Csaknem 400 millió forintból fejlesztett a Nett Front

|

A bútorajtók gyártásával és forgalmazásával foglalkozó vállalat szintén a digitalizáció útjára lépett.

Csaknem 400 millió forintból fejlesztette tevékenységét a bútorajtók gyártásával és forgalmazásával foglalkozó Nett Front Kft. A fejlesztés teljes költsége 383,8 millió forint volt, ebből 268,68 millió forintot feltételesen vissza nem térítendő európai uniós támogatás fedezett, amelyet a Gazdaságfejlesztési és innovációs operatív program (Ginop) Pluszban nyert a cég gyártáskapacitásának bővítésére.

A közlemény szerint a megvalósult projekt biztosítja a cég piacképességét, versenyképességét és költséghatékony működését. A beszerzett gépek a hatékonyságot, a rugalmasságot, a pontosságot és a minőséget is növelik, így egy egyedülálló termékskálát tudnak létrehozni.

A projektben a vállalat új gyártócsarnokot épített, üzembe helyezett egy biokazánt, valamint új eszközöket is vásárolt: egy modern, automatizált felületkezelési alkalmazásban bevethető robotcsiszolót és egy automata élzárógépet, amely egy gépkezelő irányításával önállóan képes dolgozni, valamint vonalkód leolvasó rendszerrel is rendelkezik.

A mintegy 100 dolgozóval működő mezőberényi cég 2003-ban alakult, jelenleg az ország egyik piacvezető vállalkozása a bútorfrontok gyártásában és értékesítésében. A társaság honlapján az olvasható, hogy kezdetben csak 3D-s fóliás ajtók gyártásával és értékesítésével foglalkoztak, de a folyamatos gyártásfejlesztéseknek köszönhetően kibővült a termékpalettájuk az antikolt és a festett ajtófrontokkal, amiket már Magyarországon kívül Romániában, Szlovákiában, Horvátországban, Szerbiában, Ausztriában, Németországban, Angliában is értékesítenek.

A nyilvánosan elérhető cégadatok szerint az export részesedése az árbevételből mintegy 10 százalék volt 2021-ben, ami némileg csökkent tavaly.

A Nett Front Kft. 2022-es nettó árbevétele 2,82 milliárd forint, egy évvel korábban pedig 2,25 milliárd forint volt, eredménye 420,5 millió forintra nőtt a 2021-ben elért 180,5 millióról.

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.