Új üzemet és raktárat alakított ki Szegeden a Mystic Nails

|

Magyarország egyik legdinamikusabban fejlődő műkörömalapanyag-gyártó és forgalmazó cégévé vált.

Uniós támogatással, 146 millió forintos beruházással új üzemet és raktárat alakított ki Szegeden a műkörömalapanyag-gyártással és -forgalmazással foglalkozó Mystic Nails Kft. Gyimesi Lászlóné ügyvezető elmondta, a beruházás költségeiből 102 millió forintot fedezett feltételesen vissza nem térítendő uniós támogatás.

A beruházás során az Ikarusz egykori szegedi üzemének csaknem 4 ezer négyzetméteres sporttelepén álló 350 négyzetméteres épületet korszerűsítették és bővítették 600 négyzetméteresre. A földszintes épületben kap helyet az év végétől a vállalkozás alapanyag- és készáruraktára, a gyártóüzeme, a termékek címkéjét készítő nyomdája és itt zajlik majd a viszonteladók, illetve közvetlen vásárlók számára a csomagok összekészítése is - közölte a szakember. Hozzátette: az új telephely energiaigényének jelentős részét az épületre telepített napelemek termelése fedezi.

A vállalkozás az elmúlt években - különösen a pandémia időszakában - kialakult logisztikai nehézségek áthidalására a termékek csomagolására használt kozmetikai tégelyekből és üvegekből jelentős készletet alakított ki, ennek tárolására a telken 160 négyzetméteres csarnoksátrat emeltek, a raklapok fogadására alkalmas polcrendszerrel. A projekt részeként zselétöltőgépet, temperálószekrényt, vákuumos csomagológépet állítanak üzembe - tudatta a szakember.

A szegedi családi vállalkozást 1995-ben négy alkalmazottal alapították, a cég 2020-ban alakult Kft.-vé, mára csaknem harminc országba exportáló, 34 fős középvállalat lett, így Magyarország egyik legdinamikusabban fejlődő műkörömalapanyag-gyártó és forgalmazó cégévé vált. Az indulás időszakában a vállalkozás forgalmának 60 százalékát külföldi megrendelések adták, ma már az értékesítés 30 százalékát jelenti az export. A cég legnagyobb exportpiaca Finnország - tudatta Gyimesi Lászlóné.

A magyarországi megrendelések értékének mintegy harmada a vállalkozás webáruházán keresztül érkezik, és a cég külön olasz, illetve uniós internetes boltot is üzemeltet - közölte az ügyvezető. A nyilvánosan elérhető cégadatok szerint a Mystic Nails Kft. tavaly értékesítésből származó nettó árbevételét 446 millió forintra növelte, ami több mint 7 százalékkal haladta meg a 2021-est. A vállalkozás 2021-ben 72 millió, tavaly 34 millió forint adózott eredményt ért el.

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.