Bővítette termelési kapacitását a makói Váll-Ker

|

Az új csarnokban a legmodernebb, IPAR 4.0 megoldásokat alkalmazó gépeket állítottak üzembe.

Uniós támogatással, több mint 3 milliárd forintos beruházással bővítette gyártókapacitását a kandallókat gyártó makói Váll-Ker Kft.

A Magyar Multi Program keretében megvalósuló fejlesztés költségeiből 1,515 milliárd forintot feltételesen vissza nem térítendő uniós támogatás fedezett.

A Váll-Ker Kft. fő tevékenysége a fatüzelésű fémkandallók, tűzterek gyártása, de a 1992-es alapítású cég pellet, illetve pellet-fa vegyes tüzelésű kandallókat, grillkészüléket, kerti kemencéket is készít, értékesít. A 90 százalék feletti hatékonysággal működő kandallók egyre szigorúbb károsanyag-kibocsátási normáknak felelnek meg. A már több mint egy évtizede saját fejlesztőbázist kialakító vállalkozás meghatározó arányban exportra szállít, termékei eljutnak Európa minden országába. Fő exportpiacai Németország, Anglia és Dánia, de évről-évre egyre nagyobb a kereslet termékeikre belföldön és a környező országokban is.

A tavaly januárban indult fejlesztés során megépült a vállalkozás új, 5292 négyzetméteres üzemcsarnoka a hozzá kapcsolódó infrastrukturális elemekkel - transzformátor-állomás, parkoló, út, sorompó - együtt. Az új csarnokban a legmodernebb, IPAR 4.0 megoldásokat alkalmazó gépeket állítottak üzembe: lézervágó berendezéseket, CNC-vezérlésű élhajlítókat, hegesztőgépeket és -robotokat, valamint egy festősort is. Az új gyártócsarnokban az alapanyagok egy részét önjáró elektromos vontató szállítja, de a belső logisztikát teszik hatékonyabbá az új targoncák is.

A nagy alapterületű gyártócsarnokban a kandallógyártás valamennyi műveletét a gyártási folyamat elejétől a végéig egy helyszínen tudják így megvalósítani.

A nyilvánosan elérhető adatok szerint a Forrás Nyrt. többségi tulajdonában álló Váll-Ker Kft. értékesítésből származó nettó árbevétele 2022-ben 7,983 milliárd forint volt, ami csaknem 32 százalékkal haladta meg az előző évit. Az export részaránya meghaladta a 96 százalékot. A cég adózott eredményét az előző évi csaknem duplájára 1,093 milliárd forintra növelte.

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.