Vállalkozásbarát környezetre számíthatnak a kkv-k az USA-ban

|

A magyar kkv-szektor mostanra jutott el arra ez érettségi szintre, hogy Amerikába menjen.

A Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara (BKIK) és az Amerikai-Magyar Kereskedelmi Kamara (AmHunCham) meghívására New Jersey államból magas rangú üzleti delegáció érkezett Budapestre április végén, hogy a hazai gazdasági szervezeteknek és a magyar vállalkozásoknak bemutassa az amerikai tőkebefektetési és cégindítási lehetőségeket.

Az amerikai piacra lépésre aspiráló hazai vállalkozások és a működőtőke-befektetők számára kiváló lehetőséget biztosít a SelectUSA Summit program, amelyet az elmúlt év során már több rendezvényen is bemutatott a BKIK. Mint kiderült, az Egyesült Államokban könnyű új céget indítani, ugyanakkor azt is látni kell, hogy a verseny nagyságrendekkel erősebb a magyarországinál, így a növekedés nem könnyű. Az eredményességhez kell a kapcsolati tőke, aminek megteremtésére jó lehetőséget biztosítanak a hasonló üzleti találkozók, illetve a New Jersey Kereskedelmi és Ipari Szövetség (CIANJ) és az AmHunCham is ebben segíti a vállalkozásokat.

Anthony Russo, a CIANJ elnöke hangsúlyozta, hogy mindemellett állami támogatás formájában pénzügyi támogatás is rendelkezésre áll, illetve a régiós vállalkozások számára személyre szabott szolgáltatáscsomagokat, képzéseket, ösztönzőket tudnak az Egyesült Államokban biztosítani.

"Ahhoz, hogy egy vállalkozás sikeresen megvethesse lábát egy olyan frekventált, pezsgő piacon, mint a New Jersey régió, elengedhetetlen, hogy megfelelő ismeretekkel rendelkezzen a helyi gazdaságról, ismerje a jogszabályi környezetet, értse a helyi piac sajátosságait és megfelelő kapcsolatokkal rendelkezzen. Az AmHunCham-mel ezért is törekszünk szoros együttműködésre, hiszen segítségükkel megfelelő ismeretekre és kapcsolati tőkére tehetnek szert azok a vállalkozások, amelyek elég érettek a külföldi terjeszkedésre" - mondta el Nagy Elek, a BKIK elnöke.

Mivel New Jersey állam nagyon erős a szállítmányozás, logisztika, egészségügy, a gyógyszeripar és a környezetvédelem terén is - a delegáció tagjai is elsősorban ezeket a szektorokat képviselték, és ide keresik a magyar üzleti kapcsolatokat.

Zsarnóczky Martin, az AmHunCham elnöke úgy értékelte az amerikai delegáció útját, hogy "most érett be az a több évtizedes folyamat, amelynek eredményeként az Amerikában működő magyar kötődésű szervezetek és üzleti szereplők közreműködésével már könnyű a kapcsolatteremtés a magyarországi és amerikai vállalkozások között. A magyar kkv szektor is mostanra jutott el arra ez érettségi szintre, hogy ki tudja ezeket a lehetőségeket használni."

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.