Hirdetés
. Hirdetés

Pintér Miklós - E-Learning Nelson Mandelától Arnold Schwarzeneggerig - megjelent a Computerworld Lapozó

|

A cikkben újságszerűen lapozgatható és teljes egészében elolvasható a Computerworld magazin 2022. november 16-ai lapszámának online, lapozgatható változata.

Hirdetés

A sorozatos válsághelyzetek, valamint az ebből következő nehézségek, a távmunkával járó átalakulások az informatikai döntéshozók, az IT-döntésekben részt vevő cégvezetők, valamint a vállalati informatika iránt érdeklődő minden más olvasó számára nehézségeket okoznak az utóbbi néhány évben. Épp ezért szerkesztőségünk úgy döntött, hogy megkönnyítjük a hozzáférést a Computerworld magazin nyomtatott lapszámaihoz, íme itt a legfrissebb:

A tartalomból:

4 Náhol Krisztián, ügyvezető, NN Power
Mit tehet a lakosság és a cégek a fenntartható áramfogyasztás érdekében?
Még soha nem volt ennyire fontos az energiatárolás, -termelés és -optimalizálás, mint most, amikor mindenki próbál árammal működő alternatív fűtési módokra átállni a megemelkedett rezsiköltségek miatt. A fogyasztói igények közel háromszorosára ugranak, amit a hálózatok nem bírnak el, az energiatárolásra pedig nincsen jelenleg Magyarországon bevett módszer.

5 Szabadon térben és időben - E-Learning Nelson Mandelától Arnold Schwarzeneggerig
Az elmúlt években egyre nagyobb szerepet kap az e-oktatás és a digitális tudásátadás. Pintér Miklóssal, a Training360 értékesítési és marketingigazgatójával az e-Learning térnyeréséről beszélgettünk.

7 IDC - Ellenszélben hasító digitalizáció
A beszállítói láncok akadozása, az elszabaduló infláció, a politikai bizonytalanság és a fenyegető recesszió ellenére a digitális transzformáció beruházásvonzó ereje töretlen marad, áll az IDC költéskalauzában. Az elemző további jelentése szerint a tárolórendszerek piacán az adatmenedzsment a legnagyobb pénzmágnes.

8 Lenovo Tech World '22 - IT architektúra újragondolva
Kliens és peremhálózati eszközök felhőkkel, hálózatokkal és a mesterséges intelligencia algoritmusaival dolgoznak együtt az iparági digitalizáció felgyorsításán az új IT architektúrában, amelyet a Lenovo éves technológiai konferenciáján jelentett be. A hajlítható PC-t megalkotó cég demózta legújabb fejlesztését, a feltekerhető kijelzős laptopot is.

10 Microsoft - Háború és bűnözés
Fokozzák az agressziót a tekintélyelvű vezetők, a nemzetállamok kibertámadásai egyre pimaszabbá válnak - mutatott rá a Microsoft idei digitális védelmi jelentésében. A kiberbiztonság világa a hibrid hadviselés korába lépett, de a digitális ökoszisztémát sokkal kiterjedtebben sújtja az iparrá fejlődő kiberbűnözés.

12 Kakuk Szabolcs - Hogyan lehet a felhőben kolbászt füstölni?
Kevés tevékenység van, amit több mítosz és hagyomány övez, mint az élelmiszerek füstölését. Régóta csinálják, sok a szinte szertartásba illeszkedő tevékenység körülötte - még ha nincs is tudományos vagy gyakorlati haszna, esetleg éppen ellenkezőleg, mit nem kéne csinálni.

16 Mélytanulással foglalkozó kutatás az MNB-ben
Közös projekten dolgozik a Magyar Nemzeti Bank és a Műegyetem. Céljuk, hogy a gazdasági hírek szövegéből, mélytanulás-alapú mesterséges intelligencia (MI) módszerekkel, a makrogazdasági mutatók alakulásával kapcsolatos szentiment (vélemény, hangulat) elemzést végezzenek.

18 Hajózás a folyamatokon a halálzónán túlra
A kis- és közepes vállalatok növekedésük kritikus szakaszát viszonylag gyorsan elérhetik, és jelentős hányaduk el is bukik. De nem a túl erős piaci verseny vagy a gyorsan változó és kedvezőtlen körülmények miatt. A sikertelenség legfontosabb oka, hogy a vezetők feladatokban gondolkodnak folyamatok helyett - állítja Egerszegi Krisztián, a MiniCRM Zrt. cégvezetője.

20 A marketingnek mindig van olyan vasa, amit a tűzben tudunk tartani
Szűcs György okleveles közgazdász és vállalkozó osztotta meg a Computerworlddel a nemzetközi marketing-szakirodalmakból elsajátított gondolatait.

22 A pénzügyi szektor nem tesz le a kriptovalutákról
Idén beköszöntött az úgynevezett kriptotél - a bitcoin és társai megragadtak egy, a tavalyi rekordoknál jelentősen alacsonyabb piaci összérték környékén. Ennek ellenére a pénzügyi szektor egyre inkább nyit a kriptovaluták és blockchain alapú tokenek felé. Egymás után mutatják be új szolgáltatásaikat vagyonkezelők, hagyományok bankok és neobankok is.

23 Carbon.Crane - Szénlábnyom a világhálón
Digitális működésüket a vállalatok okkal tartják zöld megoldásnak, de webes jelenlétük szénlábnyoma sokszor nagyobb, mint azt elsőre gondolnák. Egy magyar karbonmonitorozó szolgáltatással mostantól pontosabb képet kaphatnak online interakcióik környezeti hatásáról.

Hirdetés

Hardverek, szoftverek, tesztek, érdekességek és színes hírek az IT világából ide kattintva!

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://computerworld.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.