Hirdetés
. Hirdetés

A Facebook 10 ezer embert vesz fel Európában, hogy támogassa a metaversum kiépítését

|

Az EU-ban létrehozott munkahelyeket magasan képzettek szakemberek töltik be, beleértve a speciális mérnöki szerepköröket is.

Hirdetés

A Facebook 10 ezer munkahelyet tervez létrehozni az Európai Unióban (EU) a következő öt évben, hogy Mark Zuckerberg vezérigazgató "metaversumról" szóló elképzelését megvalósítsa - jelentette be a vállalat.

Zuckerberg először júliusban beszélt a The Verge-nek arról, hogy szeretné, ha a Facebook végül "metaversum cég" lenne. A metaversum szó egy olyan elméleti virtuális térre utal, ahol az emberek hozzáférhetnek az internethez, például virtuális valóság vagy kiterjesztett valóság headsetek segítségével. A Facebook metaversum termékének első konkrét példája a Horizon Workrooms, a csapatmegbeszélésekre szolgáló VR-munkaterület, amelyet augusztusban mutattak be.

A Facebook szerint az EU-ban létrehozott munkahelyeket magasan képzettek szakemberek töltik be, beleértve a speciális mérnöki szerepköröket is. "Ez a befektetés a bizalom megnyilvánulása az európai technológiai ipar ereje és az európai technológiai tehetségekben rejlő potenciál iránt" - idézi az Insider a Facebook közleményét. A Facebook szóvivője az Insidernek elmondta, hogy a vállalat toborzói olyan országokat céloznak majd meg, mint Németország, Franciaország, Olaszország, Spanyolország, Lengyelország, Hollandia és Írország.

Hirdetés

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.