Hirdetés
. Hirdetés

NTT DATA Business Solutions - ERP modernizálás teljes spektrumban

|

Az SAP S/4HANA átállás előkészítése önmagában felér egy teljes projekttel, amely a választható szolgáltatási modellek és beruházástípusok széles választékában a bőség zavarába futhat. Érdemes már ekkor olyan tapasztalt tanácsadó partnerre támaszkodni, amely a régi és az újgenerációs technológiákat egyaránt ismeri, és az átállás minden módját támogatja.

Hirdetés

Tudatában vannak az SAP-felhasználók, de nem hangsúlyozhatjuk elégszer, hogy 2027 előtt át kell állniuk a szoftvercég újgenerációs S/4HANA vállalatirányítási megoldására. A szállító akkortól megszünteti az R/3-as (ECC 6.0-s) ERP rendszerének támogatását, ami nemcsak technológiai, hanem auditálási és törvényi megfelelési, ezáltal üzleti problémákat is okozhat a vállalatoknak.

- Az átállás nemcsak szükséges, hanem időszerű is, érdemes minél előbb hozzálátni, mert a folyamatot kompetensen támogató hazai SAP partnerek száma véges - mondta Éles Ferenc, az NTT DATA Business Solutions Kft. vezető tanácsadója. - A projektet sokáig halogató vállalatok azt kockáztatják, hogy elérhető szabad erőforrások híján az időszak végi hajrában magukra maradnak.

Modellválaszték szolgáltatáshoz

A helyben telepíthető, valamint magán- és nyilvános felhőben is elérhető SAP S/4HANA-ra történő átállást a szoftvercég partnerei többféle eszközzel és módszerrel támogatják. A vállalatok így rugalmasan választhatnak az üzleti igényeikhez legjobban illeszkedő megoldást, de az alapos mérlegelést követelő döntés korántsem egyszerű, önmagában felér egy projekttel.

Hirdetés

- Hagyományos szolgáltatási modellben, helyben is bevezethetik az S/4HANA-t azon szervezetek, amelyek a folyamatok legrugalmasabb testreszabásához vagy más követelmények teljesítéséhez adataikat és rendszerüket is saját adatközpontjukban akarják tartani - mondta Éles Ferenc. - Az újgenerációs ERP megoldás azonban egyedül az SAP által tanúsított Linux operációs rendszeren és hardveren fut, ezek beszerzése és üzemeltetése növelni fogja a költségeket. A spektrum másik végén a nyilvános felhőben, szolgáltatásként elért S/4HANA nemcsak a költséghatékonyságot, hanem a vállalatok agilitását és versenyképességét is jelentősen növelheti. A felhasználók itt érik el elsőként és legteljesebb mértékben a szoftverinnovációkat, napjainkban például a generatív mesterséges intelligenciára épülő képességeket. A nagy felhőszolgáltatók ráadásul sokkal fenntarthatóbban működnek, mint a vállalati adatközpontok, ami szintén egyre hangsúlyosabb elvárássá, követelménnyé válik.

Magánfelhős bevezetést választhatnak emellett a szervezetek, amelyek a helyben telepített ERP rendszeréhez hasonló rugalmasságot igényelnek, de az üzemeletetés terhét adatközponti szolgáltatóra ruháznák át.

- Az NTT DATA Business Solutions az SAP legmagasabb, platina fokozatú partnerként teljes körű kompetenciával és több mint 30 év tapasztalatával támogatja a szervezetek S/4HANA átállását - mondta Éles Ferenc. - A nagyobb testreszabást igénylő, összetettebb folyamatokkal működő vállalatoknak a RISE with SAP, a nyilvános felhőben szabványos folyamatokat kínáló rendszert megcélzó ügyfeleknek a GROW with SAP szolgáltatáscsomagot ajánljuk. Az SAP által tanúsított Conversion Factory konverziós megoldásunkkal a vállalatokat mindössze pár hónap leforgása alatt átállítjuk a felhőalapú S/4HANA-ra.

Kékmezős beruházás

Mielőtt még hozzálátnának az S/4HANA átálláshoz, a vállalatoknak fel kell mérniük folyamataikat és adatkörnyezetüket is, hogy eldönthessék, mit és hogyan vigyenek át az új rendszerbe, hagyjanak a régiben, vagy váltsanak ki korszerűbb megoldással. Projektjüket ennek függvényében zöld-, barna- vagy kékmezős beruházásként is megvalósíthatják.

- Zöldmezős beruházással a vállalat az új rendszerben új fejezetet kezd az üzlet történetében, míg régi szoftvere az archiválás feladatait látja el a megfelelés követelményei szerint - mondta Éles Ferenc. - Barnamezős beruházáskor viszont a szervezet régi vállalatirányítási rendszeréből adatait és folyamatait is konvertálja az új ERP megoldásba.

Az SAP támogatja emellett az átállás harmadik útját is - ez az úgynevezett kékmezős beruházás, amely szelektív átállást tesz lehetővé. A legnagyobb rugalmasságot biztosítja, mivel a kiválasztott meglévő folyamatok és adatok átvitele mellett újabb folyamatok, üzletágak vagy cégek egyidejű hozzáadására is alkalmat ad.

- A szerteágazó lehetőségekkel szembesülő vállalatok elkerülhetik a bőség zavarát, ha már az előkészítő projekthez olyan partnert választanak, amely az SAP régi vállalatirányítási rendszereit és újgenerációs megoldásait egyaránt ismeri, és az átállás minden formáját, valamint a folyamatfelmérést is a legfejlettebb kompetenciákkal támogatja - mondta Éles Ferenc. - Az NTT DATA Business Solutions ezt az előkészítő projektet is rövid átfutással, 2-3 hónap leforgása alatt megvalósítja.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.