Hogyan válasszunk vezeték nélküli fülhallgatót?

|

A vezeték nélküli fej- és fülhallgatók választéka egyre nagyobb, de nem mindegy, melyik mellett döntünk.

Néhány évvel ezelőtt még nem tartott ott a vezeték nélküli kiegészítők világa, hogy bátran merjük ajánlani őket, mostanra azonban kiforrottak a technológiák, egerek és billentyűzetek mellett a fül- és fejhallgatók is kiváló élményt nyújtanak. Miután a telefongyártók sorra hagyták el a jack csatlakozót készülékeikről, egyre többen terelődtek a bluetoothos fülesek irányába, és a gyártók is rákapcsoltak, mindenki igyekezett saját megoldással előállni. Most igyekszünk segíteni a választásban azoknak, akik szintén nyitottak a kábelmentesség iránt.

Mi legyen az első lépés?

Először is érdemes eldönteni, mire és hogyan szeretnénk használni az eszközt, hiszen nem csak az a fontos, hogy jól szóljon, más funkciókat is javasolt figyelembe venni.

Kezdjük rögtön azzal, hogy eldöntjük, fej- vagy fülhallgatót szeretnénk-e. A fejhallgatók jellemzően jobb hangminőséget kínálnak, viszont nagyok, kényelmetlen lehet őket hordozni, és sokszor nem is bluetoothon keresztül kapcsolódnak, így okoseszközökkel csak a mellékelt kábellel tudjuk őket összekötni - így pedig épp a vezetéknélküliségnek mondhatunk búcsút. Ezek inkább otthoni tartalomfogyasztáshoz, játékhoz, kikapcsolódáshoz valók, de mindenképp érdemes ellenőrizni a kompatibilitást, hogy a lehető legtöbb eszközünkhöz hozzá tudjuk kapcsolni őket.

Fülhallgatók esetében két kategóriából választhatunk: vannak a ténylegesen vezeték nélküliek (TWS), és azok, amik egy nyakba fektethető komponenshez csatlakoznak. Utóbbiak a futók számára lehetnek hasznosak, hiszen így nem kell attól aggódniuk, hogy elhagyják fülesüket - bár már a TWS-eket is igyekeznek egyre inkább úgy kialakítani a tervezők, hogy semmilyen körülmények között ne csússzanak ki az emberek füléből. Találhatunk olyat is, ami egy kerettel a fülünkre simul, de ez ritkább.

Ami a tulajdonságokat illeti, fontos, hogy megnézzük a várható üzemidőt (ezzel általában nincs gond, a töltőtokokkal pedig pláne), azt, hogy van-e zajszűrés, és ha igen, ez csak zenehallgatás vagy telefonálás közben is szűri-e a környezeti zajokat, javasolt ellenőrizni a kompatibilitást, és persze nem elhanyagolható a dizájn sem. A TWS fülesek jellemzően furán néznek ki az emberek fülében első látásra, de minél többet látjuk őket, annál jobban megszokjuk. A hangzásról leginkább tesztekből és összehasonlításokból értesülhetünk megbízhatóan.

Sony WH-1000XM4

Melyik a legjobb vezeték nélküli fej- és fülhallgató?

Az imént említett szempontok függvényében változhat, kinek melyik a legideálisabb. Aki fejhallgatóban gondolkodik, az például a Sony WH-10000XM4-gyel nem lőhet mellé, mely kiváló hangzást biztosít remek zajszűréssel. Az Apple-felhasználók számára az AirPods lehet a legjobb, ami kompakt, mégis sokáig bírja, kiváló hangzást biztosít tartalomfogyasztás és beszélgetés esetén is, valamint képes könnyen váltani különböző Apple-eszközök között, így ha például épp a laptopunkat használjuk, de befut egy hívás, automatikusan átkapcsol. Androidosoknak szintén javasolt a készülékük gyártójától származó fülest választani (Huawei FreeBuds, Samsung Galaxy Buds), de a Sony, a Sennheiser, és a Beats is kínál remek alternatívákat. Sportolók mindenképp figyeljék, hogy a kiszemelt fülhallgató milyen mértékben vízálló; van, amivel úszni is lehet, mások csak az izzadságot nem eresztik át. 

Az eMAG.hu-n széles kínálat vár mindenkit vezeték nélküli fül- és fejhallgatókból - találd meg a számodra ideálisat!

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.