Fejlesztett és modernizált a Mohácsi Vasöntöde

|

A beruházás révén gyorsult, biztosabbá és olcsóbbá vált a cég fő tevékenysége.

Modernizálta és bővítette telephelyét a Mohácsi Vasöntöde Kft. mintegy 400 millió forintos beruházással, az összeg csaknem fele európai uniós támogatás volt. A térségben működő, villányi székhelyű Steel-Metál Kft. többségi tulajdonában álló cég közleménye szerint a Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Program (Ginop) Plusz 187 millió forintos támogatásával megvalósult fejlesztés során eszközöket szereztek be, a társaság telephelyét korszerűsítették, bővítették, illetve növelték az energiahatékonyságot.

A beruházás révén gyorsult, biztosabbá és olcsóbbá vált a cég fő tevékenysége, a vasöntvény-alkatrész gyártás, valamint termékskáláját is bővítheti a társaság a korszerű, teljesen automata homokkeverő berendezés és kiegészítő eszközei megvásárlásával.

A telephelyen kicserélték a gyártócsarnok nyílászáróit, szendvicspanel szigetelést és világításkorszerűsítést végeztek, brikett-, pellet- és faelgázosító kazánt telepítettek, valamint napelemes rendszert is üzembe helyeztek.

Hauptmann Ibolya, a 75 főt foglalkoztató társaság ügyvezető igazgatója az MTI érdeklődésére ismertette: vízhálózati szerelvények gyártása mellett cégük főként a gépipar és a mezőgazdasági gépgyártók számára állít elő öntvényeket lemezgrafitos- és gömbgrafitos minőségben.

Fő megrendelőik az országos és regionális vízművek mellett hazai és külföldi gépgyártó cégek.

Az ügyvezető rámutatott: a most beszerzett új homokkeverő berendezés által elért homok minőség lehetővé teszi, hogy a jelenleginél jóval bonyolultabb, összetettebb geometriájú és méretű öntvények gyártását végezzék el. Mindehhez egy következő beruházás keretében vásárolnának új, automata öntvényformázó sort.

Az ügyvezető a 2023. évi mérlegről még nem tudott adatokat közölni. A korábbi évek eredményéről elmondta: 2022-ben az 1,832 milliárd forintos - túlnyomórészt belföldi értékesítésből származó - árbevétel mellett 191 millió forint nyereséget értek el. Egy évvel korábban 1,531 milliárdos bevételt és 46 millió forint profitot szereztek.

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.