Hirdetés
. Hirdetés

Címlapunkon: Wittinghoff Dániel - Ez már nem az a világ: kiberbiztonság a tranzakciókon túl

|

A cikkben újságszerűen lapozgatható és teljes egészében elolvasható a Computerworld magazin 2023. szeptember 20-án megjelent lapszámának online változata.

Hirdetés

A sorozatos válsághelyzetek, valamint az ebből következő nehézségek, továbbá a hibrid munkával járó átalakulások az informatikai döntéshozók, az IT-döntésekben részt vevő cégvezetők, valamint a vállalati informatika iránt érdeklődő minden más olvasó számára kihívásokat okoztak az utóbbi néhány évben. Épp ezért szerkesztőségünk úgy döntött, hogy megkönnyítjük a hozzáférést a Computerworld magazin nyomtatott lapszámaihoz, íme itt a legfrissebb:

4 Vélemény
Dr. Bodó Gergely ügyvéd, a Bodó Ügyvédi Iroda vezetője - Hogyan védje egy kkv a márkáját?
Egy cégnév, márkanév vagy terméknév bevezetése sok időbe és pénzbe kerül, ezért sokat is ér. A legtöbb esetben mégsem védi a márkákat semmi, bárki lemásolhatja. Ez ellen véd a védjegyoltalom, amit december 8-ig még Európai Uniós támogatással igényelhetnek a kis- és közepes vállalkozások.

5 Címlapunkon
Mastercard - Ez már nem az a világ: kiberbiztonság a tranzakciókon túl
Sérülékenységeik jobb ismeretében, megelőzési és válaszadási stratégiájukat folyamatosan finomhangolva védekezhetnek a szervezetek a mind rafináltabb kiberfenyegetésekkel szemben - mutatott rá a Mastercard. A cég szakértői szerint technológiai beruházásokon túl a vállalatoknak ehhez adatkultúrájukat, alkalmazottaik biztonságtudatosságát is fejleszteniük kell.

9 Az IT-beszállítókra támaszkodnak a cégek a mesterséges intelligencia bevetéséhez
A felkészültség jelentősen meghatározza, hogy egy vállalkozás üzleti lehetőségként viszonyul-e a mesterséges intelligenciához. Többek közt ez derült ki az SAP Hungary saját, SurvAI elnevezésű kutatásából, melyet az idén 24. alkalommal megrendezett SAP NOW Hungary 2023 konferencián mutattak be Siófokon. A csaknem 300 vállalati vezetővel készült felmérés szerint a cégek elsősorban a termelésben, marketingben, ügyfélkapcsolatok területén várnak jelentős AI hatást, míg a hagyományosan humán területeken, mint a jog és a HR, ódzkodnak a mesterséges intelligencia használatától.

Hirdetés

12 Főszerepben a beszéd
Bár az üzleti kommunikációban a szöveges forma a domináns, az egyik legfontosabb információforrás továbbra is az emberi hang, ami pozitív, de akár negatív irányban is befolyásolhatja a folyamatokat. Éppen ezért az innovatív hangelemzési technológiák értékes eszközök lehetnek a kockázati tőkebefektetők, üzleti angyalok, de a pénzforrásokra pályázó vállalkozók kezében is.

15 Kyndryl - Platformhíd a komplexitás felett
Informatikai környezetük modernizálásához a vállalatok helyi rendszereiket frissíthetik, felhőszolgáltatásokkal kapcsolhatják össze vagy felhőbe vihetik, de alkalmazzák a három megközelítés bármely kombinációját vagy mindegyikét, a transzformáció mindig összetett folyamat - mutatott rá legújabb jelentésében a Kyndryl. A bonyolult feladat megoldását az IT infrastruktúra szolgáltató nyílt platformmal segíti, amelyen az üzemeltetési adatok mesterséges intelligenciával és iparági szakértelemmel találkoznak.

18 SAS Explore 2023 - AI alkalmazásgyár SaaS eszközökkel
Viya analitikai és adatmenedzsment platformját bővítő, szolgáltatásként működő képességeket jelentett be az SAS éves technológiai konferenciáján. Az új eszközök a felhőben bárhonnét elérhető környezetet kínálnak az AI modellek és alkalmazások gyors fejlesztéséhez, több programozási nyelvet támogatnak, és a skálázható számítási kapacitásokhoz is közvetlen hozzáférést adnak.

21 IDC - Felhőbe megy a pénz
A gazdasági nehézségek és a karcsúsodó keretek ellenére az európai vállalatok idén és a következő években sem fogják vissza magukat, amikor nyilvános felhőszolgáltatásokra költenek - adott előrejelzést az IDC. A legtöbb pénzt továbbra is a szoftverszolgáltatások vonzzák, míg a leggyorsabban a platformszolgáltatásokra fordított költés növekedhet.

22 A neobankok kora: innováció a banki szférában
A digitális átalakulással a bankszektorban is új szereplők jelentek meg az elmúlt évtizedben, a neobankok. Ezek valóban digitális bankok: nincs hagyományos fiókhálózatuk és gyakran helyezik a technológiai innovációt az üzleti modelljük középpontjába.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.