Hirdetés
. Hirdetés

6 dolog, amit hagyj ki az önéletrajzodból!

|

Egy életrajznál nem csak az számít, ami bekerül, hanem az is, ami kimarad! A mellékes dolgok elvonják a lényegről a figyelmet, és ellenünk hangolhatják a munkaadót.

Hirdetés

Fénykép
A munkaadó vagy fejvadásza tárgyilagosságra törekszik, de az ösztönös impulzusok ellen nem védekezhet. Ne dugjuk az orra alá a fotónkat, mert lehet, hogy ellenszenvesnek találja. Ha kíváncsi rá, majd megnézi valamelyik közösségi portálon.

Életkor
Nem szabadna számítania, sokszor mégis belejátszik a döntésbe. Ne írjuk be! Iskoláink és végzettségünk felsorolásakor se adjunk meg évszámot, inkább azt hangsúlyozzuk, milyen otthonosan mozgunk a legújabb technológiák területén. Így a munkaadó a lényegre tud koncentrálni: szüksége van-e a tudásunkra, vagy sem.

Cél
A munkaadót nem érdekli, viszont könnyű belekötni. Ki vele!

Referenciák
Egy modern önéletrajzban ez is fölösleges. Amire a munkaadó kíváncsi, annak utánanézhet a közösségi és LindedIn-profilunkon.

10 évnél régebbi munkatapasztalat
Korábbi munkahelyeink felsorolásakor szorítkozzunk az elmúlt 10 évre. Ami azelőtt történt, annak már nincs relevanciája.

Elavult technológiák
Szakértelmünk részletezésekor hagyjuk ki mindazt, amin már túllépett a világ. Ha a Windows 10 korában azt ecseteljük, milyen profik vagyunk a Windows XP-ben, csak lejáratjuk magunkat!

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.