Háromszáz millió forintos fejlesztést hajtott végre a békési IP Tender Kft.

|

A keretből jutott öt munkavállaló informatikai oktatására is.

Háromszáz millió forintból fejlesztette raktárkapacitását, csökkentette energiafelhasználását és növelte versenyképességét az út- és közmű-, valamint épületépítéssel foglalkozó békési IP Tender Kft.

A fejlesztéshez 209,3 millió forintot a Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Program (Ginop) Plusz keretéből nyertek el, a támogatási intenzitás 70 százalék volt; a fennmaradó mintegy 90 millió forintot a cég saját forrásból fedezte.

A beruházás során épült egy 1512 négyzetméteres, napelemmel felszerelt csarnok; vásároltak egy homlokrakodógépet, amelyet a szóródó anyag rakodására használnak és egy 18 tonnás, gumikerekes kotrógépet. Emellett öt munkavállaló informatikai oktatásban részesült.

Az új csarnokot építőanyagok és gépek tárolására, illetve későbbi javítására építették - közölte Ilyés Péter ügyvezető.

Elmondta, a telephelyet 2016-ban vásárolták, azóta folyamatosan fejlesztik a 3 hektáros ipari területet. Terveik között szerepel egy inert hasznosító telep létrehozása is, amihez már egy láncos kotrót is beszereztek, ezt betondaráló adapterrel szerelték fel.

A cég 48 embernek ad munkát, nagy részük békési, de a környező településekről is vannak munkavállalóik, ahonnan alkalmi munkavállalókat is foglalkoztatnak.

A nyilvánosan elérhető cégadatok szerint a vállalkozás árbevétele 2022-ben 1,568 milliárd forint volt, szemben az előző évi 751,66 millióval. Adózott eredménye ez idő alatt 118,7 millióról 208 millió forintra nőtt.

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.