Hirdetés
. Hirdetés

Kyndryl - A sikeres transzformáció titka

|

Létfontosságú, hogy a szervezetek gyorsan alkalmazkodjanak a piaci környezet dinamikus változásaihoz és a technológia fejlődéséhez, ez versenyben maradásuk és tartós eredményességük előfeltétele. Digitális átalakulásuk sok esetben mégis felemásnak bizonyul.

Hirdetés

A transzformációs projektekben részt vevő vezetők kevesebb mint harmada mondta például a McKinsey felmérésében, hogy vállalatuk átalakulása sikeresnek és hosszú távon is eredményesnek ítélhető, a KPMG által megkérdezett technológiai igazgatók pedig úgy fogalmaztak, még nem számolhatnak be felhős beruházásaik jelentősebb megtérüléséről. Az elemzők adatait a Kyndryl szakemberei online sajtótájékoztatójukon idézték, amelyen a 2024-es technológiai trendek kiemelése mellett tanácsokat is megosztottak a transzformáció sikerre viteléhez.

A világ legnagyobb IT infrastruktúra szolgáltatójaként a Kyndryl sok ezer szervezet informatikai környezetének korszerűsítését és átalakítását támogatja szolgáltatásokkal és tanácsadással - közéjük sorolva magát is, mondta az eseményen Xerxes Cooper, a vállalat stratégiai piacokért felelős elnöke. A Kyndryl ugyanis 2021-ben nagyszabású transzformációba kezdett, amikor 60 országban mintegy 90 ezer alkalmazottat foglalkoztató, független vállalattá alakult. Ötvennél több adatközpontban futó, több mint 1800 alkalmazásáról néhány száz, teljes egészében felhőalapú infrastruktúrán működő alkalmazásra állt át alig két év alatt, miközben száznál több pénzügyi rendszert konszolidált egyetlen platformon. Olyan átalakulást valósított meg, amely hasonló méretű vállalatoknál jellemzően 5-10 évbe telik, és arra számít, hogy a nagyobb termelékenység és hatékonyság révén évente akár 300 millió dollárral csökkentheti működési költségeit.

Felhős költségkontroll és AI adatirányítás

A digitális transzformáció mérsékelt sikere leggyakrabban olyan okokra vezethető vissza, mint az üzleti és az IT stratégia összehangolásának elmulasztása, a szervezetek silózott felépítése és az átalakítás elaprózása, a technológiai integrációs platform hiánya, a biztonsági ellenálló képességre fordított figyelem elégtelensége, a szakemberhiány és a gyenge változáskezelés - mondta Jamshid Vayghan, a Kyndryl stratégiai piacokért felelős technológiai igazgatója. A vezető a terület meghatározó trendjeire is felhívta a figyelmet, amelyek 2024-ben segíthetik a vállalatokat a hasonló hiányosságok felszámolásában és IT környezetük korszerűsítésében.

Hibrid és többfelhős környezetekben a szervezetek egyre szélesebb körben alkalmazzák a FinOps módszereit a felhőberuházások hatékonyabb kezelése, a nagyobb költségkontroll, valamint a pénzügyi, műszaki és üzleti csapatok közötti jobb együttműködés érdekében. Különösen a gyártás területén mind több vállalat vezet be mesterséges intelligenciát (AI) a peremhálózaton (edge), hogy az adatokat helyben használhassa a működési és költséghatékonyság növelésére, a környezeti, biztonsági és munkaügyi kihívások megválaszolására.

A generatív AI egyszerre teremt új kockázatokat és lehetőségeket a kiberbiztonság területén, az azonosítás és hozzáférés-kezelés javítására, a hagyományos kibervédelmi modellek felülvizsgálatára és a feladatok automatizálására késztetve a szervezeteket. Minthogy a mesterséges intelligencia minősége az adatminőségen múlik, robusztus adatirányítást és az adatforrásokat integráló, modern adatplatformokat vezetnek be. Mind az alkalmazotti, mind az ügyfélélmény javítására nagyobb hangsúlyt helyeznek a vállalatok, amit a digitális munkahelyek kialakítására szolgáló technológiákkal támogatnak. Prioritásként kezelik a szervezetek a nagygépek felügyeletét, optimalizálását és modernizálását is, hogy ellensúlyozzák a technológiához értő szakemberek hiányát, és lehetővé tegyék az új technológiákkal, közöttük a mesterséges intelligenciával való integrációt.

Hirdetés

Monitorozástól a megfigyelhetőségig

Az IT környezetek hibrid és többfelhős átalakításában fontos szerepet tölt be a végponttól végpontig érő, valós idejű teljesítményanalitikát megvalósító megfigyelhetőség (observability), amely az utóbbi pár évben jelent meg a felügyeleti arzenálban.

Kérdésünkre Jamshid Vayghan kifejtette, hogy a modernizált és felhőalapú alkalmazások esetében a megfigyelhetőség az egyedül járható út, de azt olyan öröklött rendszerekre is ki kell terjeszteni, amelyek kritikusan fontosak az üzlet számára, és kapcsolódnak a korszerű környezetekhez. Más, hagyományos vagy elszigetelten működő rendszereik és munkaterheléseik menedzseléséhez, amelyeknél nincs szükség a fejlettebb képességekre, a vállalatok továbbra is használni fogják meglévő monitorozó eszközeiket, amelyekbe korábban beruháztak. A megfigyelhetőség ezért nem egyik napról vagy évről a másikra, hanem fokozatosan váltja majd ki a monitorozást a digitálisan átalakuló szervezetek életében.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.