Hirdetés
. Hirdetés

Rakoncza Zsolt: Adatmotor innovációhoz - megjelent a Computerworld Lapozó

|

A cikkben újságszerűen lapozgatható és teljes egészében elolvasható a Computerworld magazin 2023. november 8-án megjelent lapszámának online változata.

Hirdetés

A sorozatos válsághelyzetek, valamint az ebből következő nehézségek, továbbá a hibrid munkával járó átalakulások az informatikai döntéshozók, az IT-döntésekben részt vevő cégvezetők, valamint a vállalati informatika iránt érdeklődő minden más olvasó számára kihívásokat okoztak az utóbbi néhány évben. Épp ezért szerkesztőségünk úgy döntött, hogy megkönnyítjük a hozzáférést a Computerworld magazin nyomtatott lapszámaihoz, íme itt a legfrissebb:

Részlet a tartalomból:

4 Nagy Béla, a Comline Budapest tulajdonosa és vezető trénere - Jön az év végi bónuszok ideje
Egy új autó árával vetekedő év végi bónuszt is kifizethetnek a cégek fejenként, azonban a várt motiváció így is elmaradhat, ha a célok és kulcsfontosságú elvárásokat nem tűzi ki a munkaadó. Az Egyesült Államokban a vállalatok 33 százaléka ajánl év végi bónuszt, közöttük pedig a leggyakrabban az IT cégek jutalmazzák dolgozóikat ebben a formában. Magyarországon is hasonló az arány, azonban értékesítő és gyártási területeket is gyakran elismerik anyagi juttatás, extra szabadság vagy részesedés formájában.

5 Címlapunkon: Rakoncza Zsolt, a Dell Technologies Magyarország vezérigazgatója - Adatmotor innovációhoz
A mesterséges intelligencia szereti az adatokat, amelyek keresése, elérése és feldolgozása azonban az elosztott környezetekben sok vállalatnál továbbra is akadályokba ütközik. Az AI-ban rejlő lehetőségek teljes kiaknázásához és üzleti eredmények eléréséhez a szervezeteknek ezért adatkészségeiket és adatinfrastruktúrájukat is fejleszteniük kell.

7 NTT DATA Business Solutions - Tartalomkezelés közös innovációval
Ügyfél és partner együttgondolkodásakor pattan ki a fejekből az innováció szikrája, vallja az NTT DATA Business Solutions. Mindig ez az ötlet vezet a legjobb megoldáshoz, legyen szó bármely vállalati terület digitális átalakításáról.

8 Jövőfókuszú konferenciával ünnepli a #neumann120 évet a Neumann Társaság és a HUN-REN SZTAKI
A kvantumszámítógép, a kvantuminternet rejtelmei és a jövő repülőgépeinek intelligens szárnyaival kapcsolatos kulisszatitkok mellett az is kiderül majd a Neumann Társaság és a HUN-REN SZTAKI 2023. november 15-i Neumann után, szabadon című, előzetes regisztrációt követően ingyenesen látogatható konferenciáján, hogy hogyan szolgálja a városi fák védelmét az MI. A friss, jövőorientált szemléletű előadások közben itt adják át a Neumann Társaság, az IVSZ és az Infotér közös Kovács Attila-díját is, amellyel az Év informatikai újságírójának munkáját ismerik el, továbbá a Neumann Társaság hagyományos díjait az IT kiemelkedő kutatóinak és oktatóinak.

9 OpenText World 2023 - AI pilóták vállalatoknak
A tartalomkezeléstől kezdve az IT üzemeltetésen át a kiberbiztonságig minden területen szárnyakat kap a hatékonyság az OpenText friss Aviator platformjával. A cég éves konferenciáján a moduláris AI platform LLM képességeit elsőként tartalmazó Cloud Editions 23.4 és az újonnan egyesített, globális partnerhálózat is bemutatkozott.

11 IBM - Mesterséges intelligencia emberi tudással
Ügyfélszolgálatot automatizáló, vállalati tartalmat kezelő digitális asszisztensektől kezdve az IT rendszerek és szolgáltatások működését valós időben összehangoló és optimalizáló megoldásokig az IBM partnerei térségünkben is mind több területen vezetik be a watsonx platformot a napi üzleti működés támogatásához. Az AI lehetőségeinek kiaknázásához szükséges készségek akár ingyenes megszerzését a szállító több kezdeményezéssel is segíti.

14 Lenovo Tech World 2023 - AI mindannyiunknak
Személyes digitális ikrektől kezdve hajlítható okostelefonig egyének és szervezetek igényeire szabott, újgenerációs AI képességek sorát vonultatta fel éves innovációs konferenciáján a Lenovo. A szállító szerint a fejlesztések a "zsebünktől a felhőig" minden iparágban és az élet minden területén felgyorsítják majd az intelligens transzformációt.

16 Kutyaszorítóban a HR
A távmunka és a mesterséges intelligencia terjedésével sok cég tanácstalan, miként védje meg adatait. Kétségtelen, hogy az új veszélyforrásokat nem lehet csupán IT eszközökkel kiküszöbölni, gondolni kell az emberi tényezőkre is. Nem segíti a veszély csökkentését, ha az IT és a HR egymásra mutogat. Hozzásegíthet azonban a megoldáshoz, ha magánemberként, gyerekeikre gondolva egyre többen szereznek alapszintű digitális tudást.

20 Újabb fontos lépést tehet az EU a digitális stratégiája megvalósítása felé
A leginkább érintett szereplők a hálózatüzemeltetők lesznek, akik számára kötelezővé válik a VHCN-képes infrastruktúráról történő adatszolgáltatás.

21 Akkor okos egy város, ha okos a közterülete is
A településeken tapasztalható egyre növekvő autóhasználati arány nemcsak kihívást jelent a parkolási lehetőségek tekintetében, hanem a megnövekedett szén-dioxid-kibocsátás miatt csökkenti az életminőséget is. Az önkormányzatoknak az okos városi technológiák közül az intelligens közterület felügyeleti megoldások kialakítása igencsak szükséges a fenntarthatósági célok, a jobb életminőség, valamint az élhetőbb lakókörnyezet elérése érdekében.

22 Új paradigmák a pénzügyi világban
A XXI. század technológiai forradalma nem csak a mindennapi életünkben hozott változásokat, hanem mélyen átformálta a pénzügyi szektort is. A blockchain és a kriptovaluták világa sokak számára még mindig rejtélyes terület, annak ellenére, hogy az utóbbi években egyre inkább előtérbe kerültek.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.