Mennyire kell tartani az elbocsátási hullámtól a kkv-szektorban?

|

A munkavállalók átlagosan 8 százalékkal magasabb bérre számíthatnak a következő egy évben.

A gazdasági nehézségek ellenére sem kell tartani elbocsátási hullámtól a kkv-szektorban, tízből hét vállalkozás a jelenlegi dolgozói létszámmal tervez a következő egy évben. A magyarországi mikro-, kis- és középvállalkozások következő egy évre vonatkozó várakozásait jelző K&H kkv bizalmi index legutóbbi eredményei szerint még tovább emelkedhet a foglalkoztatottak száma a következő 12 hónapban.

A létszámbővítést tervezők aránya az előző negyedévhez képest 16 százalékról 23 százalékra nőtt a második negyedévben - mondta Rammacher Zoltán, a K&H kkv marketing és értékesítés vezetője.

A fizetésekkel kapcsolatban megállapították, hogy 2022 utolsó negyedéve óta csökkenő pályára állt a cégek béremelési szándéka. Jelenleg a vállalkozások kétharmada tervez fizetésemelést (65 százalék), míg az év első negyedévében ez az arányszám 72, 2022 utolsó negyedévében 73 százalékon állt.

A munkavállalók átlagosan 8 százalékkal magasabb bérre számíthatnak a következő egy évben, amely elmarad a tavalyi, átlagosan 14,5 százalékos éves inflációtól.

A felmérésből kiderül, hogy cégek 44 százaléka számol béren kívüli juttatással. Minden ötödik kkv biztosít közlekedési költségtérítést dolgozóinak, 15 százalék 13. havi fizetést és 14 százalék SZÉP kártyát ad.

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.