Fejleszti győri gyárát az Intersnack

|

A győri gyár kapacitása a fejlesztés következtében közel 25 százalékkal bővül, és tovább nő az export aránya a termelésben.

Napjainkban rendkívül fontos a modernizáció, a digitalizáció és a fenntarthatóság, de szerencsére ez az Intersnack Magyarország győri gyárában jelenleg pont megvalósul. Győrben, az Intersnack Magyarország Kft., a Chio snack termékek gyártója 1,5 milliárd forintos beruházással egy új automata csomagolórendszert helyezett üzembe helyi gyárában.

Az Intersnack Magyarország közölte: az új gépek beszerzése része az elmúlt 10 év következetes fejlesztésének. A vállalat az elmúlt három évben közel 4,5 milliárd forintot fordított a gyártóhely korszerűsítésére, a következő egy évben pedig 8 milliárd forintot szán fejlesztésre Győrben.

A magyarországi üzem már eddig is a cég lisztes snack gyártási központja volt Közép-Európában, a következő évtől pedig csaknem az egész csoport számára itt készül majd az új chipsük. A győri gyár kapacitása a fejlesztés következtében közel 25 százalékkal bővül, és tovább nő az export aránya a termelésben. Tavaly közel 12 ezer tonna terméket gyártottak kivitelre, 10,3 milliárd forint értékben.

Az Intersnack már 31 éve van jelen Győr-Sopron-Moson vármegye gazdaságában. A győri gyártású termékek a cég árbevételének több mint 74 százalékát teszik ki. A társaság a működése megkezdése óta összesen 350 ezer tonna sós snacket gyártott, a világ 27 országába, köztük Uruguayba, Kínába és az Egyesült Államokba is szállított győri termékeket.

Az Intersnack Magyarország jelenleg 338 dolgozót foglalkoztat, és 432 magyar beszállítóval, illetve partnerrel áll szerződésben. Termékeihez évente 8500 tonna búzát vásárol a régió hatvan magyar gazdájától.

A nyilvános cégadatok szerint az Intersnack Magyarország Kft. értékesítésének nettó árbevétele 2022-ben 26 milliárd forint, az előző évben 19 milliárd forint volt. Az exportárbevétel 10,8 milliárd forintra nőtt tavaly az egy évvel korábbi 7,5 milliárdról. A társaság adózott eredménye 2022-ben 2,5 millió, egy évvel korábban 59 millió forint volt.

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.