Hirdetés
. Hirdetés

Közérthető megoldások az informatika világában

|

Az írásos kommunikációt akkor nevezzük közérthetőnek, ha megfogalmazása alapján a célközönség meg tudja találni, amire szüksége van, meg tudja érteni a leírtakat, és a kapott információt fel tudja használni az igényei kielégítésére. Az informatikai megoldások a legtöbb esetben túlságosan bonyolultak. Az ügyfél nem érti, nem tudja használni, ezáltal nincs is rá igazán szüksége. Létezik vajon az informatikában közérthető megoldás?

Hirdetés

A mesterséges intelligencia napjaink legfelkapottabb témája, és a trendeket elnézve hamarosan mindenhez mesterséges intelligenciát fogunk használni. Az okos megoldásoknak és a digitalizációnak köszönhetően a korábbi években összegyűjtött adatvagyonokon adatbányászatot végezhetünk vele, hogy fejlett analitikát futtassunk a felhőben.

Az előző bekezdés szinte bármilyen, az informatikával foglalkozó cikkben megállná a helyét. Tartalmazza azokat a szavakat, amelyek marketing szempontból elengedhetetlenek. De biztosan értjük az előző két mondat összes szavát? Ha egy ügyfél megkérdezné az ügyfélszolgálaton, hogy ez mit is jelent valójában, tudnánk rá megfelelő magyarázatot adni? Nem a fogalmak magyarázatát, hanem azt, hogy a mi cégünk hogyan profitál belőle, és miért jobb ez az ügyfélnek? Ha a válasz "nem", akkor ez nem közérthető megfogalmazás, és a vállalatunk által nyújtott szolgáltatás nem közérthető megoldás.

A mesterséges intelligencia sokszor csak feltételvizsgálatok sorozata, az okos megoldás valójában csak egy egyszerű szoftver, a digitalizáció alatt az adatok számítógépen történő tárolását és feldolgozását értjük, az adatbányászat a legtöbbször egyszerű keresés, az analitika nem más, mint értékek összehasonlítása és grafikonon való megjelenítése, a felhő pedig valaki más számítógépe.

Hirdetés

Fogalmazzuk át ez alapján a szolgáltatásunkat közérthetően: számítógépes szoftverekkel dolgozzuk fel a korábban összegyűjtött adatokat valaki más számítógépén. Ugye, hogy mennyivel egyszerűbben érthető? Ha ezt nem egy hosszú szövegből kell kikeresni, hanem közérthetően szerepel a weboldalon, akkor az ügyfél egyszerűbben megtalálja a keresett információt, megérti, majd eldönti, hogy ez valóban az a megoldás, amely segít a problémájában. Ez nevezzük közérthető megoldásnak.

Az ügyfelek is közérthető módon fogalmazzák meg az elvárásaikat. Nem terméket vagy szolgáltatást keresnek, hanem megoldásokat. Megoldásokat az egyszerű használati esetekre. Az ügyfelek nem ISO-minősítéseket, nem ITIL-kompatibilis folyamatokat és még csak nem is továbbfejlesztett felhasználói élményt szeretnének, hanem megoldást a problémáikra. Megoldást az egyszerű problémákra, mint például arra, hogy hogyan tudna Schneiderné Gizike az adminisztráción több számlát kiállítani és elküldeni a vásárlóknak.

Hiába fogalmazza meg a marketing osztályunk a nem közérthető szöveget a szolgáltatás ismertetőjébe, ha azt az ügyfél nem érti meg. Ha a termékünk vagy szolgáltatásunk túlságosan bonyolult, akkor az csak elriasztja az ügyfeleket. Hiába jelent előnyt a szolgáltató szemszögéből a több ezer beállítási lehetőség, az ügyfelek nézőpontjából ez hátrány is lehet, mert bonyolulttá teszi a szoftver működését és megértését.

Azzal lehet megoldani a problémát, ha egyszerűsítjük a terméket vagy a szolgáltatást. A több ezer beállítási lehetőségnek köszönhetően bizonyos feladatokra előre beállított megoldásokat nyújthatunk az ügyfeleknek.

Készíthetünk kifejezetten a munkaerő-kezelésre beállított rendszert, az IT-szolgáltatásmenedzsment igényeinek megfelelő rendszert vagy bármilyen más szakterületet lefedő megoldást. És ebben a szövegösszefüggésben már valóban megoldásról beszélhetünk. Az OTRS Magyarország Kft. ezekhez hasonló, bizonyos szakterületekre előre beállított megoldásokkal is rendelkezik. Megoldásokat nyújtunk az ügyfélszolgálati igényekre, az emberierőforrás-menedzsmenthez, az IT-szolgáltatásmenedzsmenthez, az irodamenedzsmenthez, valamint a biztonságiincidens-menedzsmenthez. Egyszerű problémákra egyszerű megoldásokat.

Ahelyett, hogy az ügyfelek egy költséges és hosszadalmas folyamaton mennének keresztül az OTRS beállításához, az előre beállított rendszerek néhány nap alatt produktív állapotba hozhatók. Ezáltal csökken az időráfordítás, növekszik a hatékonyság és javul a felhasználói élmény. Vagy mindez közérthetően megfogalmazva: Schneiderné Gizike az adminisztráción boldogabb lesz, mert az eddigi munkáját gyorsabban és pontosabban tudja elvégezni. Ha a felhasználó boldog, akkor az általunk nyújtott megoldás működik.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.