Hirdetés
. Hirdetés

Digitális közigazgatás 2023 - Az E-ügyintézési törvény változásai, KÖFOP projektek és az MI alkalmazása a közigazgatásban

|

A mesterséges intelligencia megoldásai a közigazgatásba is begyűrűznek. Melyek az eddigi tapasztalatok az AI alkalmazása során, mire kell figyelni ezen megoldások bevezetésekor és melyek a legfőbb alkalmazási területek?

Hirdetés

A BusinessEvents októberi konferenciájának egyik központi kérdése, hogy hol tart ez a szektor az AI alkalmazásában és mik az eddigi konklúziók.

A közelmúltban a mesterséges intelligencia jogi szabályozásában is történt előre lépés az Európai Unióban és Magyarországon egyaránt.
Kérdés, hogy a mesterséges intelligencia közigazgatás területén való alkalmazása milyen speciális kihívásokat jelent más területekhez képest?
Milyen működő vagy készülő alkalmazások tették szükségessé, hogy a mesterséges intelligencia alkalmazása már megjelent az e-közigazgatás hazai jogi szabályozásában?
Melyek a mesterséges intelligencia közigazgatási alkalmazásának legjobb nemzetközi példái, és mi várható a közeljövőben Magyarországon?
Mennyiben befolyásolhatja a mesterséges intelligencia készülő uniós szabályozása ennek hazai közigazgatási alkalmazását?

Hirdetés

A BusinessEvents 2023. október 10-én Budapesten megrendezésre kerülő Digitális Közigazgatás konferenciáján többek között ezekről a kérdésekről hallhatnak előadást a résztvevők a NAV Mesterséges Intelligencia Munkacsoportjának elnökétől és egyéb, a témában illetékes szakembertől is.

A rendezvényen továbbá bemutatásra kerül, hogy miként változik az E-ügyintézési törvény, melyek a törvény változtatásának okai, célja, valamint szó lesz a további jogalkotási tervekről is. Milyen lesz az új elemek bevezetésének ütemezése és milyen módon történik a törvény kiterjesztése új szolgáltatókra?

A GFM előadója beszél arról is, hogy az elektronikus dokumentumok, elektronikus magánokiratok szabályozásában bekövetkező változások hogyan hatnak a piaci szféra dokumentumkezelésére és az e-közigazgatás működésére.

Mindemellett számos, a közigazgatás digitalizálását érintő változásról is tájékoztatást kapnak a résztvevők, úgy mint az idén októberben záruló jelentősebb KÖFOP projektek eredményei, a közigazgatási folyamatokban meghatározó hitelesítés és e-aláírások kérdései, az Egészségügyi adattér rendelet aktualitásai, a közigazgatási eljárásokhoz kapcsolódó levéltári szolgáltatás fejlesztései, a Magyar Nemzeti Levéltár hatósági feladatellátása. A rendezvényen szó lesz az ügyviteli és belső folyamatok új irányairól az automatizáció eredményeként a költségcsökkentés és hatékonyságnövelés elérése érdekében.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.