Hirdetés
. Hirdetés

Átigazolt a Microsoft open source csapatának korábbi vezetője

|

Sam Ramji, a redmondi szoftvercég nyílt forráskód stratégiájának volt vezetője 2009 októberétől a Sonoa Systems termékstratégiai és üzletfejlesztési menedzsere.

Hirdetés

Az internetes cloud-szolgáltatásokat nyújtó Sonoa Systems bejelentette, hogy Sam Ramji, a Microsoft platformstratégiai csapatának korábbi vezetője lett a vállalat termékstratégiai és üzletfejlesztési menedzsere. Ramji elsődleges feladata a redmondi szoftvercégnél az volt, hogy fejlessze a Microsoft és az open source közösségek kapcsolatát. A szakembert 2009 szeptemberében átmenetileg a CodePlex Foundation elnökévé választották. A Microsoft által alapított CodePlex célja a nyílt forráskódú projektek felkarolása és a céggel együttműködő open source közösség fejlesztése. Elnökké választása után nem sokkal Ramji bejelentette, hogy csatlakozik a Sonoa csapatához. A Microsoft egyelőre nem jelezte, hogy betöltik a szakember pozícióját, azonban kijelentette, hogy továbbra is elkötelezettek a CodePlex által képviselt elképzelések mellett.

A kaliforniai székhelyű Sonoa legfontosabb terméke a ServiceNet technológia, amely teljes kontrollt biztosít a cloud-megoldásokat és/vagy API-kat nyújtó cégeknek az ügyféloldalon igénybe vett szolgáltatások működtetésére és monitorozására. A ServiceNet proxy szerverként működik szolgáltató és ügyfél között, és lehetővé teszi a különböző analitikai, menedzsment és szervezetirányítási feladatok elvégzését, robosztus, jól skálázható és részletesen szabályozható módon. A Sonoa - a vállalat szóvivőjének megfogalmazása szerint a Google Analytics-hez hasonló - ingyenes webanalitikai API-t nyújt a fejlesztőknek Apigee néven, amellyel ellenőrizhető és beállítható a szolgáltató által nyújtott cloud-megoldáshoz való hozzáférés.

A Sonoa ügyfelei között olyan vállalatok szerepelnek mint az MTV, a MySpace és a Guardian Life.


Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.