Hirdetés
. Hirdetés

Címlapunkon: Szabó Péter – Digitalizációs partner az üzlet átalakításában

|

A cikkben újságszerűen lapozgatható és teljes egészében elolvasható a Computerworld magazin 2023. október 18-án megjelent lapszámának online változata.

Hirdetés

A sorozatos válsághelyzetek, valamint az ebből következő nehézségek, továbbá a hibrid munkával járó átalakulások az informatikai döntéshozók, az IT-döntésekben részt vevő cégvezetők, valamint a vállalati informatika iránt érdeklődő minden más olvasó számára kihívásokat okoztak az utóbbi néhány évben. Épp ezért szerkesztőségünk úgy döntött, hogy megkönnyítjük a hozzáférést a Computerworld magazin nyomtatott lapszámaihoz, íme itt a legfrissebb:

4 Vélemény
Rédey Iván, a cseh központú Shoptet magyarországi vezetője - A magyarok 45%-a előfizetne azért, hogy akciósan vásárolhasson
Az online előfizetéseinktől elvárjuk a kiszámíthatóságot, ugyanakkor élményeket is szeretnénk - a Shoptet friss reprezentatív kutatása alapján az előfizetéses modell bőven rejt még lehetőségeket az e-kereskedelemben. A válaszok alapján jelenleg honfitársaink 6%-a fizet elő különböző kedvezményekre, ingyenes és/vagy gyorsabb kiszállításra, pedig sokkal többen hajlandóak lennének áldozni ezekért. 45% nyúlna a zsebébe minden hónapban például azért, hogy fix kedvezményeket kapjon, 27% pedig azért, hogy rendelését gyorsabban, ingyen kiszállítsák.

5 Címlapunkon
Kontron Hungary - Digitalizációs partner az üzlet átalakításában
Ha helyesen közelítik meg a vállalatok, akkor a digitális transzformáció elsősorban nem informatikai projekt - mindig üzleti kezdeményezés, amelynek megvalósítását a technológia elősegíti. A Kontron Hungary informatikai kompetenciáira építve ennek jegyében alakul át maga is digitalizációs tanácsadóvá, amit immár a cég új neve is jelez.

7 Intelligens technológiák az intelligens önkormányzatok számára
Bárhogyan is nevezzük, virtuálisnak, tudásalapúnak, digitálisnak vagy akár információs városnak, az urbanizáció megköveteli a fejlett technológiai megoldások fokozódó alkalmazását, amelyek központi szerepet játszanak a jövő városának működésében. De mivel okosítható fel egy intelligens település?

9 ELO Digital Office - Tartalmas konszolidáció az ügyfélszolgálaton
A központi vállalati tartalomkezelő platform bevezetésével elérhető üzleti előnyök rendkívül széles palettáját bemutató projekten dolgozik a hazai távközlési szektorban az ELO Digital Office. Tartalomkezelő platformjával a szállító olyan jövőbiztos megoldást ad ügyfelének, amely az igények és a követelmények változásával a folyamatok csoportszintű konszolidálását és optimalizálását hosszú távon is könnyebbé teszi.

10 Graphisoft - Építés csapatban
Az előzetes verziók kiadós tesztelését követően teljes termékportfólióját frissítette a Graphisoft. Az új képességekkel az Archicad felhasználói könnyebben modellezhetik, dokumentálhatják és vizualizálhatják készülő épületeiket, ezáltal felgyorsíthatják a tervezés folyamatát.

Hirdetés

11 NTT DATA Business Solutions - ERP modernizálás teljes spektrumban
Az SAP S/4HANA átállás előkészítése önmagában felér egy teljes projekttel, amely a választható szolgáltatási modellek és beruházástípusok széles választékában a bőség zavarába futhat. Érdemes már ekkor olyan tapasztalt tanácsadó partnerre támaszkodni, amely a régi és az újgenerációs technológiákat egyaránt ismeri, és az átállás minden módját támogatja.

12 Asura Technologies - A videoanalitika két arca
A mesterséges intelligencia szédítően felgyorsult fejlődése rendkívül nagy lehetőségeket nyit a szervezetek előtt, ugyanakkor azokhoz mérhető kockázatokat hordoz. A rá épülő megoldások eredményes alkalmazásához a vállalatoknak szoftveres képességeik mellett embereik készségeit is fejleszteniük kell.

15 Kötelező kiberbiztonság
Egy évük van a felkészülésre az Európai Unió új kiberbiztonsági irányelve, a NIS2 hatálya alá tartozó szervezeteknek. Jól jöhet a tanácsadói segítség.

16 Mi az? Energiatakarékos, kényelmes és biztonságos lesz tőle az otthon
A Berg Insight prognózisa szerint három-négy év múlva már a világ otthonainak közel harmada lesz okosotthon. Magyarországon persze még nem ennyire rózsás a helyzet, de azért itthon is egyre többen költöznek okosotthonba, mások pedig a lakásuk "felokosítása" mellett döntenek. Az okosotthonok kézenfekvő előnye a kényelem, azonban ennél is meghatározóbb szempont lett az elmúlt időszakban az ilyen megoldások által kínált megtakarítási lehetőség.

18 Microsoft - Információk a kibertámadók célkeresztjében
Bár a pusztítás vagy a pénzlopás ösztönzőereje örök, a kibertámadásokat napjainkban ismét a kémkedés szándéka vezérli elsősorban, állapította meg éves biztonsági jelentésében a Microsoft. A szoftvercég szerint az előttünk álló években a mesterséges intelligencia a sikeres védekezés kritikus fontosságú elemévé válik, de hasonló szerepe lesz a partneri együttműködésnek is.

20 Gyakorlattá vál(ha)t az egykori sci-fi
Már a hazai logisztikai cégek is egyre nyitottabbak a korszerű technológiákra, köztük a mesterséges intelligencia alkalmazásokra. Önmagában a hardver és a szoftver megvásárlása azonban nem elegendő. Magas szintű szaktudás nélkül elmarad a várt eredmény.

22 Digitális faktoring: gyors, egyszerű, automatizált folyamatok
A faktoring, mint finanszírozási forma, nem új keletű. Már az ókori Rómában is léteztek hasonló finanszírozási megoldások, ahol a kereskedők eladták követeléseiket harmadik feleknek. A modern faktoring a XX. században kezdett elterjedni, a XXI. századra azonban a technológia rohamos fejlődése újraformálta ezt a piacot is.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.