Hirdetés
. Hirdetés

Bancard: Digitális személyazonosság, egyszer és mindenkorra - megjelent a Computerworld Lapozó

|

A cikkben újságszerűen lapozgatható és teljes egészében elolvasható a Computerworld magazin 2022. április 27-ei lapszámának online, lapozgatható változata.

Hirdetés

A pandémia, valamint az ebből következő nehézségek, a távmunkával járó átalakulások az informatikai döntéshozók, az IT-döntésekben részt vevő cégvezetők, valamint a vállalati informatika iránt érdeklődő minden más olvasó számára nehézségeket okoznak az utóbbi néhány évben. Épp ezért szerkesztőségünk úgy döntött, hogy megkönnyítjük a hozzáférést a Computerworld magazin nyomtatott lapszámaihoz, íme itt a legfrissebb:

Ízelítő a tartalomból:

Vélemény: Alexey Stoletny, Sigma Software, Clean.io4 Vélemény Alexey Stoletny, Sigma Software, Clean.ioA leggyakoribb kiberbiztonsági hibák, amiket a vállalatok elkövetnek"

Címlapon: Bancard Tanácsadó Kft.Digitális személyazonosság, egyszer és mindenkorraAz IDENTYUM NOW digitális identitás létrehozását, azonosítását és az azokkal történő tranzakciók végrehajtását teszi lehetővé. Bár a start-up horvát székhelyű és vezetésű, egy magyarországi partnercég is segíti a munkájukat. Horváth Balázs, a Bancard Tanácsadó Kft. ügyvezetője árult el részleteket a projektről.

Valós térben - az online térért
Harmincegy éve jelenti a teljes magyarországi felsőoktatási, köznevelési, kutatási, valamint közgyűjteményi közösségek, de egyúttal a hazai informatikai szektor szereplői számára is az év kiemelkedő szakmai eseményét a HUNGARNET Egyesület által minden tavasszal megrendezett NETWORKSHOP konferencia, melyre idén április 20-22. között a Debreceni Egyetem Informatikai Karán került sor. "

IDC - Infrastruktúra-ígéret a felhőben
Költést tekintve erős évet zárt a felhős infrastruktúra 2021-ben, jelentette az IDC. Különösen a harmadik és a negyedik negyed növekedése volt meggyőző, és az idei kilátások is jók. Az ellátási láncok akadozása miatt azonban a gyártók készletei kimerültek, ezért a kínálatnak fel kell zárkóznia a kereslethez, és a gazdaság egészségének megőrzésére is szükség lesz a további, tényleges bővüléshez.

Microsoft - Modern munkához minden egyben
Korszerű vállalati kommunikáció, ez a modern munka lényege. Fejlett támogatásában azonban a - hibrid és távmunkára egyébként nyitott - hazai kis- és középvállalatoknak van még hová előrelépniük. Felhőalapú platformjait integrálva a Microsoft ehhez ad átfogó megoldást a kapcsolattartástól a vállalatirányításig.

Microsoft - Vállalatirányítás dinamikusan
Az ERP-platformjukat sikeresen felújító szervezetek a Gartner szerint 2023-ra legalább 40 százalékos javulást érnek el az üzleti eredmények eléréséhez szükséges IT-agilitásban. A Microsoft Dynamics 365 felhőalapú vállalatirányítási rendszere - amely az idei első frissítési hullámban ismét több száz új képességgel bővül -, ehhez kész elemekből igény szerint gyorsan összerakható és átalakítható, integrált megoldást ad.

HRP: Microsoft Power Platform - minden egy helyen
Az elmúlt évek üzleti informatikájában egy olyan folyamatot figyelhettünk meg, ami leginkább az IT demokratizálásaként nevezhető meg. Az internet, majd a számítástechnikai felhő elterjedése olyan megoldásokat tettek lehetővé, melyek korábban elképzelhetetlenek voltak. 

ERP-ben vagy célszoftverrel oldjunk meg célfeladatokat?
Viszonylag kevés olyan cég van, főleg a nagyobb gyártó vagy szolgáltató cégek között, akiknek ne érkezne el a pillanat, amikor el kell dönteni: minden felmerülő funkcionális igényt tuszkoljunk bele a kiválasztott ERP rendszerbe, vagy inkább külső, célszoftver integrációval oldja meg a feladatot?

IBM - Állóképesség a változások viharában
A fenntarthatóságot támogató, átlátható és agilis működési modellekre, az alapelvekre összpontosító döntéshozatalra, valamint mély folyamatismeretből merített rugalmasságra van szükségük a szervezeteknek napjainkban a sikerhez, vallják az ellátási láncokért felelős vezetők. A toborzástól kezdve az automatizáláson át a kockázatkezelésig az IBM tanácsokat is megfogalmazott számukra a létfontosságú képességek megszerzéséhez. 

Mesterfokon, etikusan
A mesterséges intelligencia legyen emberközpontú, alkalmazói tartsák szem előtt a technika etikus felhasználását. A rövidesen induló európai képzés - a Műegyetem részvételével - ilyen irányú ismereteket ad. 20 Váratlan titkosítás oldhatja meg a big data adatvédelmi problémájátA teljesen homomorf titkosítás lehetővé teszi elemzések futtatását az adatokon anélkül, hogy bárki is belelátna a tartalmukba. E módszerrel a nagy mennyiségű adatban rejlő minden előny kiaknázható, a pénzügyi csalások elleni küzdelemtől kezdve a betegségek korai felismeréséig.

Új cél a fintech szektorban: neobankká válni
Már jó ideje formálódik egy kisebb trend a fintech szektorban: érett vállalatok kísérleteznek neobanki termékpaletta kialakításával.

EDR, XDR, Bitdefender: az igazi végpontvédelem
A biztributor most extra kedvezményekkel vagy akár ingyenesen biztosítja az orosz termékekről való átállást a Bitdefenderre!

Hirdetés

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.