Hirdetés
. Hirdetés

Több ezer kockából válogatva építik fel a legjobb legóvárat a TC2 alapítói - megjelent a Computerworld Lapozó

|

A cikkben újságszerűen lapozgatható és teljes egészében elolvasható a Computerworld magazin 2023. február 22-én megjelent lapszámának online változata.

Hirdetés

A sorozatos válsághelyzetek, valamint az ebből következő nehézségek, a távmunkával járó átalakulások az informatikai döntéshozók, az IT-döntésekben részt vevő cégvezetők, valamint a vállalati informatika iránt érdeklődő minden más olvasó számára nehézségeket okoznak az utóbbi néhány évben. Épp ezért szerkesztőségünk úgy döntött, hogy megkönnyítjük a hozzáférést a Computerworld magazin nyomtatott lapszámaihoz, íme itt a legfrissebb:

4 Vélemény
dr. Deák Ivett: Pénzmosás, terrorizmusfinanszírozás - hogyan kerüljük el a látszatát is?
Súlyos, akár több száz millió forintos büntetést kockáztat az a cég, amely nem tesz meg mindent a pénzmosással és a terrorizmusfinanszírozással kapcsolatos kockázatok kiszűrése érdekében. A törvényi előírások felettébb szigorúak, és új követelményeket támasztott a háborús helyzet is.

5 Címlapunkon
TC2: Több ezer kockából válogatva építjük fel a legjobb legóvárat
Már nem az a kérdés, hogy át kell-e állni, hanem az, hogyan lehet felgyorsítani a migrációt és minél hamarabb kihasználni a felhő előnyeit. A TC2 bevált technológiával és szakértelemmel, Amazon Web Services Migration Competency partnerként nyújt segítséget a sikeres áttérésben, beleértve az összetett migrációs projektek minden szakaszát, a felméréstől a tervezési, migrációs és üzemeltetési fázisokig.

8 Pozitív női példaképekkel népszerűsíti az IKT-szektort az IVSZ és a WiTH
Átadták az Informatikai, Távközlési és Elektronikai Vállalkozások Szövetsége (IVSZ) és a Women in Technology Hungary Egyesület (WiTH) együttműködésében meghirdetett "40 év feletti női példaképek a digitális gazdaság területén" pályázat díjait.

9 IDC - Válságtűrő adattechnológiák
Az informatikai beruházásokat is befolyásoló geopolitikai fejlemények ellenére a nagy adat és analitikai szoftverek piacán továbbra is erős növekedést vár az IDC. A vállalatok rugalmasságát és válaszadó képességét növelő adattechnológiák iránti kereslet a felhőpiac teljesítményét is felfelé húzza.

10 Red Hat - Hibrid felhő egységes rálátással
Prediktív analitikai képességekkel bővítette menedzselt felügyeleti szolgáltatását a Red Hat, amelyeket a vállalatok meglévő IT-munkafolyamataikba integrálhatnak a nyílt, hibrid felhős környezetek könnyebb üzemeltetéséhez. A szállító konténerplatformja skálázást segítő biztonsági és megfelelési funkciókkal gyarapodott.

12 Kertész Nelli, Provice Informatika: Mindent az ügyfélélményért - az agilis döntéshozás 5 akadálya
Ezek a főbb akadályok, amelyekkel a vállalatok nap mint nap szembesülnek, amikor az adatokból megalapozott, agilis döntéseket szeretnének hozni.

14 McKinsey - AI és a sokszínűség
Bár a vállalatok mind szélesebb köre használja, a mesterséges intelligencia térhódításának üteme lassul, állapította meg éves AI-jelentésében a McKinsey. A figyelmeztető trend humán hátterére is rávilágító tanácsadó szerint a szervezeteknek sokszínűbb csapatokat kell építeniük a technológia további sikeres alkalmazásához.

16 Diagnosztika akadémiai szinten
Cél, hogy a mesterséges intelligencia a legmagasabb szintű orvosi tudást tegye elérhetővé a vizsgálatot végző egészségügyi személyzet, illetve a betegek számára. A nemrég önálló vállalattá alakult GE HealthCare Magyarországon működteti egyik legnagyobb mesterséges intelligencia csapatát.

19 Az energiaválság és az infláció okozzák a legnagyobb gondot a cégvezetők számára
Megjelent a 12. PwC Magyarországi Vezérigazgató Felmérés, amely szerint áremeléssel és a működési költségek mérséklésével enyhítenék a válság hatásait a magyar vezetők, de a létszám és a fizetések csökkentését nem tervezi a többség.

22 Botrányok, konfliktusok és perek a fintech szektorban
A fintech cégek élete nem mentes a botrányoktól. A szektor bármely területén találhatunk illegális, valamint immorális történeteket is.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.