Hirdetés
. Hirdetés

Nehalem felhők között ragyoghat a Sun

|

Az új szerverek maximális teljesítményt, hatékonyságot és skálázhatóságot biztosítanak az adatközpontokban.

Hirdetés

A Sun Microsystems legújabb termékei és technológiái az adatközpontok minden területét érintik. Megújult a cég blade architektúrája, új hálózati technológiákat és az Intel Xeon 5500-as (Nehalem) sorozatú processzorokon alapuló hét új rendszert is bemutattak: négy szervertornyot, két blade egységet és egy munkaállomást.

A fejlesztéseknek három fő célja volt: egyszerűbbé tenni az eszközöket, növelni a sebességüket, és gazdaságosabbá tenni az üzemeltetésüket. A sebesség növelését sikerült elérni SSD alkalmazásával. A hálózati eszközök összevonásával egyszerűsítették a rendszereket, a hűtésszabályozás fejlesztésével és a Solaris használatával pedig törekszenek a gazdaságosságra.

Az új szerverekkel egy időben mutatták be saját tervezésű flash memóriamoduljukat, melynek az a feladata, hogy felgyorsítsa az I/O műveleteket. A flash modul ugyanúgy közvetleneül a szerver alaplapjához csatlakozik, mint egy közönséges DIMM modul, így megkerülhetők a bemeneti-kimeneti szűk keresztmetszetek, és lerövidíthető a rendszerindításhoz szükséges idő. A termék ára 5 ezer dollár körül alakul.

A modul torony és penge kivitelű szerverben is alkalmazható. A Sun tervezi, hogy később az AMD- és a Sparc-alapú kiszolgálókba is beépíti.

A cég bemutatta a Virtual Network Express Module (NEM) nevű termékcsaládját, mellyel jelentősen csökkenthető a rendszerek bonyolultsága és költsége. A nagy blade-alapú rendszerek ezentúl sokkal egyszerűbben illeszthetők a meglévő hálózati infrastruktúrákhoz. A NEM lényegében olyan, blade vázba csúsztatható hardvereszköz, amely képes az együttes munkavégzés elindítására, levezényli a forgalmat a pengekiszolgálók és a központi, 10 gigabites Ethernet kapcsoló között. A NEM Támogatja a Solaris, Linux és Windows operációs rendszereket, valamint integrált virtualizációt tesz lehetővé.

A Sun reményei szerint ezzel olcsó megoldást biztosíthatnak olyan harmadik feleknek, mint például a Cisco, valamit komoly megtakarításokat tudnak elérni a kábelezési igény csökkenése miatt. Az egység ára ötezer dollár.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.