Önerős beruházással bővítette autóipari kapacitásait a zalaegerszegi ZMT Hungary

|

Az OFA Nonprofit Kft. gáláján októberben az év felelős foglalkoztatója fiatalokért kiosztott különdíjának első helyezését vehették át.

Több mint 350 ezer eurós önerős beruházással bővítette autóipari gyártósorait a zalaegerszegi ZMT Hungary Kft., miközben a héten már újabb gépsorok beállításait is tervezik.

Korábbi megrendelőik kiszolgálása mellett 2021-től gyártanak alkatrészeket az autóipar számára, termékeiket a szlovén Iskra Mehanizmi részére szállítják. A szlovén társaság az eddigi megrendeléseit háromszorosára emelte, így hetente 8000-8500 alkatrészcsomagot gyártanak számukra, ami a jövőben évente 1,3-1,4 millió euró árbevételt jelent a zalai cégnek.

Annak érdekében, hogy a vevőik elvárásainak meg tudjanak felelni, teljes egészében önerős beruházással, több mint 350 ezer euróból két új gyártósort telepítettek. A megrendelésállomány ugyanakkor még tovább emelkedett, ezért december első héteben további két újabb gyártósort szállítanak és állítanak üzembe Zalaegerszegen.

Az ügyvezető, Bíró Dániel elmondta: kiváló körülményeket, dolgozóbarát környezetet, a piaci átlagnál magasabb munkabéreket, illetve mentorprogramot is biztosítanak a jellemzően a fiatal korosztályba tartozó dolgozóiknak, a képzésben együttműködnek a Zalaegerszegi Szakképzési Centrummal. Ennek is köszönhető, hogy az OFA Nonprofit Kft. gáláján októberben az év felelős foglalkoztatója fiatalokért kiosztott különdíjának első helyezését vehették át.

Az árufuvarozással és logisztikával is foglalkozó társaság CNC-üzemében hat alkalmazottal bővítették a létszámot, így jelenleg 25-en dolgoznak itt. A cég teljes foglalkoztatotti létszáma eléri a százat.

A ZMT Hungary tavalyi árbevétele 1,6 milliárd forint volt, amelyből mintegy 100 milliót jelentett a szlovén partnerüktől befolyó összeg. Idén a 2 milliárd forintra tervezett bevételből 200-250 millió forintot jelent a szlovén kapcsolat, amelytől 2024-ben már nagyjából 500 millió forintos bevételre számítanak.

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.