A Virgo Ventures 450 millió forint támogatást kapott a hazai startupok fejlesztésére

|

Célkeresztben a mesterséges intelligencia, Fintech, Edtech, Creative Industries, Health & Wellness, valamint az IT és az IoT.

A magyarországi startup ökoszisztéma fejlesztésére a Virgo Ventures Technológiai Inkubátor Kft. 450 millió forint támogatást nyert el a Startup Factory pályázaton.

A társaság a Nemzeti Kutatási Fejlesztési és Innovációs Hivatal (NKFIH) által meghirdetett pályázaton nyerte el az inkubátor a vissza nem térítendő támogatást, és ezt saját forrásával egészítette ki, így a projekt összköltsége 552 millió 272 ezer 725 forint.

Mindezt a cég a Virgo Ventures Startup Factory Program II. finanszírozására fogja felhasználni 2024-2026 között.

Ebben az időszakban a Virgo Ventures minimum 9 cég finanszírozását tervezi, és elsősorban olyan prototípus vagy növekedési fázisban lévő, vonzó üzleti ötleteket és megoldásokat keres, amelyek jelentős nemzetközi növekedési potenciállal rendelkeznek.

Az inkubátor érdeklődési körébe főként a digitális termékek fejlesztése tartozik, egyebek mellett a mesterséges intelligencia (AI), Fintech, Edtech, Creative Industries, Health & Wellness, valamint az IT és az IoT.

A 2016-ban alapított Virgo Ventures Technológiai Inkubátor Kft. kockázati tőkebefektetőként tevékenykedik, az egyes startupokat pénzügyileg és szakmailag, például mentorálással is segíti.

A nyilvánosan elérhető cégadatok szerint a Virgo Ventures Technológiai Inkubátor Kft. nettó árbevétele 2022-ben 42,7 millió forintot, egy évvel korábban 1,35 millió forintot tett ki. A cég 2022-ben 33,72 millió forint nyereséggel, míg 2021-ben 69,52 millió forint veszteséggel zárt.

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.