iPad, iPad Air, iPad Pro vagy iPad mini - melyiket válasszam?

|

Az Apple táblagépeiből többféle változat is kapható, segítünk különbséget tenni köztük és dönteni abban, kinek melyik a legideálisabb.

Amikor az első tableteket kitalálták, a legtöbb gyártó asztali operációs rendszert próbált meg érintőkijelzővel használhatóvá tenni, kevés sikerrel. Aztán jött az Apple, amely úgy gondolta, az a megoldás, hogy saját rendszert készít, és ezzel megmutatta, hogyan kell ezt jól csinálni. Azóta is magabiztosan vezeti a táblagépek piacát, sorra érkeznek az újabb és újabb iPadek, és határozott törekvések vannak arra, hogy az iPadOS-t futtató készülékek kiválthassák a laptopokat a mindennapokban.

Jelenleg négy változatban kaphatók az Apple táblagépek, alább elmondjuk, melyiket milyen célokra ajánljuk.

iPad mini - kompakt gép, lenyűgöző teljesítmény

A legkisebb Apple tablet az iPad mini, melynek kijelzője egy 8,3"-es képátlójú, LED-es háttérvilágítású Liquid Retina Display, ami kompatibilis a második generációs Apple Pencillel. Benne egy A15 Bionic chip dolgozik, ami remek teljesítmény nyújt mindennapi használat közben és játékok futtatása esetén is - osztott képernyős módot is hasznáhlatunk vele. Helyet kapott benne egy 12 megapixeles széles látószögű kamera, amivel akár 4K-s videók is rögzíthetők, és egy 12 megapixeles, ultraszéles látószögű előlapi kamera. Válaszható olyan változatban is, amivel nem csak Wi-Fire, hanem mobilnetre is kapcsolódhatunk. Akár 10 órán keresztül bírja böngészés és videólejátszás mellett.

Ez a modell leginkább azoknak megfelelő, akik mindig maguknál tartanák a gépet, jegyzetelnének, alkotnának napközben, de otthoni kikapcsolódáshoz, e-book olvasáshoz és zenehallgatáshoz is ideális.

iPad 9 - nagy kijelző, nagy tudás, kedvező ár

Az iPad 9-ben egy A13 Bionic chip gondoskodik arról, hogy több alkalmazás egyidejű, osztott képernyős futtatása se legyen akadály a tablet számára. Kijelzője 10,2"-es, élénk színeinek köszönhetően akár alkotás, akár videónézés közben is lenyűgöző képet láthatunk. 8 megapixeles hátlapi és 12 megapixeles előlapi kamerája képes bemérni az alanyokat, és mindig úgy igazítja a képet, hogy fókuszban maradjanak. Wi-Fi mellett 4G/LTE csatlakozást is támogat, illetve használható vele az első generációs Apple Pencil.

Ez azoknak ideális, akik nem akarnak sokat költeni egy táblagépre, nem a leginkább erőforrásigényes játékokat játszanák, de olyan eszközt keresnek, amin azért lehet játszani, alkotni, és akár dolgozni is.

iPad Air - ha egy kicsit többre vágysz

Az iPad Air minden szempontból erősebb és többet tud az iPad 9-nél. A készülék 10,9"-es kijelzőt kapott, a Touch ID ujjlenyomatolvasó a bekapcsológombban található. Az A14 Bionic chip segítségével 4K-s videókat rögzíthetünk és szerkeszthetünk közvetlenül a tableten, gyönyörű rajzokat alkothatunk, jegyzetelhetünk a második generációs Apple Pencillel, és kényelmesen dolgozhatunk, akár a touchpaddel ellátott Magic Keyboard használatával is. Egész napos üzemidejével sokáig bírja, és gyönyörűen futtatja a komolyabb hardvert igénylő játékokat is. USB-C csatlakozójának köszönhetően számos eszközt hozzákapcsolhatunk.

Aki az átlagnál többet szeretne, de még nem cserélné le laptopját vagy asztali gépét, netán gyermekének keres egy olyan eszközt, ami a tanulásban és a kikapcsolódásban is segíti, annak ez remek választás.

iPad Pro - iPad-élmény felsőfokon

A kategória csúcsa az iPad Pro, amivel tényleg szinte nincs lehetetlen: ez már azt az Apple M1 chipet kapta meg, ami a legújabb iMac-ekben és MacBookokban is üzemel. Mini-LED-es XDR kijelzője páratlan, 5G-támogatásának köszönhetően villámgyorsan netezhetünk, és minden elképesztően simán fut rajta, legyen szó programokról, játékokról, akár multitaskingról. Akkumulátora egész nap bírja. Választható 11 hüvelykes és 13 hüvelykes változatban is.

Ez tényleg azoknak való, akik a legtöbbet akarják: a legjobb kamerát, a legjobb képet, a leggyorsabb USB-C portot, melyen keresztül akár 6K-s külső kijelzőre is köthetjük. Persze egy tablethez képest az ára is magas, de cserébe a tudása sem átlagos.

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.