Hirdetés
. Hirdetés

IT nélkül nincs üzlet - megjelent a Computerworld Lapozó

|

A cikkben újságszerűen lapozgatható és teljes egészében elolvasható a Computerworld magazin 2022. június 8-ai lapszámának online, lapozgatható változata.

Hirdetés

A pandémia, valamint az ebből következő nehézségek, a távmunkával járó átalakulások az informatikai döntéshozók, az IT-döntésekben részt vevő cégvezetők, valamint a vállalati informatika iránt érdeklődő minden más olvasó számára nehézségeket okoznak az utóbbi néhány évben. Épp ezért szerkesztőségünk úgy döntött, hogy megkönnyítjük a hozzáférést a Computerworld magazin nyomtatott lapszámaihoz, íme itt a legfrissebb:

A tartalomból:

4 Vélemény: Dr. Németh Péter, adjunktus, PTE Közgazdaságtudományi Kar; vezető, the CoRe lab, PTE KTK
Omnichannel marketing és vásárlói környezet

5 Címlapon: IT nélkül nincs üzlet - fókuszban az újragondolt digitális menedzsment
A tavalyi fesztiválhoz hasonlóan idén is exkluzív, trendi környezetben, ezúttal a Millenáris Parkban rendezik meg a hazai IT-szektor legnagyobb rendezvényét. A részletekről Gertner Rolandot, az ötletgazda United Consult (UC) vezérigazgatóját kérdeztük.

Aktuális

7 Interaktív műhelykonferenciát szervez a DigiLean Competence Hub a Debreceni Egyetemen
Találkozzon személyesen a DigiLean Competence Hub szakértőivel 2022. június 14-én Debrecenben, a szervezet roadshow-ján.

7 NTT DATA Business Solutions - Felhő digitális gyártáshoz
Vállalatirányítási megoldás mellett az ipar szereplői több más rendszerrel támogatják a gyártás folyamatát. Mindegyikükben adatok keletkeznek, amelyek összegyűjtése és összehangolt elemzése a működés digitális átalakításának előfeltétele.

8 SAP Sapphire 2022 - Intelligens vállalatok felhője
Bár a vállalatok többsége digitális megoldásokkal igyekszik válaszolni napjaink üzleti kihívásaira, az átalakulásban alig harmaduk vallja magát sikeresnek. Az SAP ezért felhőalapú újításokat jelentett be éves konferenciáján, amelyek a transzformációt az ellátási láncok kezelésétől kezdve a fenntarthatóság számszerűsítésén át a kódolás nélküli fejlesztésig gyorsabbá és eredményesebbé tehetik.

10 Októbertől Budapesten a KOSTAL-vállalatcsoport

11 Gravity R&D: amerikai nagyvállalat vette meg a Netflix-díjas magyar céget
Interjú a felvásárlás részleteiről Tikk Domonkos alapítóval.

12 MiniCRM - Ezért alapul a vállalat sikere a jó foglalkoztatáson
A HR-procedúrának ugyanúgy kell kinéznie, mint bármilyen másik vállalati eljárásnak, például egy értékesítési folyamatnak.

18 Vannak valóban zöld neobankok
Egyre több a zöld neobank a fintech szektorban. Felmerül a kérdés, mit jelent itt a zöld megnevezés. A válasz gyakran az: nem sokat.

19 A dolgozót és a céget is megbetegítheti a rosszul berendezett iroda
A dolgozók munkahelyi komfortérzetének csökkenése pszichológiai tüneteket is okozhat, ami kihatással lehet a közösségben uralkodó légkörre és a munkafolyamatokra is.

20 Microsoft Build 2022 - Kód és küldetés
Mesterséges intelligenciával támogatott kódírástól kezdve intelligens adatplatformon és felhőalapú alkalmazások szállítását segítő konténerszolgáltatáson át az automatizálásig és low-code weboldalkészítésig a Microsoft több mint félszáz új eszközt és képességet jelentett be éves fejlesztői konferenciáján. Tekintsük át röviden a legfontosabbakat!

22 IBM - Átalakító fenntarthatóság
Legfőbb prioritásaik közé sorolják a vezérigazgatók a fenntarthatóságot, amiben nemcsak üzleti szükségszerűséget, hanem lehetőséget is látnak az IBM globális felmérése szerint. A megbízható adatokból nyert felismerések hiánya, a beruházásmegtérülés mérésének nehézsége azonban hátráltatja a vállalatokat kitűzött céljaik elérésében.

24 Generációváltás kérdőjelekkel
A családi vállalkozások vezetői vonakodnak átadni a stafétát. A hazai IKT szektort - egyelőre legalábbis - kevéssé érinti a probléma, mivel nagyon fiatal cégekről van szó. A családon belüli generációváltás különösen érzékeny pont.

26 Újra a fizikai térben, de továbbra is digitális témákkal - Megújulva tér vissza az ország házába a 12. Infoparlament
A fennállásának 15. évfordulóját ünneplő Informatika a Társadalomért Egyesület megújítja emblematikus rendezvényét, a júniusi Infoparlamentet.

IT Fest melléklet

13 Green Fox Academy - Szakemberképzésből versenyelőny
A szakemberhiány egyértelműen az informatikai szektor egyik legnagyobb kihívásává nőtte ki magát az elmúlt időszakban. A helyzet feloldásában nemcsak a munkaerő megtartásának, de a tehetségek felkutatásának is rendkívül fontos szerepe van. A vállalati együttműködésben megvalósuló, speciális corporate bootcamp ezekre a kihívásokra ad hatékony választ.

14 Mielőtt a vevő próbálná ki… - webshopok tesztelése az élesítés előtt
Kevesen tudják, hogy nem csupán a magyar szabadságharcot ünnepeltük a tavasz elején, hanem a vásárlók jogait is. Március 15-én volt ugyanis a fogyasztóvédelmi világnap, melynek kapcsán utánajártunk, hogy miként működik az e-commerce, azaz az e-kereskedelemmel foglalkozó oldalak - hétköznapi nevükön: webshopok - tesztelése.

15 Bolygót menthet az intelligens energia
Az adatközpontokban a legoptimálisabb energiafelhasználásra kell törekedni, ha szeretnénk elkerülni a klímakatasztrófát. Ennek lehetőségeiről beszélgettünk Gendúr Istvánnal, a Schneider Electric Secure Power üzletágának értékesítési vezetőjével.

17 Közel 40 éve Európában, 10 éve Magyarországon - Bechtle a jövőorientált IT-partner
A Németországban, Ausztriában és Svájcban található 75 rendszerházzal és Európa 14 országában több IT reseller cégével a Bechtle csoport Európa egyik vezető IT kereskedelmi cége. A Bechtle AG-t 1983-ban a németországi Neckarsulm városában alapították, jelenleg a cégcsoport Európa 14 országában több mint 13.000 alkalmazottat foglalkoztat, a 2021-es üzleti volumene meghaladta a 6,25 milliárd eurót.

Hirdetés

Hardverek, szoftverek, tesztek, érdekességek és színes hírek az IT világából ide kattintva!

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://computerworld.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.