Hirdetés
. Hirdetés

Hatékonyság és AI - Erről szólt az idei Dyntell Next konferencia

|

Az esemény előadásai kimondottan azt járták körbe, mit lehet ma, a 2023-as év Magyarországán kezdeni ezzel a forradalmi eszközzel.

Hirdetés

Idén második alkalommal rendezte meg a Dyntell Software a Dyntell Next eseményt, ami ezúttal a Mesterséges Intelligencia a Cégvezetésben fókuszt és címet kapta. A Dyntell Software régiós szinten meghatározó vállalatirányítási és üzleti intelligencia szoftverekkel foglalkozó cég, ami a multik profizmusát vegyíti a KKV-k rugalmasságával és ügyfélközpontú szemléletével. A Dyntell Next 2023 kapcsán a Dyntell alapítóját és ügyvezető igazgatóját, Salga Pétert kérdeztük.

"Valóban ez már a második Dyntell Next konferenciánk volt, és ahogy tavaly is, az idén is nagyon jól sikerült", meséli lelkesen. "2022-ben még kifejezetten partnertalálkozó keretében tartottuk az első saját szervezésű rendezvényünket, de már akkor éreztük, hogy van igény és tér ennek a kibővítésére. Óriási ereje van annak, amikor a döntéshozók egymás között, szemtől szembe cserélnek tapasztalatot, és tanulnak egymástól. Talán a pandémia is segített abban, hogy igazán értékeljük ezeket a lehetőségeket, ezért döntöttünk úgy, hogy következőnek nagyobbat álmodunk."

A konferencia helyszíne Lajosmizse és a festői Geréby-kúria lett; Ugyan a Dyntell Software debreceni központú cég, az ország minden területén, sőt, az ország határain túl is vannak partnerei és ügyfelei, ezért lokálpatriotizmus ide vagy oda, fontos szempont volt a helyszín kiválasztásánál hogy mindenki számára megközelíthető legyen.

A konferencia középpontjában a mindenkit izgalomban tartó AI kérdése állt. Azonban amíg a Mesterséges Intelligenciát övező zaj nagy része a technológia elméleti és jövőbeni aspektusával van elfoglalva, a Dyntell Next előadásai kimondottan azt járták körbe, mit lehet ma, a 2023-as év Magyarországán kezdeni ezzel a forradalmi eszközzel. A kétnapos esemény három termében olyan vezetők tartottak előadást, akik úttörőként már korábban letették a voksukat az AI mellett, és így többéves tapasztalattal tudtak utat mutatni azoknak, akik még egyelőre csak ízlelgetik a technológia kihasználásának lehetőségeit.

A teljesség igénye nélkül konferencia- és vitaindító előadást tartott Salga Péter arról az átalakulásról, ami a szemünk előtt zajlik, amint a mesterséges intelligencia gyökeresen átalakítja az üzleti rendszereket paradigmaváltást okozva a digitalizáció világában; az Országos Mentőszolgálat képviseletében annak főigazgatója, Dr. Csató Gábor azt mutatta be, hogy egy közel százötven éves szervezet is élen járhat a digitális megoldások bevezetésében a Dyntell segítségével; Erdei Krisztián logisztikai vezető a Simon-Trans saját működésén belül mutatta be, hogyan használhatóak a különböző moduláris IT-rendszerek a költségcsökkentésre és a hatékonyságnövelésre a logisztikai szektorban. Ez azonban csak a jéghegy csúcsa: szó esett még az AI által átalakított HR-mindennapokról, az ERP építőipari felhasználásáról vagy arról, milyen hatással van mindez a céges kultúrára.

"Az előadásokra mindig úgy gondoltunk, mint az érme egyik oldalára - a másikat a közvetlen beszélgetések jelentik", vallja Salga Péter. "Hisszük, hogy a közösen együtt gondolkodás, a közvetlen beszélgetések legalább ugyanennyire fontosak, ezért szántunk kiemelt szerepet az esemény networking részének. 6-8 fős kerekasztalokat alakítottunk ki, ahol mindenki egyenlően tudott részt venni a diskurzusban, és néha még mi magunk is meglepődtünk, milyen messzire vitte a beszélgetést egy-egy gondolat."

Hirdetés

A konferencia informális része volt a közösen elköltött, gazdag vacsora és a borkóstoló program is, ami tovább oldotta a hangulatot.

Salga Péter azért megjegyezte, nem véletlen, hogy ilyen léptékű rendezvényre a Dyntell-hez hasonló méretű cégek nem szoktak vállalkozni, főleg nem házon belül, önerőből megvalósítva a teljes szervezést a helyszín kereséstől az előadók lefixálásán át a névkártyák elkészítéséig. "Persze hogy elfáradtunk a végére, de ha nem így lenne, az azt jelentené, nem adtunk bele mindent. És nem most fogunk megállni! Én már az első nap közben is azt tervezgettem, hogyan lehetne még jobbat csinálni jövőre."

Az ügyvezető igazgató megsúgta, hogy 2024 a Dyntell számára a következő fokozatra kapcsolást jelenti: az nem is kérdés, hogy ősszel újra várnak minden résztvevőt, legyen az meglévő partner vagy a téma után érdeklődő, a Dyntell Next 2024-re, de emellett tovább szeretnék erősíteni a gyakorlatiság erejét. A Dyntell évek óta tart online webináriumokat havi rendszerességgel, ahol az ERP, BI gyakorlati felhasználását mutatják be a munkatársak vagy partnerek. Ez jövőre kibővül offline, helyszíni gyárlátogatásokkal, ahol tényleg első kézből láthatják az érdeklődők a vállalatirányítási és üzleti intelligencia rendszereket mozgás közben.

"Nagyon izgalmas időszak előtt állunk! A következő években az új technológiák teljesen át fogják alakítani azt, amit eddig az ERP-ről, BI-ról és automatizációról gondoltunk. Én már nagyon várom!"

Ez a cikkünk a Computerworld magazin 2023. december 20-ai nyomtatott számában jelent meg. A teljes lapszámot itt tudja elolvasni >>>

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.