Háromszáz millió forintos ipari csarnok épül Békésen

|

A városi inkubátorház jól működik, folyamatos a telt ház, ezért vált szükségessé.

Háromszáz millió forint uniós támogatásból épül új, 650 négyzetméteres ipari csarnok Békés vármegye névadó településén - közölte az önkormányzat.

A forrást a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program (TOP) Plusz keretéből nyerték el. Ebből az önkormányzat egy saját tulajdonú telken nyolc, egyenként 81,5 négyzetméter alapterületű csarnokegységet épít fel, és felújít egy a telken található, jelenleg kihasználatlan irodaépületet.

Kálmán Tibor (Fidesz-KDNP) polgármester elmondta, a városi inkubátorház jól működik, folyamatos a telt ház, ezért vált szükségessé, hogy egy újabb csarnok épüljön. A területen az előző uniós ciklusban hűtőházat fejlesztettek, tehát azt mindig is ipari célokra szánták - közölte.

A projekt megvalósításával az önkormányzat a helyi vállalkozások infrastruktúrafejlesztéssel járó ingatlanfejlesztését kívánja átvállalni.

A fogadóépület teljes tetőszerkezete alkalmas lesz napelemek telepítésére, így annak hőenergia-igényét 50 százalékot meghaladó mértékben megújuló energiával lehet majd biztosítani.

A megépülő üzemcsarnokot vállalkozások részére szeretnék bérbe adni.

A tervek elkészültek, engedélyeztetés alatt állnak a Magyar Államkincstárnál, ezután lehet kiírni a közbeszerzést a kivitelezésre - tette hozzá a mintegy 18 ezer lakosú város vezetője.

A projekt várhatóan 2026 elején zárul.

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.