A legmenőbb informatikus pozíciók 2. rész

|

Sorozatunkban áttekintjük az élenjáró fejlesztőcégek által manapság leginkább keresett IT-szakértelmeket.

Biztonsági elemzők
A közelmúltban nagy nyilvánosságot kapott, sokmilliónyi felhasználót érintő adatlopási incidensek és a folyamatosan fennálló igen veszélyes fejlett fenyegetések hatására nem csoda, hogy hatalmas igény mutatkozik a munkaerőpiacon a kiberbiztonsági szakemberek iránt. Nagy kezdő fizetéssel és kiterjedt továbbképzési lehetőségekkel várják őket. Komolyak az elvárások is: naprakész tudással kell rendelkezniük, folyamatosan figyelemmel kell kísérniük az kibertér biztonsági helyzetét, ismerniük kell a legújabb hackermódszereket, mert csak így tudják megakadályozni a kibertámadásokat, a behatolási és adatlopási kísérleteket. 

Iparági szakértők szerint a nagyvállalatok olyan mértékben aggódnak amiatt, hogy sokmilliós károkat okozó kibertámadás áldozatává válnak, hogy sokkal több biztonsági elemzői állást hirdetnek meg, mint ahány jelentkező akad. Csak az Egyesült Államokban több mint 285 ezer kiberbiztonsági pozíció maradt betöltetlenül 2016-ban, és az előrejelzések szerint 2020-ra ez a szám 2 millióra emelkedhet. Márpedig a kibervédelemért felelős szakemberek hiányában a vállalatok kiteszik magukat a zsarolóvírussal és más módon elkövetett kibertámadások veszélyének.

A biztonsági elemzőknek a naprakész szakmai tudás mellett stratégiai gondolkodási képességekkel is rendelkezniük kell. Átfogó képük kell, hogy legyen az információbiztonsági terület egészéről, és képesnek kell lenniük szót érteni az üzleti vezetéssel, hogy meg tudják értetni a döntéshozókkal, miért van szükség az egyes védelmi kiadásokra.

 

Felhő integrátorok
Az amerikai CompTIA iparági szervezet szerint az informatika fejlődése három szakaszra osztható: a nagyszámítógépes, a PC/internet és a most elérkezett felhő/mobil korszakra. Az utóbbiban az új technológiákat a felhő alkalmazásának figyelembe vételével fejlesztik ki. A szoros költségvetésű vállalatok állandóan arra kényszerülnek, hogy kevesebb pénzből több mindent valósítsanak meg, és újra meg újra tovább csökkentsék a kiadásokat, aminek hatékony eszköze a felhőbe való migráció, ahol kiterjedt költségcsökkentési lehetőségek várják őket.

A CIO-k egyre inkább megszüntetik a házon belüli szoftvereket és szervereket, ezért a felhős megoldások (Microsoft 365, Workday, Salesforce.com, Amazon Web Services, Microsoft Azure, Service Now, Oracle Cloud, SAP) fejlesztésére és bevezetésére specializálódott szakemberek iránt jelentősen megnőtt az igény.

A legmenőbb informatikus pozíciók 1. rész

A legmenőbb informatikus pozíciók 3. rész

Hirdetés
Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!