Hirdetés
. Hirdetés

Árthatnak a karriernek a közösségi oldalak

|

Aggódik az állása miatt? Legyen nagyon figyelmes, hogy mit posztol a közösségi oldalakra.

Hirdetés

A Facebookra, Twitterre, YouTubera és egyéb blogoldalakra kihelyezett írások és információk könnyen keresztülhúzhatják az álláskeresők számításait, de a biztos állásban lévők előmeneteli esélyeit is ronthatják.

A cégvezetők gyakran arról panaszkodnak az Egyesült Államokban, hogy túl sok Facebookos ismerősük oszt meg nem kívánt részleteket velük. Így például vastagbéltükrözésről, foghúzásról, kis kedvencek elpusztulásáról, bélszelekről, pattanásokról, házassági problémákról, elmebaj elleni küzdelmekről, vagy akár alkoholproblémáról. Az ilyen jellegű információkkal barátok előtt is megalázhatjuk magunkat, képzeljük el, milyen benyomást kelthetnek ezek a tények egy lehetséges munkaadó szemében.

Gyorsan véget érhet a karrier
A Reuters összeállításából kiderül, olyan eset is előfordult már egy Los Angeles-i cég humánerőforrás-osztályán, hogy a főnök képeket talált az egyik beosztottjáról, amelyik éppen dohányzott, de úgy nézett ki, mintha füvet szívna. Egy másik esetben egy beosztott rasszista színezetű vicceket tett közzé az interneten.

Az ilyen baklövések bárkinek könnyen eltorlaszolhatják a felfelé vezető útját, teljesen függetlenül attól, hogy amúgy az adott személy milyen képességekkel bír. Hiszen egy cég számára is veszélyes lehet olyan embereket foglalkoztatni, akik nem teljesen makulátlanok.


Egy karrierromboló bejegyzés a sok közül
 

Nincsenek ártatlan posztok
Ha például valakinek problémája támad a droghasználattal, vagy zaklatás gyanúja merül fel ellene, akkor az ilyen személyekért részben a cég is felelősségre vonható: néhány amerikai államban azokat a cégeket, amely olyan munkavállalót foglalkoztatnak, akinek bizonyítottan drogproblémája volt, vagy rasszista, illetve szexista magatartást mutat, gondatlan foglalkoztatás vádjával illethetik.

De még az ártatlan posztok is problematikusak lehetnek. Egy egyszerű példa erre, hogy egy egyedülálló anya négy gyerekét nevelve posztokat írogat a mindennapi életükről. Az ilyen jellegű információk is könnyen meggyőzhetnek egy munkaadót arról, hogy az életéről írogató anyuka túlságosan fáradt, illetve túlterhelt a rá szabott munka elvégzéséhez.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.