Hirdetés
. Hirdetés

Aláírták a Debreceni Egyetem és a BMW Group Gyár Debrecen együttműködési megállapodását

|

Két világmárka találkozik Magyarország harmadik legnagyobb területű és második legnépesebb településén.

Hirdetés

A szakemberképzésre és a kutatás-fejlesztésre is kiterjedő együttműködési megállapodást írtak alá a Debreceni Egyetem (DE) és a BMW Group Gyár Debrecen vezetői az egyetem Learning Centerében kedden.

Kossa György, az egyetemet fenntartó Gróf Tisza István Debreceni Egyetemért Alapítvány kuratóriumának elnöke azt mondta, ha két világmárka - a BMW és a DE - találkozik, az erős üzenet az egyetemen tanuló hallgatóknak és a térség polgárainak.

Az elnök lehetőségnek nevezte, ha az egyetem segíthet egy ipari tevékenységet folytató gazdasági társaságot, hogy hozzáadott értékkel évszázados hagyományt vigyen tovább.

Hans-Peter Kemser, a BMW Manufacturing Hungary Kft. elnök-vezérigazgatója azt mondta, a mostani megállapodás keret és alap a jövőbeli együttműködésben.

Hirdetés

A BMW-nek hosszú távú elkötelezettsége van Debrecenben, ezért magasan képzett szakemberekkel kívánnak együttműködni - tette hozzá, megjegyezve, hogy több egyetemi karral is tárgyalnak, de ez még csak a kezdet, reméli, az együttműködés a kutatásra is ki fog terjedni.

Hans-Peter Kemser emlékeztetett rá, hogy a Debreceni Szakképzési Centrummal (DSzC) már 2019-ben felvették a kapcsolatot, aminek eredményeként a duális képzés keretében szeptembertől százan kezdik meg a tanulást a BMW-nél, számukat a következő években háromszázra növelik.

Az elnök-vezérigazgató fontos mérföldkőnek nevezte, hogy aláírták az együttműködési megállapodást.

Szilvássy Zoltán, az egyetem rektora jelezte, hogy a debreceni Magyarország legszélesebb képzési spektrumát kínáló egyeteme, így sokat tudnak nyújtani az oktatás, a képzés, az innováció területén.

"A stratégiai partnerség szerződésben testesül meg" - utalt az együttműködési megállapodásra a rektor.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.