Hirdetés
. Hirdetés

VMware Explore 2022 - Kiút a felhőkáoszból

|

Korszakalkotó virtualizációs nyolcas és multi-cloud menedzsment.

Hirdetés

Felhőkön átívelő szolgáltatásokat jelentett be a VMware éves konferenciáján, amelyekkel a vállalatok okosabban használhatják a multi-cloud környezetet digitális átalakulásuk felgyorsításához. Velük együtt debütáltak a Dellel közösen fejlesztett hiperkonvergens infrastruktúra megoldások is, amelyek automatizálással és nagy teljesítménnyel segítik a többfelhős és peremhálózati stratégiák megvalósítását.

Ügyfeleik jobb kiszolgálásához és üzleti céljaik teljesebb eléréséhez, a gyorsabb innovációhoz tevékenységüket digitálisan átalakító vállalatok egyre több felhőt támogatnak, és csakhamar a működés összetettségével, a felhőkáosszal szembesülnek - mondta a cég éves konferenciáján tartott nyitó előadásában Raghu Raghuram, a VMware vezérigazgatója.

A vállalat idén júliusban több mint 5 ezer szervezet részvételével készült, globális felmérése szerint a válaszadó vezetők mindössze 20 százaléka jelentette ki, hogy vállalata már túljutott a fordulóponton, amelytől kezdve a többfelhős (multi-cloud) stratégia előnyei nagyobbak, mint a modell - többek között elszálló költségekben és sokasodó kiberbiztonsági sérülékenységekben is megmutatkozó - kihívásai. Más szóval öt vállalat közül mindössze egy érzi magát okosnak a felhőkben.

San Franciscóban augusztus legvégén megtartott Explore konferenciáján bemutatott megoldásaival és szolgáltatásaival, valamint partnereivel a VMware a szervezetek fennmaradó 80 százalékát is hozzásegítené a többfelhős megközelítés gyorsabb sikerre viteléhez, a multi-cloud környezetek okos használatához. A frissen debütáló megoldások és képességek többsége a VMware Cross-Cloud szolgáltatásaira épül, amelyeket a cég tavaly ősszel jelentett be (lásd Okosan a felhőkben c. cikkünket a 2021/20-as lapszámban) a többfelhős stratégiák elősegítéséhez.

Korszakalkotó virtualizációs nyolcas

A Cross-Cloud szolgáltatásokkal a VMware szerint a vállalatok egységesen és egyszerűbben hozhatnak létre, üzemeltethetnek, érhetnek el és biztosíthatnak alkalmazásokat bármilyen felhőben, bármilyen eszközről - az alkalmazásplatform, a felhőkezelés, a felhő- és peremhálózati infrastruktúra, a hálózati és biztonsági képességek, valamint a bárhonnét elérhető munkakörnyezet által.

Mostani konferenciáján a VMware ezt a portfóliót újabb felhő- és peremhálózati infrastruktúra megoldásokkal bővítette, amelyekkel a vállalatok felgyorsíthatják felhőkörnyezetük átalakítását, munkaterheléseiket jobban futtathatják, skálázhatják és védhetik a magán- és nyilvános felhőkben, valamint a peremhálózatokon. Nyilvános felhőszolgáltató partnereivel együtt a VMware a munkaterhelések migrálásában is segíti a felhasználókat, továbbá olyan hálózati és biztonsági fejlesztéseket is bejelentett, amelyek szintén a többfelhős modell kiteljesítésében támogatják a szervezeteket.

A legnagyobb újdonságok között mutatkozott be a VMware vSphere 8, amely a CPU-k és a GPU-k mellett immár a programozható adatfeldolgozó egységek új osztályát, a DPU-kat (Data Processing Unit) is támogatja. A felhő előnyeivel szolgáló virtualizációs platform ezzel felturbózza a munkaterhelések teljesítményét, javítja a működés hatékonyságát és az IT osztály termelékenységét, valamint gyorsabbá teszi a DevOps innovációt, mondta a szállító. A VMware szerint a vSphere 8 új korszakot nyit a számítástechnikában, amelyben a modern infrastruktúra minden vállalat számára hozzáférhető lesz.

Hirdetés

Ugyancsak a konferencián premierezett a modern hardverre és hiperkonvergens infrastruktúrára (HCI) optimalizált VMware vSAN 8 újgenerációs tárolóplatform, amely új architektúrával (vSAN Express Storage Architecture) növeli a tárolás teljesítményét, hatékonyságát és az adatok biztonságát, valamint könnyebbé teszi a vSAN felügyeletét a legújabb tárolóeszközökön.

A VMware Cloud Foundation+ hibrid felhőplatformja is továbbfejlesztett képességekkel támogatja a HCI és az adatközpontok teljes szoftverkörnyezetének menedzselését, míg a VMware Edge Compute Stack 2 friss képességeivel a vállalatok kereskedelmi forgalomban kapható, polcról levehető hardverből kialakított, kisebb klasztereken is egyszerűen futtathatnak szoftverkonténereket.

Két fejlesztési projektjébe is bepillantást adott a VMware San Franciscóban. A Project Northstar a VMware NSX jelentős továbbfejlesztéseként fog jobb hálózati képességeket, nagyobb biztonságot és rálátást adni többfelhős környezetekben. A Project Watch pedig a multi-cloud hálózatkezelés és biztonság új megközelítésében alkalmazástól alkalmazásig terjedő, fejlett házirend-ellenőrzéssel fogja segíteni a kockázatok és a megfelelés folyamatos értékelését.

A multi-cloud menedzsment áriája

A felhőre fejlesztett alkalmazások futtatását, felügyeletét és védelmét a VMware Tanzu - ugyancsak felhőnatív, moduláris - alkalmazásplatformjának új képességeivel is támogatja. A konferencián bejelentett innovációk többek között nagyobb hatékonysághoz fogják segíteni a fejlesztőket, lehetővé téve a biztonság végpontokig érő beépítését és a többfelhős működés felméretezését a Kubernetes környezet kiépítésének bármely szakaszában, mondta a szállító.

A konferencián tartotta premierjét a VMware Aria is, amely multi-cloud menedzsment portfólióként új megoldásokat vonultat fel a felhőnatív alkalmazások és infrastruktúra végpontokig érő felügyeletéhez. A VMware Tanzu for Kubernetes Operations - a VMware Tanzu Mission Control, a VMware Aria Operations for Apps és a VMware Tanzu Kubernetes Grid segítségével - például a konténerezett alkalmazások szállítását, felügyeletét és megbízhatóságát fogja növelni a nyílt forráskódú platformon. A VMware Aria Graph pedig gráf-alapú adattárolási technológiájával fogja csökkenteni a többfelhős környezetek komplexitását.

Nem utolsósorban a VMware Anywhere Workspace is új képességekkel támogatja a munkavégzés modern, elosztott modelljét. Az újgenerációs VMware Horizon Cloud például többfelhős agilitást és rugalmasságot visz a digitális munkakörnyezetbe, a Workspace ONE Freestyle Orchestrator pedig mostantól a mobil eszközökre és a harmadik féltől származó appokra is kiterjed a többplatformos működés automatizálásához és összehangolásához.

HCI megoldások DPU támogatással

Az Explore konferenciával egy időben a Dell Technologies is új - VMware-rel közösen fejlesztett - hiperkonvergens infrastruktúra megoldásokat jelentett be többfelhős és peremhálózati (edge) környezetekhez. A VMware vSphere 8 platformját elsőként támogató Dell VxRail rendszerekkel a vállalatok például az alkalmazások és a hálózati infrastruktúra teljesítményét is növelhetik, mivel ezeket a szolgáltatásokat a rendszer processzoráról a DPU-ra helyezhetik át, és ezzel jobb TCO-t érhetnek el, mondta a gyártó.

Egyes VxRail rendszerek mostantól a VMware új vSAN Enterprise Storage Architecture (ESA) architektúráját is támogatják, és a Dell szerint akár négyszer nagyobb teljesítményt várhatnak feladatkritikus alkalmazások futtatásához. A VxRail strapabíró kialakítású node-jai pedig a nagy teljesítményt az eddigi legkisebb méretű eszközökbe csomagolják az egészségügyi, energiaipari, közműszolgáltatói és más peremhálózati használati esetek támogatásához.

További újdonság, hogy a Dell APEX portfóliója menedzselt VMware Tanzu Kubernetes Grid szolgáltatással bővült, amely a fejlesztők munkáját és az infrastruktúra peremhálózati skálázását is hatékonyabbá teszi. A VMware-rel és más partnerekkel közösen fejlesztett Dell Validated Designs for AI megoldások pedig AutoML képességükkel mostantól gépi tanulással automatizálják, így egyszerűsítik és felgyorsítják a mesterséges intelligenciára épülő alkalmazások létrehozását és bevezetését.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.