Ritka technológiát fejleszthet ki a miskolci Hagyó Kft.

|

A beruházásban az Ipar 4.0 alapján kifejlesztenek egy új konstrukciójú modern berendezést is.

Több mint 360 millió forintból fejleszthet ki párlatkészítő technológiát a borászati, pálinkafőző és gyümölcsfeldolgozó berendezések tervezésével, gyártásával és kivitelezésével foglalkozó miskolci Hagyó Kft. A tájékoztatás szerint a projekt célja egy innovatív pálinka- és párlatkészítő technológiai rendszer prototípusának és annak részegységeinek kifejlesztése és egy exportképes élelmiszeripari gyártóberendezés-család létrehozása.

A Vállalati kutatási, fejlesztési és innovációs tevékenységek ösztönzése című pályázati felhívásban egy olyan innovatív fejlesztés valósul meg, melyben egy komplex párlatkezelő technológiát dolgoznak ki. Mint írták, annak ipari alkalmazása esetén "magas minőségű, a piacnak leginkább megfelelő, irányítottan és tudatosan befolyásolt párlatok minőségi párlatok előállítása válik lehetővé", lerövidítve azok pihentetési és érlelési idejét.

A beruházásban az Ipar 4.0 alapján kifejlesztenek egy új konstrukciójú modern, az inert gázok szabályozott használatára alkalmas lepárló- valamint egy párlatérlelő és felügyelő berendezést is - közölték.

A projekthez a Hagyó Kft. 225,41 millió forint feltételesen vissza nem térítendő európai uniós támogatást nyert el az Innovatív pálinka és párlatkészítő technológiai rendszer prototípusa és részegységei kifejlesztése című pályázattal, mely a Széchenyi Terv Plusz programban valósul meg.

A nyilvánosan elérhető cégadatok szerint a vállalat nettó árbevétele a legutóbbi üzleti évben 629,2 millió forint, egy évvel korábban 674,4 millió forint volt. Adózott eredménye 2022-ben 6,5 millió forintot, míg 2021-ben 13,2 millió forintot tett ki.

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.