Hirdetés
. Hirdetés

Airbnb: 800 ezres roham az állásokért egy bejelentés után

|

Az alkalmazottak állítólag bárhol élhetnek és dolgozhatnak.

Hirdetés

Álláskeresők özöne lepte el az Airbnb karrieroldalát, miután a vállalat múlt csütörtökön bejelentette, hogy az alkalmazottak örökre bárhol élhetnek és dolgozhatnak. Az Airbnb vezérigazgatója és alapítója, Brian Chesky a munkatársaknak küldött e-mailben közölte a juttatást, mondván, hogy a nagy többségük megválaszthatja majd, hogy ott dolgozzon, ahol a "legtermékenyebb". Az emlékeztető szerint nem lesz kompenzációs veszteség, ha a munkatársak a saját országukban dolgoznak.

Az Airbnb alkalmazottai évente legfeljebb 90 napot dolgozhatnak a tengerentúlon is, bár az adó- és bérszámfejtés miatt továbbra is szükségük lesz állandó lakcímre - írta Chesky az e-mailben. Az Airbnb reméli, hogy "nyílt forráskódú" megoldást talál az adókkal, a bérszámfejtéssel és az időzónás elérhetőséggel kapcsolatos bonyodalmakra - tette hozzá.

Hirdetés

"A belső reakció nagyszerű volt, de még lenyűgözőbb a külső reakció, mert a karrieroldalunkat 800 000-szer látogatták meg a bejelentés után" - mondta Chesky az Airbnb első negyedéves eredményeit ismertető eredménybeszámolóban - íra a BusinessInsider.

A vállalat új, bárhonnan végezhető munkavégzésre vonatkozó juttatása azt követően jött létre, hogy a COVID-19 világjárvány miatt két évig a világ nagy részén távmunkát kellett végezni. A tőzsdén jegyzett Airbnb világszerte jelenleg több mint 5000 alkalmazottat foglalkoztat.

Chesky az eredménybeszámolóban elmondta, hogy a világjárvány a platformján szereplő ingatlanoknál hosszabb távú tartózkodásra ösztönzött. A 28 napos vagy annál hosszabb tartózkodás az Airbnb leggyorsabban növekvő kategóriája maradt az utazások hossza alapján 2019-hez képest. Ezek tették ki az első negyedévben lefoglalt éjszakák egyötödét, a dokumentum szerint.

"Jelenleg az történik, hogy emberek millióinak nem kell a hét öt napján visszamenniük egy irodába. És a vállalatok túlnyomó többsége nem követeli meg a dolgozóktól, hogy visszatérjenek egy irodába. Nem hiszem, hogy ez egy átmeneti jelenség. Úgy gondolom, hogy a szellem kiszabadult a palackból, és a rugalmasság itt van, és itt is kell, hogy maradjon" - tette hozzá Chesky.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.