Hirdetés
. Hirdetés

Egerszegi Krisztián: Cégépítők – Üzleti társasjáték, nem csak karácsonyra - megjelent a Computerworld Lapozó

|

A cikkben újságszerűen lapozgatható és teljes egészében elolvasható a Computerworld magazin 2023. december 6-án megjelent lapszámának online változata.

Hirdetés

A sorozatos válsághelyzetek, valamint az ebből következő nehézségek, továbbá a hibrid munkával járó átalakulások az informatikai döntéshozók, az IT-döntésekben részt vevő cégvezetők, valamint a vállalati informatika iránt érdeklődő minden más olvasó számára kihívásokat okoztak az utóbbi néhány évben. Épp ezért szerkesztőségünk úgy döntött, hogy megkönnyítjük a hozzáférést a Computerworld magazin nyomtatott lapszámaihoz:

A tartalomból:

4 Vélemény: Horányi-Kiss Annamária - Óriási veszteségeket okoz a cégeknek az "interjúhalál"
Az "interjúhalál" az a jelenség, amikor a munkatárs-kiválasztási és -interjúztatási folyamat hibája miatt veszíti el a vállalat az ígéretes jelölteket. Ilyenkor kényszerűen újraindul a keresési folyamat, ami tovább növeli a pozíció betöltésének idejét, különösen kulcspozíciók esetén.

5 Címlapunkon: Cégépítők - Üzleti társasjáték, nem csak karácsonyra
Élményt ad és edukál. A Cégépítők című társasjáték érdekes és hasznos lehet a működő és reménybeli cégvezetőknek, de bekapcsolódhatnak a játékba a barátok, a családtagok, sőt a gyerekek is. Igazi jó időtöltés, miközben legalább egy-két órára el lehet távolodni a napi rutintól és a képernyőtől.

9 A Deák17 Galériában mutatja be a Neumann Társaság a jelenkor kérdéseivel foglalkozó diákkiállítását
Mit tenne Neumann János, ha egy időgép segítségével ma visszatérhetne a Földre? Mit gondolna a jelen kihívásairól? Ezekre a kérdésekre keresi a választ a Neumann Társaság diákalkotói pályázatára érkezett művekből rendezett kiállítás a Deák17 Gyermek és Ifjúsági Művészeti Galériában. A Neumann 120 kiállítás ünnepélyes megnyitójára december 2-án került sor, a kiállítás pedig december 5-16. között díjmentesen látogatható.

10 Budapest BI Fórum - Adatserpára várva
Az önkiszolgáló üzleti intelligencia a generatív AI képességeivel válthatja be végre a hozzá fűzött, nagy reményeket. Miközben erre várunk, az olyan igáslovak kitartóan teljesítenek, mint a kódgenerálással újító táblázatkezelők és a szemantikus réteggel fiatalodó SQL.

12 Agritechnica 2023 - Zöld hatékonyság az okosfarmon
Aratási teljesítményüket szenzoradatok elemzésével növelő kombájnok, vezetőjüket tehermentesítő, önjáró elektromos traktorok, mezőgazdasági robotokat más munkagépekkel együtt hálózatba kapcsoló vezérlőrendszerek. Csupán néhány példa az Agritechnica idei innovációs terméséből.

14 HPE Discover Barcelona 2023 - Generatív AI-felhő Európában
Az üzlet adatvezérelt átalakítását felgyorsító AI-natív architektúrát és hibrid felhős megoldásokat jelentett be régiós konferenciáján a HPE. A nyilvános felhőben futó szolgáltatásokat az európai vállalatok az unió területén kialakított, teljes adatszuverenitást biztosító adatközpontokban érhetik el, amelyek száz százalékban megújuló energiával működnek.

Hirdetés

16 Mondd, te mit választanál? - CRM vs ERP
Mi a különbség köztük és egyáltalán mire valók? Mikor melyiket érdemes alkalmazni egy vállalaton belül? Ilyen és ehhez hasonló kérdésekre adunk választ az alábbi írásban.

19 Milyen okosváros-megoldással lehet igazán élhető egy település?
A technológia határtalan lehetőségeket kínál, de az önkormányzatok továbbra is azzal küzdenek, hogy a helyi igények kielégítése mellett maximalizálni tudják a tartós előnyöket. Egy jól átgondolt okosváros megoldás alkalmazásával azonban megoldhatók ezek - a városokban és közösségekben élő emberek számára nyújtott szolgáltatásokkal kapcsolatos - fennálló kihívások. A Sessionbase közel 30 év alatt kifejlesztett egy olyan algoritmusokkal megtámogatott ügyviteli rendszert, amely a hazai közterületi közigazgatásban is egyedülálló.
Üzlet

20 Nem álmodnak elég nagyot a magyar vállalkozók
A hazai kkv-tulajdonosok mindössze 3 százaléka szeretne nemzetközi céget építeni, de a nagyvállalattá növekedés is csupán 5 százalékuk céljai között szerepel. A magyar vállalkozók több mint kétharmada nem tűz ki ambiciózus üzleti célokat maga elé. Mindez aggodalomra adhat okot, mert nagy ambíciók nélkül kevesebb lesz a hazai nagyvállalkozás, és ha kevesebb a nagyvállalkozás, kevésbé erős a gazdaság - állapította meg a Szemléletváltó vállalkozóiszemlélet- és készségfejlesztő mentorprogram kutatása.

22 Hagyományos vagy digitális faktoring?
A faktoring, mint pénzügyi szolgáltatás, lényeges szerepet játszik a vállalatok likviditásának kezelésében. Ez a folyamat lehetővé teszi a vállalkozások számára, hogy a még nem lejárt számláikat egy harmadik fél, a faktor cég részére értékesítsék.

23 Csökkenhet az európai innovációs potenciál és versenyképesség, ha a jelenlegi formában fogadják el a mesterségesintelligencia-törvényt

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.