Bővítette és autmatizálta telephelyét a Favorit-Lubricants

|

A Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Program Plusz 203 millió forintos támogatásával megvalósított projekt részeként többek között automatizáltak is.

Csaknem 300 millió forintos beruházással bővítette telephelyét a kenőanyagokat és fagyálló folyadékokat gyártó Favorit Lubricants Kft. a Tolna vármegyei Pálfán.

A meglévő 600 négyzetméteres raktár- és gyártócsarnok mellé új, 650 négyzetméteres csarnokot építettek, amelyre a folyamatosan növekvő kereslet miatt van szükség.

A Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Program Plusz 203 millió forintos támogatásával megvalósított projekt részeként többek között automata töltősort, tartályokat, hordóürítőket és -szivattyúkat, vízkezelőt is beszereztek.

Tóth Gábor ügyvezető igazgató elmondta, a kft. eddig évente 6000 tonna kenőanyagot, hűtőfolyadékot, szélvédőmosót állított elő, a fejlesztéssel a mennyiség várhatóan 2023-ban 8000 tonnára nő. Emelkedik a vállalkozás exportértékesítése is.

Az 1997-ben alapított, 20 főt foglalkoztató társaság árbevételének 65-70 százaléka származik saját gyártású fagyálló hűtő- és szélvédőmosó folyadékok értékesítéséből. A cég 2022-ben 1,16 milliárd forint nettó árbevétel mellett 82 millió forint adózott eredményt ért el, az ügyvezető közlése szerint az idei árbevétel a tavalyihoz hasonlóan alakul, az eredmény mintegy 10 százalékkal több lesz.

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.