Magyar cég is nyert az EBRD vállalkozói pályázatán

|

A nyertesek személyre szabott tanácsadói támogatásban részesülnek, 10 ezer eurós támogatást kapnak további szolgáltatásokhoz, nemzetközi fórumokon jelenhetnek meg.

Magyar cég is nyert az Európai Újjáépítési és Fejlesztési Bank (EBRD) pályázatán, a Smapp Lab két külföldi vállalkozással együtt kapta meg az élelmiszer-technológiai startupok versenyének fődíját - közölte az EBRD.

A magyar társaság rovarfigyelő platformja segíti az optimális növényvédőszer-használatot, a tunéziai Kumulus gépei friss vizet állítanak elő fenntartható módon, a török Biftek növekedési adalékai pedig csökkentik a laboratóriumi húsgyártás költségeit - olvasható a nyertesek ismertetésében. A további helyezettek egyike öntözéstámogató rendszert fejlesztett, és akad olyan vállalkozás is, amelyik ehető poharakat készít, hogy kevesebb legyen a hulladék.

A győzteseket részben a megoldani kívánt probléma fontossága alapján választották ki, de a termékek és szolgáltatások egyediségét, a piacra lépési stratégiát vagy a fejlesztésekben rejlő lehetőségeket is figyelembe vették. A nyertesek személyre szabott tanácsadói támogatásban részesülnek, 10 ezer eurós támogatást kapnak további szolgáltatásokhoz, nemzetközi fórumokon jelenhetnek meg.

Az EBRD a kiírást az éghajlatváltozással és a népességrobbanással indokolta. 2050-ben 9,6 milliárd él majd a Földön, ezért megoldásokat kell találni az élelmiszerellátási rendszerek nehézségeire. Az innovatív termékek, szolgáltatások és technológiák támogatása hozzájárulhat az agrár-élelmiszeripar fenntarthatóságához és hatékonyságához - tették hozzá.

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.