Hirdetés
. Hirdetés

Hauser Gábor - Hiperdigitalizáció mikroszolgáltatásokkal

|

A cikkben újságszerűen lapozgatható és teljes egészében elolvasható a Computerworld magazin 2022. október 5-ei lapszámának online, lapozgatható változata.

Hirdetés

A sorozatos válsághelyzetek, valamint az ebből következő nehézségek, a távmunkával járó átalakulások az informatikai döntéshozók, az IT-döntésekben részt vevő cégvezetők, valamint a vállalati informatika iránt érdeklődő minden más olvasó számára nehézségeket okoznak az utóbbi néhány évben. Épp ezért szerkesztőségünk úgy döntött, hogy megkönnyítjük a hozzáférést a Computerworld magazin nyomtatott lapszámaihoz, íme itt a legfrissebb:

4 Dobos Vivien, ügyvezető, RnD Strategy Kft.
Innováció mentén szakad ketté a hazai vállalati szektor
Az RnD Strategy Kft. közösen a Kantar Hoffman nemzetközi piackutató céggel az elmúlt 20 év legátfogóbb innovációs kutatását végezte el 2022 júliusában.

5 Hauser Gábor, ügyvezető igazgató, EuroMACC Kft.
Hiperdigitalizáció mikroszolgáltatásokkal
Az EuroMACC nagy tranzakciószámot kiszolgáló, kritikus működésű megoldások vezető szállítójaként vált ismertté a kilencvenes években. Kezdetben monolitikus felépítésű rendszereit a vállalat ma már modern, mikroszolgáltatás alapú szoftverarchitektúrára építi, és messze túlmutat velük mind a távközlés, mint a számlázás területén.

6 Microsoft - Munkából élmény
A hibrid munkát egyre eltérőbben élik és ítélik meg a munkavállalók és a vezetők, állapította meg új jelentésében a Microsoft.

8 SAS - Analitikát a felhőből
Az SAS Viya analitikai platformja mostantól a Microsoft Azure Marketplace kereskedelmi piactéren, fogyasztásalapú modellben pár kattintással elérhető.

10 IVSZ: Az informatikusok elárulták, mi tartaná itthon őket
Ha a hazai munkáltatók nem találnak megfelelően felkészült IT-szakembereket, az mind az érintett cégek és ágazatok, mind pedig a nemzetgazdaság szempontjából súlyosan fenyegeti a versenyképességet.

CIO.hu
11 LSK Hungária - Chiphiánnyal dacoló ökoszisztéma
Nagyobb hatósugarú, félprofesszionális mikrofonnal, valamint a vezeték nélküli prezentációs rendszer és a digitális fehértábla szoftver legújabb integrációjával bővíti ökoszisztémája lehetőségeit az LSK Hungária. A raktárkészletről történő szállítás érdekében a cég a gyártási startégiáját is átalakította.

12 OTRS: A növekvő vállalkozások technikai igényei
Ha egy vállalat ügyfeleinek rendszeresen várniuk kell a válaszra vagy nem ismerik a bejelentésük státuszát, az valószínűleg azt jelenti, hogy itt az ideje a folyamatok és az eszközök fejlesztésének, amely által a munkavállalók felszabadulnak az adminisztratív túlterheltség alól.

15 Inter-Computer: Az adatok menthetik meg a világot?
Állítsa a technológiát egyszerre a vállalkozása és a bolygó szolgálatába. A mindeddig kiaknázatlan adatforrásokból és az intelligens, összekapcsolt eszközökből származó adatok megfelelő elemzése kritikus fontosságú a hatékonyság növeléséhez és az üzemeltetési költségek csökkentéséhez.

16 Deloitte - Örök válságkezelés és a digitális deficit
A vállalatok kelleténél kevesebb technológiai beruházása, valamint az igazgatótanácsok mérsékelt elkötelezettsége és tapasztalata veszélyezteti a digitális átalakulást, figyelmeztet jelentésében a Deloitte.

18 Bérspirál az IT-piacon
Miközben minden eddiginél nagyobb hiány mutatkozik Magyarországon a képzett, nyelveket beszélő munkavállalókból az IT és a mérnöki területeken, nehezíti a helyzetet, hogy a jövedelmek növekedése is töretlen ezekben a szektorokban. Egyes előrejelzésekkel ellentétben - egyelőre legalábbis - semmi jele annak, hogy ez a tendencia megváltozzon.

20 Miért ne vezessünk be felhőalapú ERP-rendszert a cégünknél?
Gondoljuk át alaposan, mit és hogyan fogunk használni, hogy a végeredmény valóban cégértéknövelő megoldás legyen a vállalatunknál.

22 Az európaiak kétharmada a közvetlen banki átutalást preferálja fizetéskor
A Rapyd fintechszolgáltató friss jelentése szerint háromból kettő európai a közvetlen banki átutalást tartja a legjobb fizetés módnak, ami azt jelzi, a vállalkozásoknak egyre nagyobb szükségük van arra, hogy gyors és biztonságos fizetést tegyenek lehetővé a fogyasztók által preferált módokon.

23 Kertész Nelli, digitális ügyfélélmény igazgató, Provice Informatika
A kék vagy a piros pirulát választanád?
Adattól az obszervabilitásig.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.