Hirdetés
. Hirdetés

A Microsoft autista alkalmazottakat keres

|

A projektben 10 főnek kínálnak pozíciót a cég redmondi főhadiszállásán.

Hirdetés

"Minden személy különbözik. Néhányan rendkívüli képességekkel bírnak az információk megjegyzése és a részletekben való gondolkodás terén, mások a matematikában és a programozásban jeleskednek" - írta hivatalos blogjában Mary Ellen Smith, a vállalat egyik alelnöke.

Hirdetés

Smith, akinek szintén van egy autista fia, hozzátette azt is, a program része a Microsoft azon régi törekvésének, hogy egyre több fogyatékossággal élő embert alkalmazzon.

A kezdeményezés megvalósításában a Specialisterne nevű dán cég vesz részt, amely az autizmussal élők elhelyezkedését segíti. A cég az autisták olyan képességeire igyekszik rávilágítani a figyelmet, amelyek hasznosak lehetnek a különböző vállalatok számára.

 

"Pontosan azok a jellemzők, amelyek általában kiszorítják az autistákat a munkaerőpiacról, teszik őket értékessé a Specialisterne számára, így például a részletek iránti figyelmesség, a hibákkal szemben tanúsított zéró tolerancia és a munka elvégzésében tanúsított állhatatosság" - olvasható a cég internetes honlapján.

A Specialisterne korábban a német SAP technológiai vállalat számára segített autizmussal élő munkavállalókat találni.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.