Hirdetés
. Hirdetés

Címlapunkon: Virágh Attila - Migráció a felhőbe, kompetenciával - megjelent a Computerworld Lapozó

|

A cikkben újságszerűen lapozgatható és teljes egészében elolvasható a Computerworld magazin 2023. június 21-én megjelent lapszámának online változata.

Hirdetés

A sorozatos válsághelyzetek, valamint az ebből következő nehézségek, továbbá a hibrid munkával járó átalakulások az informatikai döntéshozók, az IT-döntésekben részt vevő cégvezetők, valamint a vállalati informatika iránt érdeklődő minden más olvasó számára kihívásokat okoztak az utóbbi néhány évben. Épp ezért szerkesztőségünk úgy döntött, hogy megkönnyítjük a hozzáférést a Computerworld magazin nyomtatott lapszámaihoz, íme itt a legfrissebb:

Ízelítő a tartalomból:

4 Vélemény
Wolf Gábor kisvállalati marketing szakértő, a Marketing Commando vezető tanácsadója
A mesterséges intelligencia demokratizálja a marketinget

5 Címlapunkon
Ingram Micro - Felhőmigráció kompetenciával
Mára bevett gyakorlattá vált a számítási felhő használata, mivel a szervezetek mérettől függetlenül felismerték a szolgáltatási modell jelentős előnyeit - a költözés azonban összetett feladattal és komoly kihívásokkal szembesíti őket. Az Ingram Micro az AWS premier fokozatú disztribútoraként a legmagasabb szintű felhőmigrációs kompetenciával segíti a vállalatokat a projektek sikerre vitelében.

9 Az ország legnagyobb ördöglakat-tárlata a Neumann Társaság Informatika Történeti Kiállításán
Minden korábbinál részletesebb időszaki tárlat nyílt a szegedi Szent-Györgyi Albert Agórában, a Neumann Társaság Informatika Történeti Kiállításán, ahol több száz különböző logikai játék tekinthető meg, ezzel átfogó képet kapunk a különböző típusokról, a leghíresebb tervezőkről, gyűjteményekről és az ördöglakatok történetéről is.

10 Irodát nyitott Magyarországon az Amazon Web Services
A közvetlen jelenlét segíthet a helyi igények jobb megértésében és kielégítésében. A globális felhőszolgáltató továbbra is kiemelt fontosságúnak tartja a magyarországi partnerhálózatával való szoros kapcsolattartást, továbbá fokozottan számít a hazai szakértelemre. Nyár végére új pozíciók megnyitása várható az AWS budapesti irodájában.

12 A hazai szakértelemre alapozza projektjei sikerét az Amazon Web Services - TC2
A globális technológiai cégeket minden piaci belépésnél tudatos döntések vezetik. Magyarországon is eljött ennek az ideje: megérkezett, irodát nyitott hazánkban az Amazon Web Services. A belépés nem csak gazdasági racionalitás kérdése, szabályozói háttér, szakmai felkészültség és a digitalizáció iránti elkötelezettség is szükséges hozzá. Hogy állunk ezzel?

14 Budapest Data+ML Fórum 2023 - AI és a programozás
Az automatikus kódkiegészítéstől kezdve a szoftverminőség javításán át az adatirányításig okos digitális asszisztensek forradalmasítják a fejlesztők, az adatkutatók és az üzleti felhasználók munkáját is. A mesterséges intelligencia robbanásszerű fejlődésével az informatika történetének egyik legjelentősebb átalakulásán megy keresztül, de a transzformációt a feltáruló, hatalmas lehetőségekhez mérhető kockázatok kísérik.

16 RIPE 86 - Rotterdam
A .hu vezetői, Bodor Csaba ügyvezető, Lajber Zoltán üzemeltetési vezető és az Internet Szolgáltatók Tanácsa is képviseltette magát a tavaszi RIPE NCC konferencián, a #ripe86-on, Rotterdamban, május 22. és 26. között.

17 IDC - Dacos szoftverpiac
A nagyobb rugalmasság és fejlettebb automatizálás igénye 2027-ig növekedési pályán fogja tartani Európa szoftverpiacát, prognosztizálja az IDC.

18 Cisco Live 2023 - Kapcsolattartás okosabban
A hálózatok működését, felügyeletét és védelmét egyszerűsítő platformokat és digitális asszisztenseket mutatott be éves konferenciáján a Cisco. A szállító hibrid munkavégzést támogató Webex megoldását is generatív mesterséges intelligenciára épülő képességekkel bővíti.

20 Tovább bővült és megemelt sávszélességgel működik a Nemzeti Távközlési Gerinchálózat
A Széchenyi 2020 program keretében megvalósult fejlesztések eredményeként jelentősen bővült az állami tulajdonban lévő optikai hálózat, az üzembiztonság és a kapacitások megemelése pedig az elektronikus közigazgatási szolgáltatások hatékonyságát biztosítja. A most lezárult projekteknek köszönhetően a Nemzeti Távközlési Gerinchálózatra (NTG) kötött intézményi végpontok száma mára meghaladja a 3300-at, jellemzően 30 Mbps vagy azt meghaladó sávszélességgel.

21 Adatból kép - Új technológia segíti az adatalapú elektronikus számlázást
Nagy lépést tett a Nemzeti Adó- és Vámhivatal az adatalapú elektronikus számlázás elterjedésének támogatásához. Elkészült ugyanis a régen várt számlavizualizációs eszköze, amellyel az XML formátumban elérhető online számlaadat-szolgáltatásokból lehet számlaképet készíteni. A Grant Thornton szakértőinek véleménye szerint fontos lépés ez az EU által tervezett elektronikus számlázásra való átállás felé vezető úton.

22 Családi bankolás: új eszköz a pénzügyi edukációban
A pénzügyi műveltség hiányából fakadó költségek rendkívül magas lehetnek, főleg most, hogy világszerte egyre nehezebb a megélhetés. Éppen ezért kulcsfontosságú a fiatalabb generáció pénzügyi ismereteinek bővítése és a tudatosságra nevelést minél korábbi megkezdése. Az igény és a szándék erősödését jól mutatja, hogy az elmúlt években folyamatosan nőtt a kereslet a családi banki megoldások iránt.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.