Hirdetés
. Hirdetés

S&T Consulting Hungary - Élményfelhő ügyfeleknek

|

Az iparágak digitális átalakulása minden eddiginél jobban kiélezte a piaci versenyt, mivel az elégedetlen ügyfél egy kattintással szolgáltatót válthat. Stratégiai fontosságúvá vált az ügyfélélmény javítása, amiben az S&T Consulting Hungary az SAP felhőalapú megoldásaival segíti a vállalatokat.

Hirdetés

Információtechnológiai tanácsadás, IT-megoldások szállítása és integrációja mellett az S&T Consulting Hungary testre szabott, egyedi fejlesztéseket is kínál ügyfeleinek. A cég SAP-üzletága az S/4HANA vállalatirányítási rendszer és az újgenerációs ügyfélélmény (CX) kialakítását támogató C/4HANA felhőalapú megoldás meghatározó szállítója a hazai piacon.

Hideg Adriánt, az S&T Consulting Hungary SAP CX vezetőjét a C/4HANA képességeiről, valamint a megoldást sikeres projektekben bevezető CX csapatról kérdeztük.

Computerworld: Miért bír az ügyfélélmény immár stratégiai jelentőséggel a vállalatok életében?
Hideg Adrián: A digitális térben kialakult, óriási versenyt a járványhelyzet az utóbbi két évben még inkább kiélezte minden iparágban. Ha az ügyfél pozitív élményt szerzett valamely vállalattal, akkor hasonlót vár el a többi szereplőtől is, és egy kattintással továbbáll, ha azt nem kapja meg. Ezért fontos, hogy a CX stratégiával minden vállalat komolyan foglalkozzon.

Címlapfotónkon az S&T Consulting Hungary SAP CX csapata: Sasi Anna Zsuzsa, Czeiner Katalin, Szalontai Fruzsina, Hideg Adrián, Monoki Zsolt, Molnár Gergely, Hűber Máté

Hiába dolgoz ki azonban ügyfélélmény-stratégiát az üzlet, ha a működését támogató informatikai rendszerekben nem az ügyfelek állnak a középpontban. A stratégia megvalósítását nehezíti, hogy a vállalatoknál meglévő ERP rendszerek jellemzően és érthető módon másra, a belső folyamatok hatékonyságára, például a logisztikai lánc kezelésére vagy pénzügyi menedzsmentre összpontosítanak.

CW: Hogyan segítik a vállalatokat az ügyfélkezelés átalakításában és az ügyfélélmény javításában a CX megoldások? 
Hideg Adrián: A lehető legjobb ügyfélélmény biztosításához az SAP C/4HANA termékcsaládja minden találkozási ponton támogatást ad. A szoftvercég felhőalapú CX portfólióját öt, egymással és az SAP ERP rendszerekkel is szorosan integrált, fő komponens alkotja, úgy teljes a megoldás, ha a vállalat mindegyiket alkalmazza. Ugyanakkor a C/4HANA elemei önállóan is jelentős hozzáadott értéket teremtenek, sőt bármely más vállalatirányítási rendszerrel is könnyen integrálhatók a sztenderd módon elérhető API kapcsolatokon keresztül.

Cégünknél 2017 óta foglalkozunk a C/4HANA komponensei közül kiemelten a Sales Cloud és Service Cloud megoldásokkal. Azóta egy nagyon erős tanácsadói és fejlesztői kompetenciával rendelkező csapatot építettünk fel, és a számos implementációs projektnek köszönhetően komoly szakmai tapasztalattal rendelkezünk.

Az S&T Consulting Hungary SAP CX csapata: Sasi Anna Zsuzsa, Czeiner Katalin, Szalontai Fruzsina, Hideg Adrián, Monoki Zsolt, Molnár Gergely, Hűber Máté

A Sales Cloud az értékesítési folyamatok optimalizálására és automatizálására szolgáló eszköz, míg a Service Cloud segítségével a vállalatok a kapcsolattartás minden csatornáját átfogó (omni-channel) ügyfélszolgálatot és szervizszolgáltatást alakíthatnak ki. A havidíjas előfizetés alapcsomagja mindkét megoldás esetében tartalmazza az alapfunkciókat is. Emellett az előfizetés kiegészíthető különböző add-on megoldásokkal, amelyekkel további, például AI funkciók aktiválhatók a rendszerben.

CW: Milyen előnyökhöz, értékteremtéshez segítik ezáltal a vállalatokat? Mit mutatnak a hazai projektek eredményei, tapasztalatai? 
Hideg Adrián: A C/4HANA alkalmazások a vevőkkel közvetlenül kapcsolatba lépő értékesítők és ügyfélszolgálati ügyintézők számára minden szükséges információt azonnal, bármilyen eszközről elérhetővé tesznek, a napi munkájukat hatékonyabbá, strukturáltabbá teszik, ami jobb ügyfélélményt eredményez.

A hazai projektjeink sikeresek, ami elsősorban kollégáim szakmai felkészültségének és az SAP Activate módszertanának köszönhető, amely a klasszikus vízesés- és a modern, agilis módszereket ötvözi a felhőalapú alkalmazások gyors és rugalmas bevezetéséhez. Tapasztaljuk, hogy ügyfeleink kifejezetten szeretik ezeket a megoldásokat, használatukat könnyen elsajátítják, ami szintén fontos sikertényező.

A Service Cloudot kifejezetten a közműszolgáltatók figyelmébe ajánlanám, mivel a megoldással korszerű, a mai elvárásoknak mindenben eleget tevő ügyfélszolgálatot alakíthatnak ki. A Service Cloud közműspecifikus funkciókkal is rendelkezik, és sztenderd interfészeken keresztül teljes körűen integrálható az SAP vállalatirányítási rendszerének közmű moduljához.

Számos referenciával rendelkezünk a HR területén is. Vállalaton belüli ügyfélszolgálatként a HR sokszor több ezer dolgozó megkereséseit kezeli, ezért a munkájukat támogató rendszer nélkül az ügyintézőket valósággal maga alá temetné a postaládájukba zúduló emailek áradata. A Service Clouddal a vállalatok házon belüli ügyfeleik, a munkavállalók élményét is javítani tudják. A megoldást egyébként az SAP Business Technology Platformon általunk fejlesztett önkiszolgáló portállal is kiegészítjük, amelyen a dolgozók még rugalmasabban és gördülékenyebben intézhetik ügyeiket.

Siófokon, az idei SAP NOW konferencián ügyfeleinkkel közösen mindkét használati esetet részletesen is bemutattuk.

Látogasson el a Computerworld - ZöldPálya - SustainIT 2022 konferenciára, ahol a legfontosabb fenntarthatósági témákkal várjuk Önöket!

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.