Hirdetés
. Hirdetés

Címlapunkon: dr. Molnár Attila - megjelent a Computerworld Lapozó

|

A cikkben újságszerűen lapozgatható és teljes egészében elolvasható a Computerworld magazin 2023. január 25-ei lapszámának online változata.

Hirdetés

A sorozatos válsághelyzetek, valamint az ebből következő nehézségek, a távmunkával járó átalakulások az informatikai döntéshozók, az IT-döntésekben részt vevő cégvezetők, valamint a vállalati informatika iránt érdeklődő minden más olvasó számára nehézségeket okoznak az utóbbi néhány évben. Épp ezért szerkesztőségünk úgy döntött, hogy megkönnyítjük a hozzáférést a Computerworld magazin nyomtatott lapszámaihoz, íme itt a legfrissebb:

Ízelítő a tartalomból

4 Szabó János, Kyndryl Magyarország: Informatikai-üzleti előrejelzés 2023-ra
Mindennapi hekkelések, tavaszi nagytakarítás, etikus AI, privát 5G, többcsatornás munkahelyek.

5 dr. Molnár Attila, Techwave: Szolgáltatások éllovasával a felhőkbe
Bizonytalansággal teli üzleti környezetben a vállalatok informatikai megoldásokkal
tehetnek szert a folytonos változások kezeléséhez szükséges agilitásra és rugalmas
állóképességre.

8 CES 2023 - A digitalizáció illata
Fizikai és digitális világok közötti utazásra invitáló, érzelmi intelligenciával felruházott elektromos autó és a virtuális valóságot szagosító VR szemüveg - a felhasználói élmény horizontját tágító innovációk mellett idén a globális kihívásokra válaszoló technológiai újítások kerültek a CES középpontjába. A szakkiállítást szervező CTA innovációs erejük alapján rangsorolta a világ országait és régióit is.

10 Közel 3 milliárd eurónyi GDPR-bírságot hozott a 2022-es év Európában
Tavaly a GDPR-bírságok összértékének újabb jelentős növekedése volt tapasztalható az előző évhez képest.

Hirdetés

12 A Neumann Társaság egész éven át tartó programsorozattal emlékezik a százhúsz éve született Neumann Jánosra
Idén lenne százhúsz éves a napjainkban széles körben alkalmazott számítógépek működésének alapelvét megalapozó matematikus, Neumann János. A nevét több mint félévszázada viselő számítógép-tudományi társaság egész éven át tartó rendezvénysorozattal készül, hogy Neumann szellemi örökségét minél szélesebb körben megismertesse a szakmán kívüliekkel is. Az emlékév nyitórendezvényének az Óbudai Egyetem adott otthont, amely több szállal kötődik a Társasághoz, és számos - a Társasághoz kötődő - szakosztály központja is.

14 Karrierváltás: töretlen a kereslet a junior informatikusok iránt
Jelenleg 2 hónap alatt el lehet helyezkedni a karrierváltás után, a tavaly végzettek átlagosan bruttó 561 ezer forintot keresnek.

16 Oknyomozás krízisben
Ha egy vállalkozás a válság jeleit tapasztalja, az első és legfontosabb lépés az okok felderítése és megértése. A felkészüléshez azonban már "békeidőben" hozzá kell látni. A kompetens vezetés, az ERP rendszerre épülő kontrolling és a megfelelő vállalati kultúra, szervezeti felépítés hozzásegíthet a krízis elhárításához.

18 SAP - Üzleti hálók állóképesen
A digitális gazdaságban minden termék szolgáltatássá alakul, ami az ügyféligényektől kezdve a pénzáramláson és a kockázatokon át a fenntarthatóságig mindenre kihat - adott trend-előrejelzést az SAP. A szoftvercég szerint a beszerzés jövőjét is online piacterek mutatják, de az ellátási láncok állóképessége nemcsak technológián, hanem a toborzáson is múlik.

20 Adatvezérelt egészségügy - új áttörések az ellátásban
A Graphical Research tanulmánya alapján az Európai Unió digitális egészségügyi piacának bevétele idén meghaladhatja a 64 milliárd eurót. A mesterséges intelligencia, a big data és a digitális technológiák fejlődése az egészségügyet is forradalmasította, az applikációk, a távkonzultáció és az automata adatgyűjtés iránti bizalom pedig Magyarországon is egyre nő. Hazánkban a páciensek csaknem 75 százaléka gondolja úgy, hogy a digitális eszközök növelik a gyógykezelések hatékonyságát.

22 Nehéz éven van túl a fintech szektor
Miután 2021-ben sorra dőltek a rekordok a fintech szektorban, 2022-ben is folytatódó felívelést várt a piac. Azonban erre nem került sor. Kiapadtak a pénzcsapok, zuhanni kezdtek a cégértékek, elindultak a tömeges elbocsátások, és sorra dőltek be a cégek. Beütött a félelem és reszketés a fintech szektorban.

23 IDC - Sok felhő, kevés kódírás
Bár a felhőre való átállás hosszú hónapokba vagy évekbe is telhet, a vállalati szoftverek szállítóit és felhasználóit ez nem fogja eltántorítani a transzformációtól, mutatott rá az IDC friss piaci előrejelzésében. Az elemző szerint digitális világunkban a felhő az üzleti működés lényegi részévé vált, a migrációt mellőző szervezetek komoly lehetőséget hagynak ki, ezért jelentős veszteséget fognak elszenvedni.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.