Hirdetés
. Hirdetés

Molnár Ferenc Tamás: Innováció a kiberbiztonsági tanúsításban - megjelent a Computerworld Lapozó

|

A cikkben újságszerűen lapozgatható és teljes egészében elolvasható a Computerworld magazin 2023. november 22-én megjelent lapszámának online változata.

Hirdetés

A sorozatos válsághelyzetek, valamint az ebből következő nehézségek, továbbá a hibrid munkával járó átalakulások az informatikai döntéshozók, az IT-döntésekben részt vevő cégvezetők, valamint a vállalati informatika iránt érdeklődő minden más olvasó számára kihívásokat okoztak az utóbbi néhány évben. Épp ezért szerkesztőségünk úgy döntött, hogy megkönnyítjük a hozzáférést a Computerworld magazin nyomtatott lapszámaihoz, íme itt a legfrissebb:

4 Kóczé Péter, Grant Thornton - Betekintés a digitális áfa jövőjébe
A Nemzeti Adó- és Vámhivatal 2024-ben indítja el az eÁFA-rendszert, az áfa-bevallások elektronikus úton történő összeállításának és benyújtásának további támogatására, ami jelentősen átalakítja az áfa-bevallás ma ismert folyamatát.

5 Címlapunkon: Molnár Ferenc Tamás, CCLab - The agile cybersecurity lab: Innováció a kiberbiztonsági tanúsításban
A fenyegetéskörnyezet és a kibervédelmi megoldások folyamatos és gyors fejlődése az informatikai termékek biztonsági tesztelését és tanúsítását is átalakítja, de minden kihívás egyben lehetőség is. Kiaknázására a CCLab - immár a piacvezető QIMA Group tagjaként - automatizálással készül.

6 Informatikai szakembereket díjazott és kitüntette az év informatikai újságíróját a Neumann Társaság
Tizenhárom hazai informatikus szakember kiemelkedő munkásságát díjazta a Neumann Társaság és a HUN-REN SZTAKI a "Neumann után, szabadon" című konferencián. A társaság saját kitüntetései mellett idén az IVSZ-szel és az Infotérrel közös Kovács Attila-díjat posztumusz ítélték oda "a digitális kultúra úttörőjének", a nemrégiben fiatalon elhunyt Szedlák Ádám újságírónak.

9 SAP TechEd 2023 - Profin kódoló vállalati AI
Hivatásos fejlesztőknek szánt generatív AI-képességekkel bővítette az üzleti felhasználók kódírását már korábbról mesterséges intelligenciával támogató Build eszközkészletét az SAP. Éves technológiai konferenciáján a szállító HANA Cloud felhőjéhez is az okos alkalmazások készítését segítő vektoradatbázis-funkciókat jelentett be.

11 Szakértői segítség a digitalizációs akadálypályán
Rögös út vezet az adatalapú működéshez. Egyelőre viszonylag kevés kkv kér segítséget, miközben vannak európai uniós projektek, hazai műhelyek, amelyek tárt karokkal várják a cégeket.

15 Successful Platform Engineering in Regulated Environments: Reality vs Hype - Vajon meghatározó gyakorlattá válik a Platform Engineering?
Ez Andreas Grabner (Dynatrace, DevSecOps Activist; Cloud Native Computing Foundation Ambassador and Global DevRel Lead) előadásának címe az első magyarországi BankTech Show-n, a Fintech Group szervezésében. A platform engineering (jó magyar megnevezés hiányában, angolul) a szoftverfejlesztői módszertan legújabb válasza a modern informatika környezet kihívásaira.

16 Microsoft Ignite 2023 - AI chipek és másodpilóták
Felhő infrastruktúráját mesterséges intelligenciára optimalizált, egyedi fejlesztésű, saját processzorokkal és integrált rendszerrel frissíti, jelentette be a Microsoft. Éves technológiai konferenciáján a szoftvercég másodpilóták seregét vonultatta fel, amelyek az üzleti felhasználók, a fejlesztők és az üzemeltetők hatékonyságát is a felhőkbe repítik.

18 BankTechShow: Hogyan épül a jövő digitális bankja?
A banki rendszerekre, a motorháztető alatt található megoldásokra fókuszál az idén először megrendezésre kerülő BankTechShow. A november 23-i eseménynek a Budapest Kongresszusi Központ ad otthont. A technológiai és üzleti szakembereknek egyaránt szóló eseményről Egri Szilviát, a FinTech Group ügyvezető igazgatóját kérdeztük.

20 IDC - Költségkalauz digitalizációhoz
Világszerte a digitális átalakulásra fordított költés további két számjegyű növekedésére számít a következő öt évben az IDC. Az amerikai és az ázsiai vállalatok pénztárcája azonban határozottan nagyobbra fog nyílni, mint európai, közel-keleti és afrikai versenytársaiké.

21 Nem létezik a Szent Grál: Az IT monitoring ökoszisztémája
A tartós üzleti siker egyik kulcsa a hatékony és megbízható informatikai működés. A modern informatikai környezetben azonban a hálózatok és rendszerek olyan összetettséget érnek el, amely képtelenné teszi a manuális felügyeletet és megköveteli az intelligens monitorozást. A Gartner becslése szerint a nagyvállalati IT-leállások átlagosan 5600 USD/perc kárt okoznak, így a rendszerek valós idejű felügyelete minden eddiginél fontosabb.

22 A kvantumszámítógépek és a mesterséges intelligencia találkozása
A technológiai forradalom az elmúlt években számos áttörést hozott, amelyek alapjaiban változtatták meg a világunkat. Két területet, a kvantumszámítógépeket és a mesterséges intelligenciát érdemes külön is megvizsgálni.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.