Hirdetés
. Hirdetés

LSK Hungária - Ökoszisztéma az ökoszisztémában

|

Mesterséges intelligenciával ruházza fel folyamatosan megújuló ökoszisztémáját az LSK Hungária. A korszerű munkahelyi igényekre válaszolva a cég újabb komponensekkel kiegészítve fejleszti tovább megoldásait, amelyek egymással integrálva egyetlen platformon szerteágazó szolgáltatásokkal támogatják a modern munkavégzés minden - irodai, otthoni és hibrid - formáját.

Hirdetés

A hibrid munkavégzés fejlődésének jelenlegi szakaszában a vállalatok részéről mind erősebb a szándék, hogy alkalmazottaikat különféle megfontolásból a munkahét nagyobb részére visszatereljék az irodába. Nyilvánvaló ugyanakkor, hogy a szervezetek a világjárvány előtti modellhez sem térhetnek már vissza teljes egészében, a munkaerő megtartásához szükséges a rugalmasság, a távoli munkavégzés támogatása is.

Következésképp egyre összetettebbé válnak az üzleti igények is, amelyek kiszolgálását az LSK Hungária komplex ökoszisztémája folyamatos innovációval, mesterséges intelligenciára (AI) is épülő, integrált és automatizált képességekkel teszi még hatékonyabbá.

- Úgy gondolom, hogy mára a folyamatos innováció egyfajta fokmérővé vált - mondta Leveli András, az LSK Hungária Kft. üzlet- és termékfejlesztési igazgatója. - Ha egy vállalat hosszabb ideig nem jelentkezik újdonságokkal, akkor azonnal elindulnak a pletykák, hogy "biztosan bajban van". Mi is az innovációban hiszünk, de a valódi visszaigazolás mindig a piacról érkezik. Ezért vagyunk rendkívül büszkék arra, hogy a tavalyi év után idén másodszor is MagyarBrands díjjal ismerték el munkásságunkat, Innovatív Márka kategóriában.

Termékből ökoszisztéma

Az LSK Hungária interaktív vizuál-kollaborációs és videokonferencia ökoszisztémája az ügyfelek egyedi üzleti elvárásaitól függően mostanra nagyon sok komponensből épülhet fel.

- Ökoszisztémánk részeként indult el öt évvel ezelőtt az LSK SpaceTime teremfoglalási rendszerünk fejlesztése, amely azóta az ökoszisztémából "kiszakadva", elkezdett önálló életet élni - mondta Leveli András. - A hibrid éra folyamatosan változó igényeihez illeszkedve pedig sorra indítunk olyan hardver- és szoftverfejlesztéseket, amelyek ehhez a témához kapcsolódva, de mégis más jellegű fájdalompontokra kívánnak megoldást adni. Ilyen fejlesztés például az LSK SpaceTime for Windows alkalmazás, amely a tárgyalóterembe telepített LSK Meeting Display interaktív kijelzőn teszi majd lehetővé a terem azonnali foglalását, vagy épp egy folyamatban lévő megbeszélés meghosszabbítását, esetleg különféle szolgáltatások (pl. felszolgálás, IT támogatás) igénylését. Ezzel párhuzamosan elkezdődött az LSK SpaceTime Hello rendszer fejlesztése is, amely egy recepción elhelyezhető érintésérzékeny totem megoldás lesz és egy központi felületen fogja az összes terem foglaltságát megjeleníteni, vagy akár foglalást is indítani, majd útjelzőként megmutatni az utat a lefoglalt tárgyalóig. Így a kezdetben egy termékből álló rendszer lassan teremfoglalási ökoszisztémává kezdi kinőni magát, önálló ökoszisztémává fejlődik az ökoszisztémán belül.

Emellett az alapkészülék, az LSK SpaceTime teremfoglalási rendszer is átesik egy kisebb ráncfelvarráson, tette hozzá az igazgató. Az új SPT311 modell megkapja az RK3566 rendszercsipet és a beágyazott, Android 11 alapú egyedi operációs keretrendszer is magasabb IT biztonsági szintet fog biztosítani az ügyfeleknek.

További hardveres újításként érkezik az RFID olvasó, amely a meglévő NFC olvasó mellé kerül az új modellbe. Utóbbi ugyanis az új típusú, 13,56 MHz-es kártyákkal kompatibilis, miközben a hazai vállalatok egy része továbbra is a régebbi, 125 KHz-es RFID kártyákat használja. Mostantól ezek a szervezetek is hozzáférhetnek az LSK SpaceTime legújabb, beléptetőkártyás azonosítási képességeihez.

Vészjelzés és digitális tartalomszolgáltatás

Kiemelkedik ezen fejlesztések közül az LSK SpaceTime teremfoglalási rendszer új, vészjelző funkciója, amelyet beépített mesterséges intelligencia működtet.

- Mivel a vészjelzés, mint alapvető cél megköveteli a minden körülmények közötti működést, a mesterséges intelligencia modellt nem futtathatjuk a felhőben, így az közvetlenül az eszközön kerül telepítésre - mondta Leveli András. - A beépített AI segítségével az LSK SpaceTime teremfoglalási rendszer képes felismerni az irodaépületekben telepített tűzjelző rendszerek hangját. A riasztást észlelve pedig automatikusan átvált a foglaltságot jelző állapotból a vészhelyzet-jelző üzemmódba, és például a menekülési útvonalat, az adott tárgyalóhoz legközelebb levő vészkijárathoz vezető utat mutatja.

További újítás, hogy az LSK SpaceTime teremfoglalási rendszer digitális tartalomszolgáltatás (digital signage) funkciót is kap, amely az LSK Hungária Kft. erre irányuló fejlesztési stratégiájának első mérföldköve lesz.

- Az interaktív vizuál-kollaborációs és videokonferencia ökoszisztémánkban különféle méretű és funkciójú kijelzők találhatók, ezért arra gondoltunk, hogy a meglévő, elsődleges feladatok mellett másra is használhatnánk őket - mondta az üzlet- és termékfejlesztési igazgató. - A folyosókon lévő teremfoglalási rendszerek vagy a tárgyalókban lévő interaktív kijelzők így például pillanatok alatt hatalmas digitális poszterekké változhatnak, amelyek délelőtt 11:00 órától az étterem aktuális menü kínálatát mutatják, vagy név szerint köszönthetik a vállalathoz látogató, fontos vendégeket.

Számos gyártó kínálatában elérhetők hasonló megoldások, az LSK Hungária fejlesztésének különlegessége, hogy a funkciót saját fejlesztésű kijelzőibe fogja beépíteni. Az LSK SpaceTime teremfoglalási rendszert használó vállalatoknak így az új szolgáltatás bevezetéséhez már nem kell feltétlenül újabb rendszert telepíteniük és üzemeltetniük.

Hirdetés

Ügyfelekkel közös innováció

Az LSK Hungária fejlesztési stratégiáját az ügyféligények vezérlik, mára az új funkciók mintegy 40 százaléka a felhasználók visszajelzései alapján - míg a fennmaradó 30-30 százalék a cég saját innovációs ötletei nyomán, valamint az iparági trendekre adott válaszként - kerül az ökoszisztémába.

- Stratégiánk előnye, hogy akár egyetlen ügyfél kezdeményezésére is fejlesztésbe fogunk, ha úgy ítéljük meg, hogy a kívánt funkció vagy kérés a vállalatok széles körében hasznos lehet - mondta Leveli András. - Mutatja ezt például egyik aktuális projektünk is. Ügyfelünk elvárása az érintésmentes ökoszisztéma-bekapcsolás volt, amit legegyszerűbben az emberi mozgás érzékelésével tudunk megvalósítani. Pár héten belül tesztelni kezdjük mozgásérzékelő szenzorunk prototípusát, amely kettős (infravörös és ultrahangos) érzékelési technológiával fog rendelkezni, és a maximum 50-60 négyzetméter alapterületű termekben lesz képes az emberi mozgást érzékelni. Ugyanezt a szenzort a teremben lévő eszközök bekapcsolásán felül az LSK SpaceTime teremfoglalási rendszerrel is összekapcsoljuk, így egy szabad tárgyaló is lefoglalható lesz egyszerűen azzal, hogy a felhasználó besétál a terembe, mert a szenzor automatikusan létrehozza a foglalást a vállalati naptárban.

Természetesen az interaktív vizuál-kollaborációs és videokonferencia ökoszisztéma
központi komponensét jelentő interaktív kijelzők szoftverkörnyezetének fejlesztése is folyamatosan halad előre, és szerteágazó szolgáltatásokkal támogatja a modern munkavégzés minden konfigurációját, hangsúlyozta az üzlet- és termékfejlesztési igazgató.

- Egyre többször fordul elő, hogy egy folyamatban lévő fejlesztés mellett érkeznek olyan ügyféligények, amelyek azután egymással összekapcsolódva folytatják útjukat a fejlesztési ütemtervben - mondta Leveli András. - Korábban elindítottunk például egy olyan fejlesztést, amely videofelvételként, narrációval együtt lesz képes az interaktív kijelzőn történő munka felvételére, így nemcsak a megbeszélések végeredménye, hanem az odáig vezető út is látható lenne. Ezzel párhuzamosan pedig nemrég több ügyféltől is érkezett olyan visszajelzés, hogy az interaktív ökoszisztémánk képes hatékonyan kiváltani a hagyományos megbeszéléseken használt diktafont, mert a kamera és a mikrofon rendszerek segítségével közvetlenül az interaktív kijelzőn rögzíthetők a hang- és videofelvételek. A két szálat pedig immár egy közös fejlesztésként visszük tovább, miközben a mesterséges intelligencia itt is megjelenik, mint kapcsolódó, jövőbeli fejlesztési lehetőség.

Az ötlet onnan ered, hogy ha egy lokális megbeszélésről készül egy hang- és egy videófelvétel, akkor már csak egy lépés, hogy a megbeszélésen elhangzottak magyar nyelven, szöveges leirat formájában is elkészüljenek. Bár hasonló megoldások léteznek a piacon, a nyelvi modellek szinte kivétel nélkül a nyilvános felhőben működnek, azaz használatukhoz a hangfelvételt fel kell tölteni. Nagyon sok hazai szervezetnél viszont a felhős megoldások használata kiber- és információbiztonsági okok miatt nem engedélyezett. A jelenlegi helyzet pedig elegendő ahhoz, hogy megvizsgáljuk a saját fejlesztés lehetőségét, hiszen mi ezt a funkciót szintén lokális AI modellekkel szeretnénk megvalósítani, hogy a megbeszélések szenzitív hanganyaga ne járja be az online teret.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.