Hirdetés
. Hirdetés

HPE Discover 2022 - Privát felhő programozva

|

Automatizált, rugalmasan méretezhető és fogyasztás alapján számlázott magánfelhő szolgáltatással bővítette GreenLake portfólióját a HPE. A cég éves konferenciáján a biztonsági mentéstől kezdve a hiperkonvergens infrastruktúráig új felhőszolgáltatások és iparági megoldások, valamint felhőnatív processzorokkal érkező szerverek is bemutatkoztak.

Hirdetés

Három éve a Discover közönsége előtt vállaltuk, hogy 2022-re teljes portfóliónkat szolgáltatásként tesszük elérhetővé - mondta Antonio Neri, a HPE elnök-vezérigazgatója az idei konferencián tartott nyitó előadásában. - Ma büszkén mondhatom, hogy nemcsak teljesítettük ezt, hanem egy új céggé váltunk. A HPE GreenLake ma már a hibrid felhő forrása, felhőszolgáltatásaink iparágvezető katalógusával segítjük a szervezeteket összes munkaterhelésük adatvezérelt modernizálásában, a peremhálózattól a felhőig. Jövőképünk, hogy a piac számára páratlan platformot biztosítsunk az innováció ösztönzésére és a digitális átalakulás előmozdítására, és mai bejelentéseinkkel ismét előrelépünk ennek megvalósításában.

A június végén Las Vegasban személyes részvétel mellett megtartott és online is közvetített - felvételről továbbra is visszanézhető -, hibrid formátumú Discover 2022 konferenciáján a HPE újabb szolgáltatásokkal bővítette GreenLake portfólióját, amelyekkel a szervezetek alkalmazásaikat és adatkörnyezetüket korszerűsíthetik. A frissen bejelentett megoldások közül kiemelkedik a hibrid felhős vállalati környezetek kialakítását és működtetését megkönnyítő, újragondolt, modern magánfelhő szolgáltatás, a GreenLake for Private Cloud Enterprise. Mellette a HPE nyolc új felhőszolgáltatással és két iparági megoldással is bővítette platformját, valamint bemutatta felhőnatív processzorokra épülő, tizenegyedik generációs ProLiant RL Gen11 szervercsaládjának első tagját.

Világszerte 65 ezer vállalat összesen több mint 1 exabájt adattömeg menedzseléséhez használja a GreenLake platformot, amely ma már hetvennél több felhőszolgáltatáshoz ad könnyű és gyors hozzáférést, mondta a HPE. Számukra a peremhálózattól a felhőig ívelő platform egyetlen felügyeleti felületről teszi lehetővé a hibrid felhős környezet automatizált és összehangolt vezérlését. A HPE pénzügyi jelentése szerint az idei év második negyedére vetítve a GreenLake portfólió 829 millió dollár bevételt hozott, a szolgáltatás-megrendelések száma pedig már a harmadik egymást követő negyedévben mutatott három számjegyű növekedést.

Menedzselje munkaterheléseit, ne az infrastruktúrát

A vállalatok minden iparágban modern privát felhőket alakítanak ki hibrid és többfelhős környezetekre építő digitális transzformációs stratégiájuk részeként. A hagyományos privát felhőszolgáltatások azonban mindeddig nem váltották be a hozzájuk fűzött reményeket, elsősorban bonyolult felépítésük, a manuális folyamatok, az átláthatóság és az irányíthatóság hiányosságai, valamint az erősen behatárolt megoldások miatt, amelyek nem tudnak a folyamatosan változó vállalati igényekhez igazodni.

Kiaknázva ezt a piaci lehetőséget GreenLake platformján a HPE már az eddigiekben is kínált megoldásokat azon szervezeteknek, amelyek használat alapján elszámolható privát felhő szolgáltatásokat kívánnak bevezetni a munkaterhelések futtatásához és kezeléséhez, akár a vállalati részlegek, akár a több ezer alkalmazást felölelő nagyvállalati környezetek kiszolgálásához.

A most bejelentett GreenLake for Private Cloud Enterprise szolgáltatásával a HPE újragondolt, automatizált, rugalmas, skálázható és vállalati szintű privát felhőt ad a vállalatoknak, amely az eddiginél jobb felhasználói élményt ígér. A felhő-natív és hagyományos alkalmazások kiszolgálására egyaránt felkészített HPE GreenLake for Private Cloud Enterprise moduláris infrastruktúrát és szoftvert tartalmaz, és a munkaterhelések telepítését csupasz fémen, virtuális gépeken, valamint konténerezett formában is támogatja. A privát felhő vállalati szintű SLA-kkal érkezik, amelyek a teljes életciklusra kiterjednek, beleértve a telepítést, a rendelkezésre bocsátást, a keretrendszer frissítéseit, a karbantartást, az üzemeltetést, a hardvert, valamint a növekedés tervezését és a támogatást.

Hirdetés

Minthogy a magánfelhő szolgáltatás újragondolásakor a HPE a modern DevOps-modellt tartotta szem előtt, a GreenLake for Private Cloud Enterprise erőforrás-hozzárendelése, konfigurálása és skálázása programozható. A szervezetek jóváhagyott konfigurációikba, eszközláncaikba, szoftverképeikbe és hálózataikba is jól integrálhatják a szolgáltatást.

A GreenLake Marketplace felületén a HPE ügyfelei - tanácsadó partnerekkel együtt - független szoftverfejlesztők, szolgáltatók, kolokációs partnerek széles köréhez is hozzáférnek, így magánfelhőikben könnyen és kevesebb kockázat mellett vezethetnek be a GreenLake platformon előtesztelt és tanúsított szoftvereket. A privát felhő beépített analitikai képességeivel a vállalatok a szolgáltatások használatát, a fogyasztást is elemezhetik típus, hely vagy szervezeti egység szerint, és a kapott eredményeket a költségek optimalizálásában, valamint a döntéstámogatásban hasznosíthatják.

Felhőszolgáltatások modern adatkörnyezethez

Konferenciáján a HPE nyolc újabb felhőszolgáltatással is bővítette platformját, amelyek az adatkörnyezet modernizálásában segítik a szervezeteket. A HPE GreenLake for HCI (hyperconverged infrastructure) szolgáltatás például SaaS modellben elérhető kezelőfelülettel teszi egyszerűbbé a virtuális gépek és az infrastruktúra menedzselését a hibrid felhős környezetekben.

A GreenLake for Disaster Recovery szolgáltatással a vállalatok egyetlen, korlátlanul skálázható platformon percek alatt visszaállíthatják munkaterheléseiket a katasztrófa-eseményt másodpercekkel megelőző állapotukba, mondta a HPE. Akár zsarolóvírus-támadás, akár áramkimaradás vagy természeti katasztrófa okoz fennakadást, az új szolgáltatás egyszerűbbé teheti a működés visszaállítását, a rendelkezésre-állási célok - az RPO-k (recovery point objective) és az RTO-k (recovery time objective) - tartását.

A GreenLake for Block Storage szolgáltatás pedig - a HPE Data Management Maturity Research szerint - elsőként ad a szervezeteknek felhőalapú, as-a-service fogyasztási modellben elérhető blokktároló megoldást az adatok 100 százalékos rendelkezésre állásával. Az új blokktároló megoldás általános célú szolgáltatási szinteket tartalmaz, amelyekkel az ügyfelek az általános célú munkaterhelésekhez igénybe vett adattárolási szolgáltatások költéségét optimalizálhatják.

Két újabb szolgáltatással gyarapodott a HPE GreenLake vertikális, iparági felhőszolgáltatásainak katalógusa is. A GreenLake for Payments teljesen menedzselt, végponttól végpontig terjedő, használat alapján elszámolt szolgáltatás egy biztonságos, alacsony kockázatú és felhő-központú fizetési platform, amellyel a vállalatok fizetési környezetüket modernizálhatják, így felgyorsíthatják az üzleti innovációt, és a legújabb szabályozásoknak is könnyebben megfelelhetnek. A GreenLake with FIS Ethos pedig egy intelligens analitikai képességeket felvonultató, valós idejű ügyféladat-platform, amellyel a pénzügyi szektor szereplői adatvezérelt módon testre szabhatják az ügyfelek kiszolgálását a márkahűség erősítése és a nyereségesség növelése érdekében.

A HPE GreenLake platform frissen bejelentett felhőszolgáltatásai, a Private Cloud Enterprise magánfelhő megoldással együtt 2022 szeptemberétől válnak általánosan elérhetővé.

Szerverek felhőnatív processzorokkal

Discover 2022 konferenciáján a HPE a felhős munkaterhelések kiszolgálására optimalizált szerverek új családját is bemutatta, amelyeket az Ampere Altra és Altra Max processzoraira épít. Az új megoldásokkal a felhőszolgáltatóknak és az alkalmazásaikat eleve felhőben bevezető vállalatoknak ad agilis, bővíthető és megbízható számítási-feldolgozási platformot, mondta a gyártó.

Az új szervercsalád első tagja, a ProLiant RL300 Gen11 kiszolgáló az idei év harmadik negyedében kerül forgalomba, és a nagy teljesítményt még nagyobb energiahatékonysággal ötvözi a gyorsan fejlődő modern alkalmazások és használati esetek támogatásához. Az egyfoglalatos szerverek akár 128 magos processzorokkal konfigurálhatók, és digitális szolgáltatásokhoz - tartalom streameléséhez, közösségi platformokhoz, e-kereskedelmi, banki és más online szolgáltatásokhoz -, valamint IaaS, PaaS és SaaS típusú felhőszolgáltatások működtetéséhez adnak optimalizált hardverplatformot.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.