Hirdetés
. Hirdetés

A legjobb IT-munkahelyek

|

Rengeteg álommunkahely létezik, többek között a tech világban is, de vajon melyek azok a vállalatok, ahol igazán jó alkalmazottnak lenni?

Hirdetés

A Fortune magazin minden évben összegyűjti azt a 100 céget, ahol az alkalmazottak véleménye szerint legjobb dolgozni. Listánkban most a legjobb helyezéseket elért technológiai cégeket emeltük ki.

Google
A vállalat negyedik éve zsinórban vezeti a listát, nem csoda, hogy szinte mindenki itt akar dolgozni manapság, de vajon miért? A becslések szerint a 34.311 dolgozót foglalkoztató, Mountain View-i internetóriásról régóta tudvalevő: rengeteg kényelmi szolgáltatással igyekszik elérni, hogy alkalmazottai otthon érezzék magukat munkahelyükön. Idén már nyitottak 3 wellness központot és egy hétholdas spotkomplexumot, utóbbiban görhoki, több kosárlabda, bocsa és patkódobó pálya is található. Semmi meglepő nincs tehát abban, hogy sokan szeretnének a cégnél munkába állni.

google
google


SAS
Az Egyesült Államokban 6.373, a világ többi észén 6.481 embert foglalkoztató SAS Institute tavaly a harmadik, idén a második helyet foglalja el. A szoftvergyártó vállalti kultúrájának szerves részét képezi az egyik dolgozó által jól megfogalmazott “kreatív anarchia”, ami ezek szerint nem csak az innovációra van jó hatással, de az alkalmazottak is élvezik.

NetApp
A kaliforniai bázisú, adattárolásra szakosodott NetApp-nál hisznek abban, hogy a jól teljesítő alkalmazott elismerést érdemel. A Fortune szerint Tom Mendoza alelnök arra kérte a menedzsereket, azonnal szóljanak, ha valamelyik dolgozót azon kapják, valami jót csinál. Naponta 10-20 munkavállalót hívat magához, akiknek személyesen köszöni meg a kiváló munkát. A cégnek több mint 12.000 dolgozója van.

Ultimate Software
A lista kilencedik helyén álló, PM-szoftvereket gyártó Ultimate Software termékeit olyan nagy nevek vásárolják, mint a Google vagy a New York Yankees. A cég mind az 1.500 alkalmazottjának teljes egészségbiztosítását fedezi és kétévente viszi ingyenes vakációra őket.

Qualcomm
A San Diegóban található cég tavaly még a lista 23. helyén állt, de most előrelépett a 11. helyre. Amerikában több mint 15 ezer, világszerte további kilencezer embert foglalkoztatnak, és arra bátorítják őket, hogy ne tartsák magukban ötleteiket. Erre remek alkalom az évente megrendezett belsős tech-konferencia, ahol a legjobb ötletekért díjazások járnak. 2012-ben a Qualcomm mérnökei 200 ötlet dokumentációját adták be és a győztesek beszédet mondtak a konferencián.

Salesforce
A 19. helyen álló szoftverfejlesztő és felhő-úttörő cég immáron ötödik éve szerepel a listán. A vállalat rengeteg pluszt biztosít az alkalmazottaknak, például ingyenes jógaoktatást és havi 100 dolláros wellness bérletet. A cég negyedévente szervez belső fórumot, és azok a kollégák, akik önkéntes munkát szeretnének végezni, 48 órányit a munkaidejükre terhelhetnek.

Intuit
A Google szomszédjaként a keresőóriás egyes szokásait is átvette a több mint 8.000 főt foglalkoztató, számlázó szoftvereket gyártó vállalat. A lista 22. helyen álló cég arra bíztatja dolgozóit, munkaidejük tíz százalékában saját projektjeikkel foglalkozzanak. A legjobb, ebben az időszakban született ötlet tavaly 1 millió dollárral tette gazdagabbá kiagyalóját.

Olyan nevek is szép helyezéseket értek el mint a Word Wide Technology, a Cisco, a Hitachi, a Microsoft és az Intel. A listát a Fortune a Great Place to Work Institute segítségével készítette el, 259 vállalat 277.000 dolgozójának véleménye alapján.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.