Hirdetés
. Hirdetés

A Széchenyi István Egyetem közreműködésével indulnak technikusképzések Szombathelyen

|

A középiskola és a felsőoktatás közti könnyebb átjárhatóságot biztosítja.

Hirdetés

A győri Széchenyi István Egyetemmel (SZE) kötött megállapodás révén a következő tanévtől két technikusi képzés indul Szombathely két középiskolájában.

A tájékoztatás szerint a Vas Vármegyei Szakképzési Centrum (SZC) Savaria Technikum és Kollégiumban okleveles gépjármű-mechatronikai technikusképzés, a Vas Vármegyei SZC Gépipari és Informatikai Technikumban pedig okleveles ipari informatikai technikusképzés indul.

A technikusi képzés jól szolgálja a középiskola és a felsőoktatás közti könnyebb átjárhatóságot és hozzájárul ahhoz, hogy a fiatalok olyan kompetenciákat és készségeket szerezzenek, amelyek segítségével az egyetemen, illetve szakmájukban egyaránt sikeresek lehessenek - írták.

Hozzátették, hogy az okleveles technikusként végzők számára az adott egyetem meghatározott képzésén történő továbbtanulás esetén akár 30 kreditpont elismertetésére is lehetőség nyílik.

Felidézték, hogy az SZE a Dunántúl számos iskolával együttműködik a technikusképzés területén.

Hirdetés

A közlemény idézi Kovács Zsoltot, a Széchenyi-egyetem általános és oktatási elnökhelyettesét, aki a megállapodás aláírásakor elmondta: az egyetem a Vas vármegyei fiatalok számára is gyakorlatorientált, a munkaerőpiacon keresett tudást kínál. Az intézményt választó diákoknak a képzés mellett lehetőségük van bekapcsolódni a kutatásokba, a tudományos munkába és a hallgatói csapatok munkájába.

Sümegi Tamás, a Savaria Technikum igazgatója azt hangsúlyozta, hogy a diákok számára nagy lehetőség, hogy az okleveles technikusképzést elvégzők kreditpontokat vihetnek magukkal a Széchenyi-egyetemre.

Az intézményben 55 éves hagyományokkal rendelkezik az autószerelők oktatása, a jövőre induló okleveles technikusképzés pedig új szintet jelent - fűzte hozzá.

Kovács Péter, a Gépipari és Informatikai Technikum igazgatója szintén az együttműködés jelentőségét méltatta és kifejtette, hogy az iskolába bekerülők tanulmányi átlaga egyre magasabb, vagyis a diákok jó eséllyel indulnak majd a felsőoktatásban.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.