Eszközbeszerzéssel bővíti kapacitását a Havitu

|

Vásárolnak továbbá kompresszort, e-targoncát és különféle informatikai eszközöket is.

A technológiai fejlesztést elősegítő eszközök beszerzésével bővíti kapacitását érsekcsanádi telephelyén európai uniós támogatással a különféle gyapjú termékeket és matracokat gyártó Havitu Bt.

A beruházást a Gazdaságfejlesztési és innovációs operatív programban (Ginop) nyert 138,7 millió forint támogatásból valósítják meg. A fejlesztés keretében beszereznek egy párnatöltő gépet, varró-, hímző- és csomagoló gépeket, valamint egy teregető gépet rollni adagolóval. Vásárolnak továbbá kompresszort, e-targoncát és különféle informatikai eszközöket is.

A Havitu Bt. által üzemeltetett Matrackuckó egy internetes webáruházként kezdte működését 2007-ben. Másfél évtizede még a beszállítóktól megvásárolt termékeket értékesítették tovább. Terjeszkedésüket egy kis épületben létrehozott varrodában kezdték meg, gyapjúból készült paplanok és párnák készítésével, később tevékenységüket bővítették a matracgyártással. Mára összesen 52 gyapjú terméket és 29 saját gyártású matracot készítenek. Ezen kívül helyi beszállítóik borovi fenyő ágyait és bútorait, valamint a Naturtex termékeit forgalmazzák.

Magyarország területén saját erőből létrehozott franchise rendszerben üzemelnek, amelynek keretében már országszerte 14 üzlet működik.

Hahn Gábor Zsolt ügyvezető igazgató hangsúlyozta: céljuk nem elsősorban a profitszerzés, inkább az, hogy minél több emberhez jussanak el termékeik, "a magasabb életminőség eléréséhez" - fogalmazott. Termékeiket kizárólag saját és hálózatuk üzletei számára gyártják, így ezen árukat máshol nem lehet elérni - tette hozzá.

Egy másik beruházásnak köszönhetően tavaly nyáron költöztek át egy új, nagyobb és korszerűbb telephelyre, egy ezer négyzetméteres csarnokba, ahol az iroda és szociális helyiségeken túl varrodát, szabászatot és raktárhelyiséget is kialakítottak.

2022-ben összesen 4939 matracot, 1831 párnát és 1455 gyapjúterméket gyártottak. A megújult gyártósornak köszönhetően a következő évben plusz 15 százalékos termeléshatékonyságot várnak. Az új eszközökkel gyorsabban és jobb minőségben tudnak majd gyártani.

Az idei évtől megkezdték REULON márkanéven matracokkal, fedőmatracokkal, párnákkal és gyapjú ágyneműkkel, paplanokkal export tevékenységüket, első lépésként német nyelvterületen.

A nyilvánosan elérhető cégadatok szerint a jelenleg 12 főt foglalkoztató Havitu Kereskedelmi és Szolgáltató Betéti Társaság értékesítésből származó nettó árbevétele 2021-ben több mint 617 millió forint, míg 2022-ben mintegy 660 millió forint volt. A vállalkozás adózott eredménye 2021-ben 734 ezer forint, 2022-ben pedig közel 38 millió forint volt.

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.