Hirdetés
. Hirdetés

Microsoft Inspire 2022 - Hibrid a munka, szuverén a felhő

|

A Microsoft más nagy technológiai partnereivel is újabb, közös megoldásokat jelentett be a konferencián.

Hirdetés

Állami intézményekre szabott, szuverén felhős és a munkavégzésben alapértelmezetté váló hibrid modellt támogató platformképességeket jelentett be a Microsoft éves partnerkonferenciáján. Bemutatkozott a szoftvercég termékeit házasító digitális ügyfélszolgálati megoldás, valamint a szülinapos Windows 365 számos újítása is.

A közszféra szereplői mostantól a Microsoft Cloud for Sovereignty segítségével vezethetnek be és alakíthatnak át munkaterheléseket a szoftvercég felhőjében úgy, hogy közben a rájuk vonatkozó megfelelési, biztonsági és szabályzati követelményeknek is eleget tesznek. A szuverén felhőben az állami intézmények is kiaknázhatják a Microsoft nyilvános felhőjében rejlő lehetőségeket, beleértve a széles körű platformképességek, a rugalmasság, az agilitás és a biztonság előnyeit, mivel az új megoldással nagyobb kontrollt kapnak adataik felett, jobban rálátnak a működés és az irányítás folyamataira.

Minthogy a Microsoft Cloud for Sovereignty a szoftvercég nyilvános felhőjére épül, alapját a regionális Azure adatközpontok alkotják. Hatvannál több felhőrégiójával a Microsoft Cloud minden más szolgáltató felhőjénél több helyszínen, a felhasználókhoz közelebb, a helyi adattárolás és -feldolgozás lehetőségével kínálja a fejlett képességek legátfogóbb palettáját a szervezetek digitális innovációjához, mondta a szoftvercég júliusban megtartott Inspire 2022 partnerkonferenciáján.

Hirdetés

A szuverén felhőmegoldás mindehhez az érzékeny - még szigorúbb törvényi szabályozás hatálya alá tartozó - adatok védelmére és titkosítására szolgáló képességek újabb rétegeit adja. Az Azure Confidential Computing szolgáltatással a szervezetek például külön virtuális gépeket (Confidential Virtual Machines) és konténereket (Confidential Containers) hozhatnak létre a bizalmas információk kezeléséhez. Az olyan SaaS megoldásokkal pedig, mint a Double Key Encryption, a felhasználók a Microsoft 365 programcsomag irodai alkalmazásaiban a leveleket és a dokumentumokat sorolhatják "érzékeny" kategóriába, és titkosíthatják az adatokat az ügyfelektől kapott kulcsokkal - így az információkat nemcsak a biztonsági kockázatokkal, hanem a rendszereket üzemeltető informatikusok illetéktelen hozzáférésével szemben is védhetik.

Ha munkaterheléseiket még közelebb akarják tudni, azok felett még nagyobb fizikai és operátori ellenőrzést és szuverenitást kívánnak gyakorolni, akkor a szervezetek az Azure Arc megoldással a Microsoft felhőszolgáltatásait, felügyeleti és irányítási képességeit saját - meglévő vagy újonnan létesített - adatközpontjaikra is kiterjeszthetik.

Az adatosztályozás és -védelem bonyolultságát a Microsoft Cloud for Sovereignty többek között a Sovereign Landing Zone segítségével csökkenti. Az architektúrák és a munkafolyamatok kialakítását egyszerűsítő megoldás intelligens eszközöket ad a különböző biztonsági szolgáltatások és házirendek összehangolásához és áramvonalas működtetéséhez. A megoldás a Microsoft nagyvállalati szintű Azure Landing Zone szolgáltatására épül, amely a felhőplatform beépített Infrastructure-as-Code (IaC) és Policy-as-Code (PaC) képességeit használva javasol és tartat be a törvényi megfeleléshez szükséges szabályokat, így a munkaterhelések telepítését és testre szabását automatizálhatóvá és következetesen ismételhetővé teszi.

Platform ügyfélszolgálati digitalizációhoz

Az ügyfélélmény javítása folyamatosan a vállalatok legfontosabb prioritásai között szerepel - jó okkal, mivel napjainkra az ügyfélélmény ugyanolyan fontos mércévé vált a márka megítélésében, mint a termékek és a szolgáltatások minősége. A Microsoft most bejelentett Digital Contact Center Platformja ehhez a szoftvercég több termékét - az idén felvásárolt Nuance beszédfelismerő technológiáját, valamint a Dynamics 365, a Power Platform és a Microsoft Teams képességeit - kapcsolja össze. Nyílt és bővíthető kollaborációs platformot alkot, amelyen a szervezetek a Microsoft-partnerek közreműködésével jobb ügyfélszolgálati élményeket alakíthatnak ki, és a hozzájuk forduló ügyfeleket bármely kommunikációs csatornán gördülékenyen kiszolgálhatják.

A vállalatok többek között okosabb chatbotokat, még gyorsabban válaszoló, élő chat boxokat és más, mesterséges intelligenciával támogatott, intuitív megoldásokat építhetnek az integrált platformra, mondta a szoftvercég. Segítségükkel a kapcsolattartás még jobban személyre szabható lesz a digitális csatornákon keresztül, amelyek például felismerik az ügyfeleket, és ezzel kiküszöbölik az információk lélekölő ismételgetését. A Digital Contact Center Platformon a vállalatok így mélyebb kapcsolatokat alakíthatnak ki ügyfeleikkel, miközben az összevont és automatizált megoldásokkal költségeiket is csökkenthetik, mondta a Microsoft.

Hasonlóan a felhőhöz mostanra a munkavégzés terén is a hibrid modell vált alapértelmezetté, ezért a szervezeteknek nemcsak az ügyfelek, hanem az alkalmazottak élményére is fokozott figyelmet kell fordítaniuk. Minthogy a tehetséges szakemberek megnyerése és megtartása is egyre nehezebb, a vállalatoknak nagyon jól kell egyensúlyozniuk a munkavállalók rugalmasság iránti elvárásai és az üzleti igények kiszolgálása között.

A modern munkahelyek kialakítását és a hibrid munkavégzést, a távoli együttműködést támogató Microsoft 365 és Microsoft Teams platformjait ehhez a szoftvercég folyamatosan újabb képességekkel bővíti. A konferencián bemutatott Excel Live segítségével a felhasználók például követlenül a Teams megbeszélés ablakában dolgozhatnak a megosztott munkafüzeteken. A közös megjegyzések funkciója pedig lehetővé teszi a résztvevők számára, hogy rajzoljanak, gépeljenek vagy kézírással reagáljanak a megbeszélés megosztott tartalmára a Microsoft Whiteboard digitálistábla-alkalmazáson keresztül.

A Microsoft Viva munkavállalói élményplatformja szintén számos eszközt vonultat fel a munkahelyi termelékenység és jólét növeléséhez. Az új Viva Engage alkalmazás például a kapcsolatok és a közösség kialakításában, erősítésében segíti a szervezeteket, az alkalmazottaknak pedig személyes eszközöket ad az önkifejezéshez. Az app Stories funkciójával a felhasználók például rövid videós vagy fotós bejegyzéseket hozhatnak létre és posztolhatnak történetfolyamukba (Storyline), így a közösségi hálókról ismerős, szórakoztató módon is kapcsolatot tarthatnak kollégáikkal.

Óra-visszaállítás a "felhőpécén"

Az Inspire 2022 konferencia idején ünnepelte indulásának első évfordulóját a Windows 365. A felhőszolgáltatással a vállalatok automatikusan hozhatják létre a Windows-alapú virtuális gépek új típusát, a Cloud PC-ket, és azokat a dedikált Windows eszközökkel együtt végfelhasználóikhoz rendelhetik. A Windows 365 is a Microsoft 365 programcsomag képességeivel növeli az egyéni munka és az együttműködés hatékonyságát és biztonságát.

Már első évében is olyan fejlesztésekkel frissült a felhőszolgáltatás, mint a konferencián is bemutatott visszaállítási (point-in-time restore) funkció, amellyel a rendszergazdák váratlan rendszerleállás esetén egy korábbi időpont állapotára állíthatják vissza a virtuális gépeket, elkerülve az adatvesztést. Az Autopach funkció a Windows-frissítések automatizálásával növeli a biztonságot, míg a Citrix szintén új fejlesztésével (Optimization Pack for Windows 365 Cloud PC) a Windows 365 felhasználók arra is lehetőséget kapnak, hogy saját igényeik szerint kialakított desktopon és munkakörnyezetben csatlakozzanak a vállalati hálózathoz.

A Microsoft más nagy technológiai partnereivel is újabb, közös megoldásokat jelentett be a konferencián. A többfelhős megközelítés szellemében az Oracle Database Service for Microsoft Azure szolgáltatással a Microsoft felhőjét használó vállalatok a megszokott menedzsment-felületről könnyen elérhetik az Oracle felhő infrastruktúráján (OCI-n) futó adatbázis-szolgáltatásokat. A szervezetek így például az Azure felhőbe migrált vagy ott fejlesztett alkalmazásaikat összekapcsolhatják az Oracle nagy teljesítményű, magas rendelkezésre állású és menedzselt szolgáltatásaival, közöttük az önvezérlő adatbázissal.

Hardverek, szoftverek, tesztek, érdekességek és színes hírek az IT világából ide kattintva!

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://computerworld.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.